Utforska en värld av möjligheter.

Neckar & Iqbal-Ufer

Neckar & Iqbal-Ufer

Neckar & Iqbal-Ufer
Läs mer
Sundsvall

Sundsvall

Välkommen till Sundsvall! Sundsvall är resmålet för dig som vill förgylla Norrlandssemestern med shopping och nöjen. Här finns idag Norrlands största citygalleria samt Birsta Köpcentrum som är ett av Sveriges största externa handelscentra. Ingenstans norr om Dalälven finns mer liv och rörelse. Mitt i den norrländska naturen och mitt i händelsernas centrum ligger kanske en av landets vackraste stadskärnor med rikt utsmyckade stenhus i nyrenässans. Lyft blicken upp mot de vackra fasaderna och njut!
Läs mer
Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand ligger vid foten av bergskedjan med åtta vulkaner och utgör huvudorten i Massif Central, den attraktiva Auvergne-regionen som erbjuder massor av friluftsaktiviteter. Staden är port till den stora vulkanparken och en omväxlande natur med berg, dalar, platåer och slätter. ”Clermont” som fransmännen säger, har ett stort historiskt, kulturellt och arkeologiskt arv och är också ett stort konstcentrum. Clermont-Ferrands historiska stadskärna är perfekt för att utforskas till fots.
Läs mer
Alicante

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .
Läs mer
Places4You – Walderlebnispfad

Places4You – Walderlebnispfad

Walderlebnispfad
Läs mer
Nice Côte d'Azur

Nice Côte d'Azur

Grekerna och romarna gjorde det, liksom rika lorder, filmstjärnor, konstnärer och tusentals turister. De skulle bara åka förbi, men blev kvar i Nice och längs Rivieran, några i veckor, andra i månader och år. Fångade av ljuset, hänryckta av dofterna och charmade av smaken från oliver, vin och saftiga grönsaker. Allt detta med tårna i ett turkosblått hav! Ovanpå det har ett Nice Nouveau vuxit fram: en kaxig Medelhavsmetropol med pulserande nattliv, nya vågade hotell och djärva konsthallar. Paradgatan, La Promenade des Anglais, är hela Rivierans Champs-Elsyées.
Läs mer
Cottage

Cottage

Special gastronomic offer in an exceptional environment
Läs mer
Kallbadhuset
Karlshamn, Sverige

Kallbadhuset

Bada i havet oavsett säsong och njut av en fantastisk havsutsikt. Kallbadhuset, som ligger i direkt anslutning till Strandpromenaden, erbjuder dusch, toaletter, bastu och havsbad i skilda avdelningar för damer och herrar. Området Väggabaden är en unik anläggning. Här finns tillgång till simhall med både inom- och utomhusbassänger, havsbad och kallbadhus. Anläggningen är beläget i vackra Väggaparken mellan stadens centrum och Vägga Fiskehamn.
Läs mer
Explanada de España
Alicante, Spanien

Explanada de España

Besökare och lokalbefolkningen kan njuta av dessa områden när som helst på året tack vare det milda klimatet. Under året finns det verkstäder, underhållning, barnteater, marionettutställningar,, som främst riktar sig till barn och familjer. EXPLANADA DE ESPAÑA är en av stadens emblem. Den löper parallellt med en av hamnen och är inramad med vackra palmträd. Marken är dekorerat med 6 600 000 trefärgade marmorplattor som bildar en design med en karakteristisk mosaik våg-effekt. Andra parker och trädgårdar värda att besöka: La Ereta Park: Beläget på sluttningen av Mount Benacantil, vid foten av slottet Santa Bárbara, mittemot stranden El Postiguet. Härifrån kan du njuta av en oslagbar utsikt över staden och följa en intressant väg ända ner till stadens gamla kvarter. El Palmeral park: är en av de mest spektakulära parkerna i staden, bildad av ett skogsområde med palmer, dammar, sjöar och konstgjorda strömmar. Inuti parken finns sportanläggningar och en cykelbana, samt en paviljong där ett regelbundet evenemangsprogram är inplanerat, inklusive aktiviteter, barnteater, marionetter m.m. Canalejas: Det är en av de mest traditionella öppna platserna i Alicante. Den har en spektakulär frodig vegetation, inklusive flera hundraåriga gummiplanter som är upptill 20 meter höga. Gabriel Miró Square: Den här torget hedrar Alicante-författaren vid samma namn. Bara några meter från Explanada och strandpromenaden, finns ett monument i form av en fontän och hundraåriga träd med frodigt lövverk, vilket skapar en avslappnad och trevlig atmosfär.
Läs mer
Botaniska trädgården
Uppsala, Sverige

Botaniska trädgården

I Botaniska trädgården hittar du grönska och blommande växter året runt. I det Tropiska växthuset, Uppsalas enda regnskog, finns banan, kaffeplantor och orkidéer men även växter från öknar och andra torra områden. Orangeriet inrymmer kaktusar, Linnés lagerträd, fikon och olivträd. Utforska Uppsala universitets botaniska trädgård, här går forskning, undervisning och bevarande av biologisk mångfald hand i hand med skönhet, rekreation och bildning
Läs mer
Eriksberg Hotel & Nature Reserve
Karlshamn, Sverige

Eriksberg Hotel & Nature Reserve

Att komma till Eriksberg Vilt & Natur är en upplevelse utöver det vanliga. Eriksberg är ett naturområde utanför Åryd i Karlshamns kommun och består av drygt 925 hektar, varav 409 hektar vatten. Den inhägnade delen är cirka 900 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark. Här finns visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon i ett unikt kustlandskap med lummiga ädellövskogar och ett fascinerande klipplandskap. Safarituren, som är ca 10 km lång, är öppen att köra för den som betalar entré. Kör runt med egen bil i området och njut av naturens skådespel. Här finns ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Man kan få en guidad tur eller köra runt på egen hand genom vackra naturområden. Även gårdsbutik, café, restauranger och boende.
Läs mer