Utforska en värld av möjligheter.

Sundsvall

Sundsvall

Sundsvall, ett dynamiskt stadcentrum i norra Sverige, erbjuder en unik blandning av modern vitalitet och rik neo-renässansarkitektonisk charm. Omringad av frodiga skogar och höga berg, är denna stad en port till utomhusäventyr. Dess förnyade stadsbild, framhävd av den slående stenarkitekturen i Stenstaden, bjuder in dig att utforska kulturell rikedom, mångsidig mat och en livlig konstscen. Sundsvall är ett fängslande resmål för resenärer som söker en autentisk svensk upplevelse.
Läs mer
Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!
Läs mer
Göteborg

Göteborg

Göteborgs skönhet blir uppenbar när du går runt hamnen och centrum och utforskar de olika stadsdelarna som ger området en trevlig och avkopplande atmosfär. Otaliga kaféer pryder gathörnen och restauranger i världsklass njuter av sakkunnigt tillagade rätter som visar de färskaste ingredienserna. Göteborg bjuder på spänning året runt, med attraktioner som Liseberg, den berömda Göteborg Film Festival och den hyllade Way Out West musikfestivalen, som garanterar att det alltid finns något extraordinärt att upptäcka och njuta av.
Läs mer
Jerez

Jerez

Jerez är omgivet av vinodlingar och har mer än 30 bodegor - vinkällare - som ägnar sig åt att framställa sherry och brandy. Så det är inte konstigt om du tror att det är detta som främst präglar Jerez. Men den här aristokratiska staden med sin gamla stadskärna, ovanliga museum, ett stämningsfullt zigenarkvarter och en del exempel på förstklassig arkitektur är också flamencons vagga, hemstad för de magnifika dansande andalusiska hästarna, motorcykelsportens huvudstad – och förstås också berömd för sin tjurfäktning.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn har något för alla. Här finner du en häftig blandning av gastronomi i världsklass, vacker arkitektur, prisbelönta designers, rena hamnbad, den unika fristaden Christiania och världens äldsta monarki. Köpenhamn är en relativt kompakt storstad, men ändå en stad i världsklass som älskas och rankas mycket högt av ledande resemagasin och livsstilstidskrifter. Den har titulerats en av de bästa städerna att leva i flera gånger, och det var den första staden i världen som namngavs "cykelstaden" av den International Cycling Union – en titel som de flera hundra cykelkörfälten vittnar om. Omgiven av historiska byggnader, smala svängda gator, pulserande shopping och ett händelserikt nattliv är det lätt att känna sig hemma i den danska huvudstaden.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Poznan

Poznan

Have you ever had occasion to fall in love with a city? If not, Poznan will take your heart with its unique treasures, which stand dreamily watching their own reflections in the fast flowing Warta River. Here, history and tradition interweave with modernity offering you everything from bustling tourist attractions to idyllic hideaways. The city is perfect for romantic getaways. Even if you walk the cobbled streets alone, you will be swept away by the magic that has given Poznan a reputation for being Poland’s most popular small-big city.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Krakow

Krakow

Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga torg, spiralformade Gotiska torn, slott och legender om drakar. Utforska de smala bakgatorna, gömda innergårdarna och nätverket av underjordiska tunnlar och valv. Kärleken till musik, poesi och teater har gjort staden till Polens kulturhuvudstad. Efter flera år av ockupation och kamp har Krakow trätt fram som en stolt stad med en stark identitetskänsla och har ändå behållit sin konstnärliga och nöjesälskande själ.
Läs mer
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Cap d'Agde Méditerranée

Destination Cap d’Agde Méditerranée Cap d’Agde Méditerranée En allians mellan hav och mark I södra Frankrikes Languedoc-region med sol under 300 dagar om året är Cap d’Agde Méditerranée en semesterort som har något för alla. Orten består av fyra skilda delar som kompletterar varandra: badorten Cap d’Agde, Portiragnes och Vias, den historiska staden Agde, Pézenas. Vi kan nämna Pézenas, Molières, Agde, fokaiernas antika handelsstad eller Montagnac, den stora medeltida marknadsstaden. Canal du Midi flyter igenom Cap d’Agde Méditerranée och utgör dess ryggrad. Vi frestas att komma hit flera gånger under året eftersom erbjudandet av animerade och kulturella evenemang är många. Med sitt läge på ett vulkaniskt område mellan Canal du Midi, flod och hav består Cap d’Agde Méditerranée av 3 hamnar, 20 kilometer av vilda eller uppbyggda sandstränder, en naturlig miljö med parker, pinjeskogar, marina skyddsområden, häpnadsväckande historiska monument och kulturarv, sportutrustning av hög klass och ständiga aktiviteter.
Läs mer
East Side Gallery
Berlin, Tyskland

East Side Gallery

En östtysk Trabant-bil som verkar bryta igenom betongen. Honecker och Breschnew mitt i en kyss av broderlig och socialistisk kärlek. Genom East Side Gallery har ett segment av Berlinmuren förvandlats till det längsta utomhusgalleriet i världen. Kunstmeile, eller konstmilen på svenska, ligger längs stranden av floden Spree i Friedrichshain. Den är 1 316 meter lång är också det längsta segmentet av Berlinmuren som fortfarande står kvar. Direkt efter Berlinmurens fall, målades East Side Gallery av 118 konstnärer från 21 olika länder. Med hjälp av olika konstnärliga medel kommenterade konstnärerna de politiska händelserna som ägde rum under 1989 och 1990 i mer än 100 konstverk som finns på den östra sidan av muren.
Boka nu
Läs mer
Oskar Schindlers Fabrik
Krakow, Polen

Oskar Schindlers Fabrik

Trots sitt namn fokuserar detta museum inte enbart på Oskar Schindler, som hjälpte tusentals judar från nazisterna, utan här berättas också hela historien om den nazistiska ockupationen av Krakow under andra världskriget. Det ligger i den före detta administrativa byggnaden av Oskar Schindlers fabrik och detta gör denna plats ännu mer intressant. Det finns en guidad tur man kan gå, men det finns också detaljerade förklaringar på engelska runtom i museet för dem som väljer att gå runt själva.
Läs mer
Göteborgs domkyrka
Göteborg, Sverige

Göteborgs domkyrka

Göteborgs domkyrka, även känd som Gustavi domkyrka, är ett betydande religiöst landmärke i hjärtat av Göteborg, med sitt ursprung som spårar tillbaka till 1800-talet. Katedralens slående arkitektur, med en kombination av gotiska och neoklassiska element, fängslar besökare. Göteborgs domkyrka spelar en viktig roll i lokalsamhället och är värd för gudstjänster, konserter och kulturevenemang. Men den nuvarande kyrkan är faktiskt den tredje iterationen, eftersom båda tidigare katedraler förstördes av bränder 1721 och 1802. Den tredje och nuvarande katedralen färdigställdes 1815, med tornet tillagt 1825. Under årens lopp har omfattande restaureringar och renoveringar ägt rum, vilket säkerställer bevarandet och den fortsatta storheten av denna historiska plats.
Läs mer
Reichstag Glaskupol
Berlin, Tyskland

Reichstag Glaskupol

Vill du skåda Berlin från ovan? Från glaskupolen designad av Sir Norman Foster får du en spektakulär utsikt över staden och de politiska kvarteren. Det kostar ingenting att besöka kupolen men se till att du anmält intresse innan besöket, det är en uppskattad attraktion och väntelistan är lång. Riksdagen är säte för det tyska parlamentet. Mellan 1994 och 1999 utvidgades riksdagshuset och gjordes om av den brittiska arkitekten Sir Norman Foster för att bli en en modern parlamentsbyggnad men samtidigt behålla sina omfattande, historiska dimensioner. Från den stora glaskupolen på toppen får du en fantastisk utsikt över staden och den tyska politiken. Även om det inte kostar något att besöka kupolen och takterrassen måste man i förväg registrera besöket då det är mycket populärt.
Läs mer