Utforska en värld av möjligheter.

Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!
Läs mer
Brno

Brno

Brno har en vacker och historisk stadskärna med en skyline som domineras av det imponerande slottet Špilberk och de skyhöga tvillingspirorna i Petrus och Paul-katedralen. Namnet, Brno, kanske låter som ett korsordsanagram, men Tjeckiens näst största stad och huvudstad Moravia är en livlig, men ändå traditionell plats. Brno har fantastisk arkitektur, fantastiska museer, en krypta, en underbar sjö - bara en spårvagnsresa bort - och en spännande, ölfylld barscen utan att böja folkmassor.
Läs mer
Öland

Öland

Välkommen till Sveriges minsta landskap som även är en ö full av storslagna äventyr. Här kostar de bästa sakerna i livet inte ett öre; de fantastiska naturlandskapen är gratis för alla att njuta av. Med över 300 kilometer kust, otaliga stränder, mer än 75 naturreservat, det vidsträckta Stora Alvaret och det världsarvslistade jordbrukslandskapet på södra Öland råder det ingen brist på naturens underverk. En extra bonus är de 28 olika arterna av orkidéer som finns över hela ön. Välkomna till Öland!
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Alicante

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Aurora Borealis
Luleå, Sverige

Aurora Borealis

I Luleå, där himlen har potential för förtrollning, håll ett extra öga på det klara vädret, särskilt under tider med ökad solaktivitet eller specifika årstider. Om du har tur kan det fantastiska norrskenet, Aurora Borealis, pryda himlen med sin spektakulära dans. För att öka dina chanser att bevittna denna himmelska skärm, ge dig bort från stadens centrum ljusföroreningar. För förstagångsbesökare rekommenderas att söka vägledning från Luleå Turistcenter i Kulturens Hus.
Läs mer
Långe Jan fyr
Öland, Sverige

Långe Jan fyr

Långe Jan tändes första gången den första november 1785 efter en byggnadstid på nästan två år. Fyren byggdes förmodligen av bland annat ryska krigsfångar med byggstenar från ett närliggande medeltida kapell. Långe Jan är Sveriges högsta fyr och reser sig som en ledstjärna över Ölands södra udde. Fyrtornet är 41,6 meter högt och 197 trappsteg tar dig upp till balkongen. Fyren vitputsades 1845 och någon gång under senare delen av 1800-talet fick den sin ring, under första tiden röd för att sedan ändras till svart. Fyren elektrifierades år 1948 och är i dag obemannad och helt automatisk. Omgiven av fågelstationen Ottenby är Långe Jans arv lika bestående som kustvindarna. Här välkomnas besökare varje sommar att klättra upp i tornet och njuta den magnifika utsikten över hav och himmel.
Läs mer
Monument över Europas Mördade Judar
Berlin, Tyskland

Monument över Europas Mördade Judar

Inte långt ifrån Brandenburger Tor ligger minnesmonumentet över Europas mördade judar, Holocaust-Mahnmal som det kallas. Det består av över 2 700 betongpelare i skiftande höjd, där det är meningen att man ska vandra mellan dem för en känsla av utsatthet och instängdhet . Detta är en plats för hågkomst och en varnande påminnelse. Ett underjordisk informationscenter ligger i anslutning där alla kända offer finns namngivna med detaljer om platserna där hemskheterna begicks. Gratis inträde.
Läs mer
Monumentet över Berlinmuren
Berlin, Tyskland

Monumentet över Berlinmuren

Monumentet över Berlinmuren är en påminnelse om Tysklands delning och det ger dig en känsla av förtrycket som fanns i staden under den tiden då den var delad. Precis på den tidigare gränsremsan på Bernauer Strasse finns en bit av Berlinmuren med gränsremsa och vakttorn. 2009 öppnade besökscentrat och det är nu den första utgångspunkten för besökare. Här finns information och hjälp med orientering på de stora ytorna. Utställningen i dokumentationscentrat visar 1961 års historia av murens konstruktion och omständigheterna i den delade staden. Från tornet har man en imponerande utsikt över de bevarade delarna av gränsanläggningen samt minnesmärket för uppdelningen av staden och de offer som föll för den kommunistisk tyrannin.
Läs mer
Flygmuseet F21
Luleå, Sverige

Flygmuseet F21

Beläget strax bortom staketet från den militära flygbataljonen F21, erbjuder detta museum en övertygande resa in i historien om denna strategiska militära enhet. Genom att utforska flygplanet de använde, samordningen från kalla kriget och områdets strategiska betydelse möter besökarna en skattkista av flygplansmodeller och föremål från svunna epoker, inklusive autentiska flygplan och helikoptrar. Museet underhålls noggrant av passionerade veteraner och flygentusiaster. Medan de flesta skriftliga förklaringar och dokument är på svenska, underlättar en QR-kod engelsk förståelse. En extra spänning väntar med en simulator som gör det möjligt för besökare att ta tyglarna och uppleva att flyga sin egen jetfighter, vilket ger en interaktiv dimension till denna uppslukande utforskning av militär flyghistoria.
Läs mer