Utforska en värld av möjligheter.

Åre

Åre

Åre är omåttligt populärt och är den enda svenska skidort som kan jämföras med fjällbyarna i Alperna. Mer än 300 000 gäster kommer hit varje vinter och besökarantalet ökar ständigt, inte minst bland utländska besökare. Med en total pistlängd på 95 kilometer, runt 100 nedfarter, 40 liftar, nästan 50 restauranger och mer än 30 barer och nattklubbar är Åre överlägset Sveriges största skidort. Det är alltså inte så konstigt att lyxresetidningen Condé Nast Traveller valt Åre till världens bästa skidort.
Läs mer
Karlskrona

Karlskrona

Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här! 340 år senare ligger marinbasen kvar, den väl bevarade arkitekturen och stadsplanen imponerade på Unesco, som gav staden världsarvsstatus 1998. Vart du än går kan du se bevis på detta; flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk som lockar besökare från hela världen. Allt detta på ett antal öar, mitt i skärgården. En skärgård som Unesco har utsett till ett av sju biosfärområden i Sverige.
Läs mer
Hong Kong

Hong Kong

Hongkong är en ung, pulserande stad full av energi. Detta är uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. Dessutom är detta en stad som har lyckats göra en konst av att klämma in sju miljoner människor i ett område på 1 000 kvadratkilometer. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett turistparadis. 25 miljoner människor åker hit varje år, till en stad som har några av de högsta skyskraporna i världen.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Cap d'Agde Méditerranée

Destination Cap d’Agde Méditerranée Cap d’Agde Méditerranée En allians mellan hav och mark I södra Frankrikes Languedoc-region med sol under 300 dagar om året är Cap d’Agde Méditerranée en semesterort som har något för alla. Orten består av fyra skilda delar som kompletterar varandra: badorten Cap d’Agde, Portiragnes och Vias, den historiska staden Agde, Pézenas. Vi kan nämna Pézenas, Molières, Agde, fokaiernas antika handelsstad eller Montagnac, den stora medeltida marknadsstaden. Canal du Midi flyter igenom Cap d’Agde Méditerranée och utgör dess ryggrad. Vi frestas att komma hit flera gånger under året eftersom erbjudandet av animerade och kulturella evenemang är många. Med sitt läge på ett vulkaniskt område mellan Canal du Midi, flod och hav består Cap d’Agde Méditerranée av 3 hamnar, 20 kilometer av vilda eller uppbyggda sandstränder, en naturlig miljö med parker, pinjeskogar, marina skyddsområden, häpnadsväckande historiska monument och kulturarv, sportutrustning av hög klass och ständiga aktiviteter.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
San Diego, California

San Diego, California

Du kanske har hört att San Diego har det bästa klimatet i USA och det är förmodligen sant. Som om det underbara vädret inte var tillräckligt, så har San Diego också en 120 km lång och vacker kustlinje, där du hittar några av Kaliforniens populäraste stränder. Om du frågar vilken som är bäst så kommer de flesta människorna att svara "La Jolla." Denna bildsköna del av norra San Diego är känt som en av de vackraste platserna på västkusten. Om du bor i centrum, då är ett besök till det 1.200 hektar stora Balboa Park ett måste - en sann nationalskatt. Det är också en av många anledningar till varför 30 miljoner människor reser till San Diego varje år.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Glasriket

Glasriket

Över en miljon besökare flockas varje år till Glasriket, ett område som spänner över Kronobergs och Kalmar län i Småland, inom kommunerna Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge. Många återkommer gång på gång, och det är lätt att förstå varför. Att se den glödande heta glasmassan förvandlas till känsliga kristaller eller robusta skålar är ett skådespel som aldrig blir gammalt. Här kan du upptäcka kända glasbruk och varumärken som Orrefors, Kosta Boda, Skruf, Mats Jonasson Målerås med flera. Dessutom kan du njuta av det bästa av Smålands natur, med skogar, sjöar, stenmurar och en mängd kulturupplevelser som Vilhelm Mobergs utvandringsväg.
Läs mer
Gent

Gent

Gent är en liten stad med stort hjärta. Här råder en perfekt harmoni mellan historia och nutid. En promenad genom staden är som en resa i tiden. Ena sekunden kan du beundra byggnader från 1300 talet, för att i nästa ögonblick hamna mitt i ett toppmodernt område. Gent är också en ungdomlig stad fylld av kultur. Här finns massvis av musik, teater, film och konst. Tack vare sitt läge mitt i Flandern är staden en perfekt utgångspunkt om du vill besöka de andra så kallade konststäderna i Flandern, Brygge och Antwerpen. Här finns gott om boende för alla plånböcker. Du kan välja att bo på ett enklare pensionat eller på ett hotell med 1-4 stjärnor. Gent välkomnar dig med öppna armar!
Läs mer
Karlskrona skärgård -1650 öar, kobbar och skär!
Karlskrona, Sverige

Karlskrona skärgård -1650 öar, kobbar och skär!

Sveriges sydligaste skärgård består av 1 650 öar, kobbar och skär – från Hasslö i väster till Utlängan i öster. De större öarna har bofast befolkning, som historiskt sett ägnat sig åt jordbruk och fiske. De mindre skären har en säregen natur, möjlighet till avskildhet och utsikt över vida horisonter. Nya upptäckter väntar överallt för dig som besöker Karlskrona skärgård. Njut av blå dagar med, vind och vatten, saltstänkta klippor och härliga badvikar.
Läs mer
Fredrikskyrkan
Karlskrona, Sverige

Fredrikskyrkan

År 1720 påbörjades byggandet av Fredrikskyrkan på Stortorget i Karlskrona efter ritningar av Sveriges dåvarande främste arkitekt, Nicodemus Tessin d.y. Fredrikskyrkan invigdes 1744 i närvaro av kronprins Adolf Fredrik och prinsessan Lovisa Ulrika. Tornen blev dock inte färdiga förrän 14 år efter invigningen. Kyrkan fick sitt namn efter kung Fredrik I. Våren 2018 återinvigdes kyrkan efter en omfattande renovering och kyrkan tillhör nu en av de modernaste i Sverige.
Läs mer