Utforska en värld av möjligheter.

Sydney

Sydney

När de flesta människor tänker på Australien, tänker de ofta på Sydney. Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge är två av den moderna världens mest kända ikoner. Sydney Opera House har med sina vita segel och distinkta siluett blivit en symbol för hela Sydney. Detta är dock bara en sida av staden. Sydney har flera lager, precis som den sandsten staden är byggd på. Besökaren kan genom att upptäcka alla dessa lager få en djupare förståelse för Sydney och stadens historia. Sydney växte snabbt från en straffkoloni av flera hundra personer år 1788, till att idag vara en modern stad med över 4 miljoner människor.
Läs mer
Kungsbacka

Kungsbacka

Kungsbacka ligger i hjärtat av västkusten, bara 20 minuter söder om Göteborg. Med fantastiska sevärdheter, fin shopping, härlig natur och 80 km kust med vackra stränder har Kungsbacka något för alla. Kungsbacka har upprepade gånger uppmärksammats som Sveriges trevligaste shoppingdestinationer. Hos Hede Fashion Outlet hittar du välkända varumärken till fyndpriser. Den mysiga stadskärnan är värd för en marknad den första torsdagen i varje månad. Kungsbackaälven slingrar sig genom staden och rinner ut i fjorden. Tvärs över fjorden, precis vid havet, ligger Tjolöholms slott, Sveriges enda tudorslott.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Nantes

Nantes

Nantes ligger inbäddad längs den mäktiga Loirefloden och har ett rikt historiskt arv. Den var en central hamn för 1700-talets handel och även hemstad till den berömde författaren Jules Verne och till Anne från Bretagne. Stadens charmiga stenlagda gator, de gamla 1400-talshusen och dess imponerande slott och katedral påminner om dess storslagna förflutna. Men Nantes är mer än bara historia, den har även en livlig konstscen och en växande studentbefolkning som gör staden ung och fräsch.
Läs mer
Ibiza

Ibiza

Ibiza har ett nattliv som slår det mesta, men inte nog med det. Här finns också en fantastisk natur och ett underbart klimat och Ibiza stad finns med på UNESCO:s världsarvslista. Oavsett om du vill dansa loss till musiken från världens bästa DJ:s eller njuta av det klara havsvattnet, den varma solen, de spännande grottorna och stränder där det alltid händer något – eller kanske göra lite av varje – så har du helt klart kommit till rätt ställe. Du kan utforska naturen på dagen, festa på natten och sedan koppla av på en ljuvlig strand morgonen efter.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Hong Kong

Hong Kong

Hongkong är en ung, pulserande stad full av energi. Detta är uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. Dessutom är detta en stad som har lyckats göra en konst av att klämma in sju miljoner människor i ett område på 1 000 kvadratkilometer. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett turistparadis. 25 miljoner människor åker hit varje år, till en stad som har några av de högsta skyskraporna i världen.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Den Kejserliga Skattkammaren
Wien, Österrike

Den Kejserliga Skattkammaren

Den medeltida delen av det kejserliga palatset, Schweizerhof, innehåller Habsburgarnas unika skatter, inklusive den österrikiska kejsarkronan och det heliga romerska rikets kronjuveler och kejsarkrona. Ytterligare höjdpunkter här är skatten som tillhört det Gyllene Skinnets Order och samlingarna av de ovärderliga burgundiska skatterna från 1400-talet. Man kan också beskåda juveler som tillhört de habsburgska kejsarinnorna och ärkehertiginnorna samt delar av originalsmyckena som tillhört kejsarinnan Elisabeth. Legendariska skatter såsom den heliga lansen från 700-talet, den största slipade smaragden i världen och den fantastiska enhörninges horn kan också ses här. Mer information på: www.wien.info/en/sightseeing/sights/imperial/treasury
Boka nu
Läs mer
Pantheon
Rom, Italien

Pantheon

Det ser inte mycket ut från utsidan, men väl inne så häpnar man. Att denna kupol och tempel byggdes för över 2 000 år sedan är mäktigt och imponerande. Sedan renässansen har byggnaden även använts som gravplats, bl. a. målaren Rafael (död 1520) ligger begravd här. Torget framför Pantheon heter Piazza della Rotonda och i närheten ligger Piazza Navona och Campo de Fiori. Passa på att strosa omkring i detta området, här finns mycket att se.
Boka nu
Läs mer
Belvedere Palace
Wien, Österrike

Belvedere Palace

Med sina magnifika trädgårdar så är Prins Eugen von Savoyen tidigare bostad en av de vackraste barockensembler i världen och en del av UNESCO: s världsarvslista. Österreichische Galerie Belvedere hyser världens största samling av målningar av Klimt, däribland Art Nouveau ikoner "Kyssen" och "Judith." Den innehåller också mästerverk av Schiele, Kokoschka, Waldmüller, Renoir, Monet och Van Gogh samt viktiga samlingar av verk från 1800 och 1900-talet, barock och medeltid. Specialutställningarna med utsökt kvalitet finns på Nedre Belvedere och Orangeriet. Och den utsökta barockträdgården mellan de två palatsen erbjuder en fantastisk utsikt över Wien.
Boka nu
Läs mer
Hallandsås
Ängelholm, Sverige

Hallandsås

Hallandsås är en horst som bildades för ungefär 80 miljoner år sedan. Horsten sträcker sig från Hovs hallar i utkanten av Båstads kommun till Örkelljungatrakten och bildar därmed en naturlig avgränsning mellan Skåne och Halland. Högsta punkten är Högalteknall 226 meter över havet. Horsten är 40 kilometer lång och 5–10 kilometer bred. Åsens mångsidiga natur, från bok- och granskogar till myrar och ljunghedar, tillsammans med en mängd kulturarv, gör det till ett fascinerande resmål för vandring och cykling.
Läs mer