Utforska en värld av möjligheter.

Linköping

Linköping

Sveriges flyghuvudstad. Staden där Göta Kanals hjärta och största attraktion Bergs Slussar ligger. Hemstaden till Mons Kallentofts kända böcker ”Årstiderna”. Linköping är staden som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen till Linköping!
Läs mer
Florens

Florens

Florens är den vackra huvudstaden i regionen Toscana, och en av de mest populära turistdestinationerna i Italien. Staden är utsedd av UNESCO som ett världsarv, och när man går på dess historiska kullerstensgator är det lätt att förstå varför. Florens som ligger inbäddad mellan omgivande kullar, inhyser några av världens mest berömda konstverk och hela stadskärnan är fylld av storslagna palats, kyrkor och monument. Den omgivande landsbygden är välkänt för sina gröna kullar och sitt vin, framför allt Chianti-regionen mellan Siena och Florens.
Läs mer
Alicante

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .
Läs mer
Kyiv

Kyiv

Guldkupoler och blänkande spiror sticker upp på de skogstäckta bergen över den breda Dnjepr-floden. Lummiga Kiev med sina trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastiska musik och livliga nattliv har anammat kapitalismen men håller samtidigt fast vid sina traditioner. Grottklostret är Ukrainas andliga centrum, och inte långt därifrån håller den gigantiska Moderlandsstatyn från Brezhnev-tiden med sitt svärd och sin sköld ett allseende öga över staden samt floden och dess östränder.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
San Diego, California

San Diego, California

Du kanske har hört att San Diego har det bästa klimatet i USA och det är förmodligen sant. Som om det underbara vädret inte var tillräckligt, så har San Diego också en 120 km lång och vacker kustlinje, där du hittar några av Kaliforniens populäraste stränder. Om du frågar vilken som är bäst så kommer de flesta människorna att svara "La Jolla." Denna bildsköna del av norra San Diego är känt som en av de vackraste platserna på västkusten. Om du bor i centrum, då är ett besök till det 1.200 hektar stora Balboa Park ett måste - en sann nationalskatt. Det är också en av många anledningar till varför 30 miljoner människor reser till San Diego varje år.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Cap d'Agde Méditerranée

Destination Cap d’Agde Méditerranée Cap d’Agde Méditerranée En allians mellan hav och mark I södra Frankrikes Languedoc-region med sol under 300 dagar om året är Cap d’Agde Méditerranée en semesterort som har något för alla. Orten består av fyra skilda delar som kompletterar varandra: badorten Cap d’Agde, Portiragnes och Vias, den historiska staden Agde, Pézenas. Vi kan nämna Pézenas, Molières, Agde, fokaiernas antika handelsstad eller Montagnac, den stora medeltida marknadsstaden. Canal du Midi flyter igenom Cap d’Agde Méditerranée och utgör dess ryggrad. Vi frestas att komma hit flera gånger under året eftersom erbjudandet av animerade och kulturella evenemang är många. Med sitt läge på ett vulkaniskt område mellan Canal du Midi, flod och hav består Cap d’Agde Méditerranée av 3 hamnar, 20 kilometer av vilda eller uppbyggda sandstränder, en naturlig miljö med parker, pinjeskogar, marina skyddsområden, häpnadsväckande historiska monument och kulturarv, sportutrustning av hög klass och ständiga aktiviteter.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Pegeia “Bysantinska underverk”
Paphos, Cypern

Pegeia “Bysantinska underverk”

Pegeia är en pittoresk by på en bergsluttning ut mot havet, byn är känd för sina fontäner inne i byns centrum. Fontänerna är vackert konstruerade med tidstypiska bågar. Förr i tiden brukade byns kvinnor mötas vid fontänerna för att tvätta kläder och för att hämta vatten. Byn är även känd för sin spektakulära utsikt utöver Medelhavet. Kusten nedanför byn stoltserar med en av Pafos-regionens bästa sandstränder, Capo Bay (Korallbukten) som varje år tilldelas den internationella miljöutmärkelsen Blå Flagg för dess vattenkvalitet. Om du uppskattar konst och historia bör du stanna till vid kyrkan Agios Georgios för att beundra dess basilika från femhundratalet vilket är ett storslaget exempel på bysantisk konst. Även dess golvmosaiker med geometriska motiv och djurmotiv är fantastiska och ovanliga inom den kristna ikonografin. Maa-Paleokastro, på en halvö nära Coral Bay, är också värt ett besök. Här landsteg och bosatte sig de mykenska grekerna under bronstiden.
Läs mer
Centralmarknaden
Alicante, Spanien

Centralmarknaden

Denna byggnad innehåller några modernistiska drag och byggdes mellan 1911 och 1912 under styret av Juan Vidal Ramos över Balmes Square, där det fortfarande var en del av 1700-talsmuren. Med sin rektangulära form efterliknar marknaden en basilikas layout. Byggnaden är uppdelad i två våningar, varav en är en halvkällare på grund av de oregelbundna omgivande gatorna. Framsidan av byggnaden var designad av Enrique Sánchez Sedeño och tronas av en imponerande trappa omgiven av två nya figurer med dekorativa egenskaper. Den 25 maj 1938 utsattes Centralmarknaden av den brutala bombningen som staden Alicante ledde under det spanska inbördeskriget, vilket resulterade i 300 civila offer. Det italienska flygvapnet var ansvarig för den tragedin. Alla typer av högkvalitativa produkter kan köpas på marknaden, särskilt lokal fisk och skaldjur, grönsaker och frukt samt andra lokala produkter. Härifrån köper de bästa restaurangerna sin mat. Visste du att...? Centralmarknaden var huvudkontoret för Alicante brandstation under flertal år.
Läs mer