Utforska en värld av möjligheter.

Bangkok

Bangkok

Dynamisk, exotisk och rikt kosmopolitisk - Bangkok är en av Sydostasiens mest levande och älskade resmål. Som en stad av kontraster lockar detta kulturella epicentrum och shoppingparadis miljoner resenärer varje år till dess rikliga marknader, lyxhotell, fantastiska naturscenerier och lockande maträtter. Här smälter det gamla och moderna samman och Bangkoks härliga gyllene tempel och skyskrapor i världsklass väntar. Frossa i det frenetiska tempot medan du njuter av sevärdheter, shoppar loss och sedan åker tuk-tuk runt stan för en släng av Bangkoks rika och fartfyllda nattliv.
Läs mer
Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Kalmar

Kalmar

Kalmar är en fängslande svensk stad, som sömlöst sammanflätar sin rika historia med samtida charm. Det ikoniska Kalmar slott, en välbevarad renässansfästning, står stolt längs pittoreska kullerstensgator. Museer lockar, marknader pulserar av liv, och vattenfronter viskar berättelser. Kalmars lockelse sträcker sig utanför dess gränser och fungerar som en port till den förtrollande Öland, vilket gör denna stad till ett härligt resmål där historia, kultur och naturskönhet möts.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Jerez

Jerez

Jerez är omgivet av vinodlingar och har mer än 30 bodegor - vinkällare - som ägnar sig åt att framställa sherry och brandy. Så det är inte konstigt om du tror att det är detta som främst präglar Jerez. Men den här aristokratiska staden med sin gamla stadskärna, ovanliga museum, ett stämningsfullt zigenarkvarter och en del exempel på förstklassig arkitektur är också flamencons vagga, hemstad för de magnifika dansande andalusiska hästarna, motorcykelsportens huvudstad – och förstås också berömd för sin tjurfäktning.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Leuven

Leuven

Det finns inte många platser i Flandern som är mer fantasieggande än denna överflödande och historiska universitetsstad. Handla eller insupa kultur, njuta av gastronomin eller beundra konst, besöka flera hundra år gamla byggnader eller titta på modern arkitektur? Vad det än är du söker i en stad så hittar du det i Leuven. En vacker stad för människor, men ändå helt och hållet med i det snabbt förändrande samhället. Leuven ligger precis mitt i Belgien, tillgängligheten är ett viktigt trumfkort. Men det finns flera goda skäl att besöka "Den vackra vid Dyle". Du kommer snart att märka det: den här staden släpper dig aldrig.
Läs mer
Speicherstadt (en samling historiska magasin)
Hamburg, Tyskland

Speicherstadt (en samling historiska magasin)

Speicherstadt nere i hamnen har över hundra år på nacken och är världens största, sammanhängande magasinkomplex. Här hittar besökare i Hamburg en idyllisk miljö med gotisk arkitektur i rött tegel från wilhelminertiden, komplett med säregna små gavlar och torn. Dyrbara varor förvaras i kontrollerade temperaturer bakom magasinens massiva väggar – kaffe, te, kakao, kryddor, tobak – och världens största lager av orientaliska mattor. Sedan 2015 ingår Speicherstadt, Chilehaus och Kontorhausviertel i UNESCO:s världsarv.
Boka nu
Läs mer
Fredriksdal Museer & Trädgårdar
Region Helsingborg, Sverige

Fredriksdal Museer & Trädgårdar

Ingenstans i Europa hittar du något som liknar Fredriksdal. Detta är Skåne i miniatyr med 360 000 kvadratmeter unika miljöer, byggnader och trädgårdar. Landsbygdens historia och mångfald hålls vid liv med omsorg här. Med sina museer och trädgårdar erbjuder Fredriksdal intressanta aktiviteter för alla åldrar, året runt. Ta en uppfriskande promenad, titta på djuren som betar eller följ med gårdens pigor på en guidad tur. Köp en påse gammaldags godis i gamla stan eller din favoritros i blomsterbutiken. Hitta svar på dina frågor om natur och folktro eller luta dig bara tillbaka och koppla av i en hängmatta. Med sina historiska parker och trädgårdar, hus och gårdar, djur, ängar, skogar och betesmarker, alla belägna runt en 1700-tals herrgård, är ett besök i Fredriksdal som att göra en resa in i det förflutna.
Läs mer
Kinesiska Muren
Peking, Kina

Kinesiska Muren

Det här är utan tvekan ett av världens främsta turistmål. Muren är ett fantastiskt monument som sträcker sig över 5 000 km och även är synligt från rymden. Den lämpligaste platsen för att se muren är från Badaling i Yanqing län, beläget cirka 70 kilometer från den kinesiska huvudstaden. Ta en av turistbussarna som avgår från Qianmen station eller buss 919 som avgår från Deshengmen station. Andra sevärdheter öppna för turister för att utforska muren är Mutianyu, Huanghuacheng, Simatai och Jinshanling.
Läs mer
Nikolaiviertel (Nikolai-kvarteret)
Berlin, Tyskland

Nikolaiviertel (Nikolai-kvarteret)

Nikolaiviertel är ett av de äldsta kvarteren och det äldsta bostadsområdet i Berlin. Här står även Nikolaikyrkan som är daterad till 1220 och därmed den äldsta kyrkan i huvudstaden. De typiska medeltida gatorna och restaurangerna gör detta område till ett av de mest populära turistmålen i Berlin. De största attraktionerna, förutom Nikolaikyrkan, inkluderar Ephraim Palace, ett mästerverk av palatsarkitektur från 1700-talets Berlin. Lika vacker är barockbyggnaden Knoblauch-hus som byggdes 1760. Detta hus ger en inblick i den övre medelklassen värld genom sina rum och värdefulla möbler.
Läs mer