Utforska en värld av möjligheter.

Florens

Florens

Florens är den vackra huvudstaden i regionen Toscana, och en av de mest populära turistdestinationerna i Italien. Staden är utsedd av UNESCO som ett världsarv, och när man går på dess historiska kullerstensgator är det lätt att förstå varför. Florens som ligger inbäddad mellan omgivande kullar, inhyser några av världens mest berömda konstverk och hela stadskärnan är fylld av storslagna palats, kyrkor och monument. Den omgivande landsbygden är välkänt för sina gröna kullar och sitt vin, framför allt Chianti-regionen mellan Siena och Florens.
Läs mer
Nantes

Nantes

Nantes ligger inbäddad längs den mäktiga Loirefloden och har ett rikt historiskt arv. Den var en central hamn för 1700-talets handel och även hemstad till den berömde författaren Jules Verne och till Anne från Bretagne. Stadens charmiga stenlagda gator, de gamla 1400-talshusen och dess imponerande slott och katedral påminner om dess storslagna förflutna. Men Nantes är mer än bara historia, den har även en livlig konstscen och en växande studentbefolkning som gör staden ung och fräsch.
Läs mer
Karlstad

Karlstad

Karlstad är en underbart kompakt svensk stad, byggd på ett rutmönster med breda, trädkantade gator, alléer, strandpromenader och torg. Karlstad har en ”storstadskänsla”, med många kvalitetshotell och andra boendealternativ, med fördelen att stadens många attraktioner ligger bara en kort promenad bort: shoppinggator, gallerior och arkader, kultur, historiska platser, urbana naturaktiviteter, parker, transport och bekvämligheter. Glöm inte att detta är barnvänligt Sverige och barn är välkomna överallt i Karlstad.
Läs mer
Southampton

Southampton

Århundraden av handel med omvärlden har gjort Southampton till en internationell stad. Den är en av Storbritanniens viktigaste hamnar och livligaste städer. Här blandas murar och byggnader från medeltiden med modern shopping, stora nöjeskomplex, småbåtshamnar, kultur och nattliv. Upptäck stadens rika kultur och spännande historia eller varför inte prova på någon av de många fritidsaktiviteterna i de vackra omgivningarna utanför staden? Sedan kan du luta dig tillbaka på en av Southamptons många restauranger, kaféer eller barer i hamnen.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Vimmerby

Vimmerby

För de flesta är Vimmerby mest känt för Astrid Lindgren eftersom det var här hon föddes och växte upp. Astrid har satt sitt avtryck på hela Vimmerby och idag är Vimmerby platsen där kanske främst barnfamiljerna hittar äventyret och de allra bästa upplevelserna. Med besöksmål som Astrid Lindgrens Värld, Virum älgpark och Katthult finns alla möjligheter att få uppleva en lekfull semester. Den småländska landsbygden med badsjöar, hagar och skog samt genuina småstadskänslan är också en anledning till många besök. Välkommen!
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Malmö

Malmö

Sveriges tredje största stad, Malmö, är ett levande och mångkulturellt resmål. Här blandas historisk charm med modern innovation, och flera hundra år gammal arkitektur delar scenen med banbrytande design. Upptäck museer i världsklass, olika kulturevenemang och finn lugn och ro i stadens många grönområden. Malmös engagemang för hållbarhet genomsyrar livets alla delar och skapar en harmonisk samexistens mellan natur och urban innovation. Malmö hänför med sin skandinaviska charm och varma gästfrihet och är en stad som lämnar ett bestående intryck på varje besökare.
Läs mer
Västra Hamnen
Malmö, Sverige

Västra Hamnen

Bara tio minuters promenad från Malmö Centralstation ligger Västra Hamnen, en av de mest miljömässigt hållbara stadsdelarna i Malmö, med fantastisk arkitektur och utsikt över Öresundsbron. Här hittar du också den spektakulära 190 meter höga Turning Torso och Stapelbäddsparken som lockar skateboardåkare från hela världen. Området erbjuder vackra promenadstråk längs havet, badmöjligheter, restauranger och kaféer samt härliga grönområden som gjorda för en picknick när vädret tillåter det. Här hittar du också Dockan Marina som har gott om båt- och kajplatser och omfattande faciliteter för gästande båtar och fartyg.
Läs mer
G Experiència
Barcelona, Spanien

G Experiència

Detta liknar inte alls de audiovisuella projektioner vi normalt ser. Det är som att vara i Gaudís huvud, och få en insikt i vad som inspirerade honom på ett sätt som är lätt att förstå och magiskt. Med audiovisuella 4D kan du resa in i Gaudís kreativa sinne. Historia blandas med innovativ teknik! Interaktiva väggar med 9 språk ställs till ditt förfogande och verk av den geniala arkitekten. ...Vad väntar du på? Du hittar G Experiència bredvid Park Güell.
Läs mer
Malmös vackra parker
Malmö, Sverige

Malmös vackra parker

Oavsett om du söker lugn och ro, vill komma närmare naturen eller är ute efter uppfriskande träning erbjuder Malmös grönområden en mängd upplevelser för att tillfredsställa dina önskemål. Kungsparken öppnade 1872 och är därmed stadens äldsta offentliga park. Upptäck parkens charmiga engelska design, mycket i stil med en botanisk trädgård, och njut av promenader omgiven av prunkande grönska och exotiska träd. Skäm bort dina sinnen i den miljövänliga fristaden Slottsträdgården där naturens rikedomar väntar. Här kan du köpa grönsaker plockade direkt från den bördiga jorden, en vacker bukett blommor eller dekorativa växter. Håll utkik efter SVT:s populära TV-program Trädgårdstider som spelas in i dessa vackra trädgårdar. Du kanske till och med får en glimt av den skickliga trädgårdsmästaren John Taylor som tar hand om de blommande underverken. I hjärtat av parken finner du Tareq Taylors älskade utomhusträdgårdskafé, en vacker tillflyktsort där du kan varva ner bland de frodiga omgivningarna under sommarmånaderna. Var beredd på att bli imponerad av Malmös största park Pildammsparken! Området utsågs ursprungligen till platsen för den stora Baltiska utställningen som ägde rum 1914 och utvecklades därefter till en park. Pildammsparkens arkitektur fulländades på 1920-talet under visionär ledning av stadsingenjören Erik Bülow-Hübe. Det är idag en folkpark med storskaliga mått som lockar såväl flanörer som motionärer att njuta av vidsträckta grönområden, dammens strandpromenader samt Kronprinsessan Margaretas blomstergata.
Läs mer