Utforska en värld av möjligheter.

Jönköping

Jönköping

Vad kul att du upptäckt Jönköping! Vi erbjuder en av de bästa upplevelserna i hela Sverige. Den härliga brisen från Vättern och den hisnande utsikten över vattnet och naturen skapar harmoni i vår stad. Den inspirerar oss att göra goda saker - saker vi gärna delar med oss av! Naturen är otroligt rik här. Vår region är full av vackra sjöar, skogsklädda berg, ängar, våtmarker och - inte minst - en två kilometer lång sandstrand mitt i stan. Jönköping ligger strategiskt placerad mellan Sveriges tre största städer, och är därför den perfekta platsen för möten och handel. Vi är stolta över vår region och vill gärna dela med oss av allt det goda till dig!
Läs mer
Auckland

Auckland

Den majestätiska "City of Sails" är omgiven av vatten som förklarar dess glittrande lockelse. Den storslagna hamnen påminner om andra berömda vattenstäder men ändå med sin egen unika charm. Auckland har en rik maritim historia och var platsen för 2000 & 2003 års America’s Cup. Auckland är relativt litet geografiskt sett vilket innebär att det är ett nöje att utforska staden till fots. Den har en dynamisk befolkning som gör den till en kosmopolitisk och sofistikerad stad med en lätt, trevlig och angenäm känsla.
Läs mer
Neckar & Iqbal-Ufer

Neckar & Iqbal-Ufer

Neckar & Iqbal-Ufer
Läs mer
Region Helsingborg

Region Helsingborg

Blunda. Vad ser du när du tänker på Skåne? Böljande rapsfält, byar där vägen slingrar sig mellan korsvirkeshus, och långa sandstränder? Du har rätt, så ser det ut. Men hos oss i Nordväst Skåne har vi lite mer. På Söderåsen finns vild urskog. Kullaberg lockar med klippbranter. Och mitt i Öresund seglar sagoön Ven. Det är dessutom så bra ordnat att allt ligger tätt. Det är nära till gårdsbutiker, golfbanor, slott, prunkande trädgårdar, urgamla fiskelägen och gästgiverier som serverar den godaste ”äggakagan”. Välkommen till Familjen Helsingborg!
Läs mer
Places4You – Walderlebnispfad

Places4You – Walderlebnispfad

Walderlebnispfad
Läs mer
Porto

Porto

Under medeltiden betraktades staden som utkanten av den då enda kända världen. Den flitige staden Porto klamrade sig fast vid sidan av Portugal och såg ut över den ändlösa Atlanten innan äventyrare riskerade allt för att ta sig till den nya världen. Ett halvt årtusende har gått sedan dess men Porto har behållit mycket av sin robusta, äventyrliga och beslutsamma anda. Klyschan att Lissabon visar upp sig och Porto arbetar är en sliten metafor som misslyckas med att fullt ut göra rättvisa åt dess verkliga charm. Med bilder av en tidigare livsstil dolda i varje gränd är Porto en plats som är fast besluten att hålla fast vid sin egen distinkta identitet.
Läs mer
Cottage

Cottage

Special gastronomic offer in an exceptional environment
Läs mer
Luleå Skärgård
Luleå, Sverige

Luleå Skärgård

Upptäck världens enda bräckvattenskärgård – Luleå skärgård med sina 1312 öar – en del av Bottenvikens skärgård som sträcker sig från Skellefteå i söder till Haparanda vid den finska gränsen i nordost. Det bräckta vattnet och den pågående landhöjning bidrar till ett unikt växt- och djurliv. Besök Luleå skärgård sommar eller vinter och övernatta i någon av alla fina skärgårdsstugor – upptäck genuin skärgårdsnatur- och kultur.
Läs mer
Bush and Beach Wilderness Experience
Auckland, Nya Zeeland

Bush and Beach Wilderness Experience

Bush and Beach Ltd kör skräddarsydda turer till Waitakere ranges, regnskog och västkuststränderna Piha och Karekare. Bara 40 minuter från centrum ligger Aucklands största regionala park Waitakere Ranges. I turen ingår ett stopp vid Arataki Centre med traditionella Maorisniderier och utsikt över båda kusterna, innan den når svarta sandstränder där inspelningen av "The Piano" och "Xena: Warrior Princess" ägde rum. Guiden kommer att berätta om den fascinerande lokala historian, flora och fauna i området då du promenerar längs stranden och genom några regnskogs-stigar.
Läs mer
Fredriksdal museer och trädgårdar
Region Helsingborg, Sverige

Fredriksdal museer och trädgårdar

Fredriksdal är mycket på samma gång: vidsträckt park, friluftsmuseum, teaterscen, botanisk trädgård med tillhörande köksträdgård, naturlekplats, djurinhägnad samt jordbruksgårdar och gamla stadskvarter. Här finns något för både stora och små när det gäller natur och kultur. Det gemensamma temat på Fredriksdal är att visa ett levande Skåne i miniatyr. Viljan är att skydda och bevara det historiska som är på väg att gå förlorad vad gäller hotade skånska traditioner, hus, växter, träd och djur. Gå runt bland charmiga gamla stadskvarter, en levande skånsk lantgård, skogsparker och en botanisk trädgård. Fredriksdal är öppet för besök året om. Närhelst du besöker parken märker du en variation av arrangemang som avlöser varandra. Här kan du gå på marknader, njuta av teater, förkovra dig i blommor och växter under eventdagar och lära dig mer om djur och natur. Det ordnas också roliga aktiviteter för barn under varje högtid och ledighet. Upplev hela Fredriksdal med ett Teaterpaket under sommarmånaderna. Kombinera teater med en kväll som börjar med en guidad rosenvandring eller kryddvandring där en middag på trädgårdscaféet ingår. Fredriksdal ligger någon kilometer nordost om Helsingborg centrum.
Läs mer