Utforska en värld av möjligheter.

Stockholm

Stockholm

Stockholm är kontrasternas stad. Här föds trender inom mode, design, teknik och musik. Här skapas innovationer som sprider sig världen över. Trendiga barer och restauranger i världsklass möter anrika kaféer och mysiga kvarterskrogar. Stockholm är urbant och naturnära på samma gång. Här smälter hav och sjö samman och vattnet är ständigt närvarande. Atmosfären är öppen, tolerant och välkomnande. Mångfald och nytänkande uppmuntras. Stockholm är allas stad.
Läs mer
extrait film  2020 MRCYZK ET MORIZEAU
Nantes, Frankrike

extrait film 2020 MRCYZK ET MORIZEAU

extrait film 2020 MRCYZK ET MORIZEAU
Läs mer
Southampton

Southampton

Århundraden av handel med omvärlden har gjort Southampton till en internationell stad. Den är en av Storbritanniens viktigaste hamnar och livligaste städer. Här blandas murar och byggnader från medeltiden med modern shopping, stora nöjeskomplex, småbåtshamnar, kultur och nattliv. Upptäck stadens rika kultur och spännande historia eller varför inte prova på någon av de många fritidsaktiviteterna i de vackra omgivningarna utanför staden? Sedan kan du luta dig tillbaka på en av Southamptons många restauranger, kaféer eller barer i hamnen.
Läs mer
Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!
Läs mer
VisitBrabant - Het Noordbrabants Museum

VisitBrabant - Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum collects art and other objects which are related to the art, history and culture of North Brabant and the Southern Netherlands. The museum collection contains more than 30,000 objects, such as paintings, prints, drawings, textile, coins and medals, glass, silver, craft work and archaeological and typical objects from Brabant.
Läs mer
Places4You

Places4You

presentation of special places - insider tips from Heidelberg residents for visitors
Läs mer
Paris

Paris

Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.
Läs mer
Jelling Monumenten
LEGOLAND Billund Resort, Danmark

Jelling Monumenten

Jelling är hem till Europas finaste monument från vikingatiden: Danmarks två största gravvallar och två runstenar restes av kungarna Gorm den Gamle och Harald Blåtand på 800-talet. År 1994 blev det kungliga monumentet och Jelling kyrkan en del av UNESCO: s världsarvslista. Den 10-meters höga vallen på norrasidan, som man tror har byggts av kung Harald Blåtand, innehöll en trägravkammare där kungens far, Gorm den gamle, var begravd. 70-meters vallen på södrasidan tros dock inte ha varit en gravplats. Kyrkan ligger mellan de två vallarna och har en underjordisk gravkammare. Den minsta av de två stora runstenarna framför kyrkan restes omkring 940 till 50 e.Kr. av Gorm den Gamle för att hedra sin drottning Thyra. Inristat i runskrift kan man utläsa: "Gorm den gamle reste detta monument för att hedra sin fru, Thyra, blomman av Danmark". Detta är den äldsta kända hänvisning till nationens namn. Inskriptionen på den större av de två runstenar, uppfördes av Harald Blåtand, lyder: "Kung Harald upprättade detta minnesmärke för att hedra Gorm, sin fader, och Thyra, hans mor. Harald som vann Danmark - i sin helhet - och Norge, förde kristendomen till danskarna ". De två runstenar, tillsammans med kyrkan och de två gravvallarna, vittnar om övergången från hedendom till kristendom i Danmark och förändringen från den nordiska begravningstraditionen till den kristna religiösa praxisen. Besökscentret, Det kungliga Jelling, visar den inspirerande historien om kungliga monument, deras ursprung och betydelse.
Läs mer
Visa karta