Utforska en värld av möjligheter.

Alicante

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .
Läs mer
Florens

Florens

Florens är den vackra huvudstaden i regionen Toscana, och en av de mest populära turistdestinationerna i Italien. Staden är utsedd av UNESCO som ett världsarv, och när man går på dess historiska kullerstensgator är det lätt att förstå varför. Florens som ligger inbäddad mellan omgivande kullar, inhyser några av världens mest berömda konstverk och hela stadskärnan är fylld av storslagna palats, kyrkor och monument. Den omgivande landsbygden är välkänt för sina gröna kullar och sitt vin, framför allt Chianti-regionen mellan Siena och Florens.
Läs mer
Paris

Paris

Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Långasjönäs naturreservat
Karlshamn, Sverige

Långasjönäs naturreservat

Upptäck den naturliga skönheten i Långasjönäs naturreservat, där Nytorpet erbjuder en uppsjö av friluftsliv mitt i den lugna omgivningen. Utforska vandringsleder och träningsspår, varva ner i bastun eller ge dig ut på det lugna vattnet med roddbåtar. I närheten hittar du även Långasjönäs camping, där du kan hyra stugor eller campa med husvagn, husbil eller tält. Det finns också en badplats med en tillgänglig brygga och grillplats. På 1700- och 1800-talet fanns det pappersbruk, destillerier, sågverk och stärkelsebruk i området. De flesta av byggnaderna är nu bara ruiner som är väl värda ett besök. Långasjönäs ligger bara 10 kilometer norr om Karlshamns centrum och lovar en tillflyktsort i naturens omfamning.
Läs mer
Kastellet
Karlshamn, Sverige

Kastellet

Kastellet, en fästningsö som ligger strax utanför Karlshamns hamningång, står som ett bevis på historiska konflikter under 1600-talets fejder med danskarna. Utöver dess historiska betydelse, Kastellet ger den pittoreska bakgrunden för en älskad lokal teaterföreställning som hålls under sommarmånaderna. Tillgänglig med båt från Karlshamns inre hamn under sommarsäsongen bjuder Kastellet in till utforskning och uppskattning av dess rika historia och natursköna lockelse.
Läs mer
Slott Santa Bárbara
Alicante, Spanien

Slott Santa Bárbara

Ett besök på slottet Santa Bárbara rekommenderas starkt. Beläget vid Mount Benacantil, på en höjd av 166 meter, är det en av de största medeltida fästningarna i Spanien. Slottet har en oslagbar utsikt över Alicante-bukten och på klara dagar kan du se hela vägen till Tabarca-ön. Under 1900-talet förklarades slottet som ett monument av historisk och konstnärlig betydelse och en plats av kulturellt intresse. Här kan man även hitta de mest karakteristiska bilderna av staden samt en stenformation som liknar en mans profil känd som "la cara del moro", som bäst ses från stranden Postiguet. För att komma ner från slottet Santa Bárbara; ta vägen genom Parque de La Ereta, längs bergssidan. Detta läge och utsikt omvandlas till en plats för avkoppling samt en bra mötesplats. Här finns även en spektakulär restaurang och på vägen ner till Gamla Stan kan du besöka det pittoreska spanska Santa Cruz-distriktet. Ett annat attraktivt alternativ, mellan slottet och Santa Cruz-distriktet, är att promenera längs ruinerna av väggarna som omger slottet. Besökare kan också komma till slottet via en hiss som är belägen framför stranden El Postiguet.
Läs mer
Eriksberg Hotell & Naturreservat
Karlshamn, Sverige

Eriksberg Hotell & Naturreservat

Gå på en safaritur i Eriksbergs Wildlife Park och se vilda djur i deras naturliga livsmiljö. Kronhjort, dovhjort, Père Davids rådjur, europeisk bison, vildsvin och moufflon strövar fritt i detta unika naturreservat i skärgården. Turen går genom ett fascinerande stenigt landskap av ekskogar, täta hornbalkskogar och knotiga barrträd. Det finns också ett rikt fågelliv, och ett av världens största bestånd av den skyddade röda näckrosen. Parken består av mer än 925 hektar, varav 409 hektar vatten. Den inhägnade delen är cirka 900 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största viltreservat.
Läs mer
Blue Adventures Dykning
Chania, Grekland

Blue Adventures Dykning

Det finns ett flertal dykcenter i Chania men dessa två är högt rekommenderade - Blue Adventures Diving och Omega Divers. Båda är certifierade och har gott rykte i branschen. Dykning sessioner utförs under professionell övervakning, och entusiaster av någon som helst kunskapsnivå är välkomna att gå med. Omega Divers +30 2 825 031 412 www.omegadivers.com info@omegadivers.com Blue Adventures Diving: +30 2 821 040 608 www.blueadventures.gr
Läs mer