Utforska en värld av möjligheter.

Kalmar

Kalmar

Kalmar är en fängslande svensk stad, som sömlöst sammanflätar sin rika historia med samtida charm. Det ikoniska Kalmar slott, en välbevarad renässansfästning, står stolt längs pittoreska kullerstensgator. Museer lockar, marknader pulserar av liv, och vattenfronter viskar berättelser. Kalmars lockelse sträcker sig utanför dess gränser och fungerar som en port till den förtrollande Öland, vilket gör denna stad till ett härligt resmål där historia, kultur och naturskönhet möts.
Läs mer
Linköping

Linköping

Sveriges flyghuvudstad. Staden där Göta Kanals hjärta och största attraktion Bergs Slussar ligger. Hemstaden till Mons Kallentofts kända böcker ”Årstiderna”. Linköping är staden som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen till Linköping!
Läs mer
Paris

Paris

Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.
Läs mer
Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn har något för alla. Här finner du en häftig blandning av gastronomi i världsklass, vacker arkitektur, prisbelönta designers, rena hamnbad, den unika fristaden Christiania och världens äldsta monarki. Köpenhamn är en relativt kompakt storstad, men ändå en stad i världsklass som älskas och rankas mycket högt av ledande resemagasin och livsstilstidskrifter. Den har titulerats en av de bästa städerna att leva i flera gånger, och det var den första staden i världen som namngavs "cykelstaden" av den International Cycling Union – en titel som de flera hundra cykelkörfälten vittnar om. Omgiven av historiska byggnader, smala svängda gator, pulserande shopping och ett händelserikt nattliv är det lätt att känna sig hemma i den danska huvudstaden.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Uppsala

Uppsala

Bara lite mer än en halvtimmes resa från Stockholm ligger Uppsala, en harmonisk blandning mellan storstadsmetropol och småstadsidyll. Staden har en rik historia med ikoniska landmärken som Uppsala domkyrka och Uppsala slott. Den är också hem till Skandinaviens äldsta universitet och intressanta museer som erbjuder en inblick i svunna epoker. Uppsala är en dynamisk blandning av tradition och modernitet och inbjuder besökare att njuta av både gammalt och nytt i denna mosaik av kulturhistorisk betydelse.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Karlskrona

Karlskrona

Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här! 340 år senare ligger marinbasen kvar, den väl bevarade arkitekturen och stadsplanen imponerade på Unesco, som gav staden världsarvsstatus 1998. Vart du än går kan du se bevis på detta; flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk som lockar besökare från hela världen. Allt detta på ett antal öar, mitt i skärgården. En skärgård som Unesco har utsett till ett av sju biosfärområden i Sverige.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Marinmuseum - ett besöksmål för hela familjen!
Karlskrona, Sverige

Marinmuseum - ett besöksmål för hela familjen!

Upplev den svenska marinens historia på Marinmuseum! Museet är beläget på ön Stumholmen och är ett arkitektoniskt mästerverk med sin 140 meter långa byggnad rakt ut i vattnet. I museet ingår det spännande Slup- och barkasskjulet med båtutställning och Kungaslup. Upplev äkta krigsfartyg, galjonsfigurer från 1700-talet, världsunika modeller. På museet har både stora och små chansen att uppleva den svenska marinens händelserika historia på en plats som är både vacker och inspirerande. Några av höjdpunkterna är Ubåtshallen med ubåtarna Hajen och Neptun, samt den spännande Undervattenstunneln där man kan se vrakdelar på havets botten under museet.
Läs mer
Espiguette Beach (Le Grau du Roi)
Montpellier, Frankrike

Espiguette Beach (Le Grau du Roi)

En vidöppen strand som sticker ut bland dem andra och sträcker sig så långt ögat kan nå. En fantastisk plats att sola och bada samt där du kan ta oändligt långa strandpromenader. Tack vare det grunda vattnet är det även barnvänligt här. Dock kan denna populära strand bli ganska fullpackad med folk under sommarperioderna, men är väl värt ett besök. Om du skulle känna dig hungrig eller törstig så finns det kaféer runtomkring.
Läs mer
Linköpings Domkyrka
Linköping, Sverige

Linköpings Domkyrka

Linköpings domkyrka är Sveriges bäst bevarade medeltida katedral. Här finns mycket att upptäcka, de gotiska blindarkaderna med sina märkliga stenfigurer, glasskulpturen Golgata och Maria som brer ut sin underbara mantel av blommor över oss från ett av fönstren. Linköpings domkyrka är 110 meter lång och tornet är 107 meter högt. Det går regelbundna guidade visningar i Linköpings Domkyrka för dig som vill veta mer om kyrkans historik.
Läs mer
Uppsala stadsteater
Uppsala, Sverige

Uppsala stadsteater

Upptäck Uppsalas kulturella rikedom på Uppsala stadsteater, Sveriges tredje största stadsteater. Med ett mångsidigt och brett program arrangerar teatern årligen omkring 50 föreställningar på sina fyra scener. Den omväxlande repertoaren innehåller en mängd olika produktioner som spänner över teater, dans och performance-konst. Dessutom arrangerar Uppsala stadsteater regelbundet gästföreställningar som breddar det artistiska utbudet ytterligare och bidrar till stadens pulserande kulturliv under hela året.
Läs mer