Utforska en värld av möjligheter.

Öland

Öland

Välkommen till Sveriges minsta landskap som även är en ö full av storslagna äventyr. Här kostar de bästa sakerna i livet inte ett öre; de fantastiska naturlandskapen är gratis för alla att njuta av. Med över 300 kilometer kust, otaliga stränder, mer än 75 naturreservat, det vidsträckta Stora Alvaret och det världsarvslistade jordbrukslandskapet på södra Öland råder det ingen brist på naturens underverk. En extra bonus är de 28 olika arterna av orkidéer som finns över hela ön. Välkomna till Öland!
Läs mer
Newcastle upon Tyne

Newcastle upon Tyne

Under de senaste decennierna har Newcastle utvecklats till en framstående stad vad gäller tekniska innovationer, fritid och kultur. Det gör den till en av Storbritanniens mest pulserande städer och som sådan ett fantastiskt semestermål, med enastående shopping och förbluffande nattliv. Med de sju broar som går över den vackra floden, har Newcastle (på den norra sidan) och Gateshead (på den södra sidan) förenats och blivit ett enda, mångsidigt och framförallt levande besöksmål.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Gent

Gent

Gent är en liten stad med stort hjärta. Här råder en perfekt harmoni mellan historia och nutid. En promenad genom staden är som en resa i tiden. Ena sekunden kan du beundra byggnader från 1300 talet, för att i nästa ögonblick hamna mitt i ett toppmodernt område. Gent är också en ungdomlig stad fylld av kultur. Här finns massvis av musik, teater, film och konst. Tack vare sitt läge mitt i Flandern är staden en perfekt utgångspunkt om du vill besöka de andra så kallade konststäderna i Flandern, Brygge och Antwerpen. Här finns gott om boende för alla plånböcker. Du kan välja att bo på ett enklare pensionat eller på ett hotell med 1-4 stjärnor. Gent välkomnar dig med öppna armar!
Läs mer
Skövde

Skövde

Inbäddat mellan Sveriges största sjöar, Vänern och Vättern, är Skövde en pittoresk stad inramad av det blommande berget Billingen. Skövde pulserar med kulturevenemang året runt, underhållning och sport. Medan Billingen erbjuder en naturlig fristad med vattenfall, små sjöar och naturreservat för friluftsentusiaster. Dessutom är tillgängligheten en höjdpunkt, eftersom det tar bara en timme från Göteborg och två från Stockholm att nå denna dynamiska stad, vilket gör det till ett bekvämt resmål för olika upplevelser.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Southampton

Southampton

Århundraden av handel med omvärlden har gjort Southampton till en internationell stad. Den är en av Storbritanniens viktigaste hamnar och livligaste städer. Här blandas murar och byggnader från medeltiden med modern shopping, stora nöjeskomplex, småbåtshamnar, kultur och nattliv. Upptäck stadens rika kultur och spännande historia eller varför inte prova på någon av de många fritidsaktiviteterna i de vackra omgivningarna utanför staden? Sedan kan du luta dig tillbaka på en av Southamptons många restauranger, kaféer eller barer i hamnen.
Läs mer
VIDA museum & konsthall
Öland, Sverige

VIDA museum & konsthall

VIDA museum & konsthall ligger längs väg 136, nio kilometer söder om Borgholm. Museet har ett fantastiskt kustläge uppe på toppen av en sluttning med en hisnande vacker utsikt över Kalmarsund. Dagens 2 000 kvadratmeter stora byggnad av glas, betong, järn och trä står på historisk mark strax norr om Halltorps Värdshus. Detta museum för samtida konst visar imponerande glaskonst av Bertil Vallien och Ulrica Hydman-Vallien. Här kan du utforska flera milstolpar inom konsten från början av 1960-talet samt det allra senaste inom glas, keramik, skulptur och målning.
Läs mer
Sofiero Slott
Region Helsingborg, Sverige

Sofiero Slott

Med sina romantiska ägor är Sofiero Slott ett populärt resmål. Ägorna är kanske mest kända för sin oöverträffade rododendron med otroliga 5 000 buskar som blommar på våren. Sagan om Sofiero började 1864, då kronprins Oskar och hans fru Sophia lät bygga sin sommarbostad här. År 1905 gav Oskar – då kung Oskar II – slottet till sitt barnbarn prins Gustav Adolf och hans brud prinsessan Margareta som bröllopspresent. Det var då trädgårdarna bokstavligen blomstrade. Prinsessan Margareta var en kunnig och kreativ trädgårdsmästare och det var hon som först lade grunderna till det som vi kan njuta av än idag. Hon planterade rabatter och trädgårdar, lade marksten och var inte rädd för att smutsa ner händerna. Varje sommar reste kronprinsparet från Stockholm med sina fyra unga prinsar och prinsessan Ingrid, som så småningom blev drottning av Danmark. När Margareta dog 1920 fortsatte Gustaf Adolf arbetet i trädgården, särskilt med rododendronbuskarna. Slottet var den svenska kungafamiljens sommarresidens fram till 1973, då det skänktes till Helsingborgs Stad. Detta lilla slott, som ligger som en juvel bland de stora gräsmattorna, inrymmer en restaurang där maten tillagas av några av Sveriges bästa kockar. Här finns även ett kafé med utsikt över Öresund och Danmark.
Läs mer