Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Perpignan

Perpignan

Perpignan, gelegen in het diepe zuiden van Frankrijk, is de hoofdstad van de Pyrénées Orientales. De geografische en culturele identiteit is natuurlijk gericht op Spaans Catalonië, aangezien het een grensstad is die uitkijkt op de Middellandse Zeekust en de hoogste bergen van de Franse Pyreneeën. Perpignan is een drukke plaats die sterk beïnvloed is door de mediterrane culturen en profiteert van 2.500 zonuren per jaar. Geen wonder dat Salvador Dali het als het “Centrum van de Wereld” zag.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Las Vegas, Nevada

Las Vegas, Nevada

Las Vegas is een schitterende zee van neonlichten die bezoekers lokt met luxe hotels, ongelooflijke shows, voortreffelijke restaurants, wereldklasse gokken en decadentie op grandioze schaal. Het is het oude Rome, het romantische Parijs, het exotische Egypte, het opwindende New York City en de grachten van Venetië, allemaal samengebracht in één vakantiebestemming. Miljoenen mensen vervullen hun droom om elk jaar Las Vegas te bezoeken, aangetrokken door de welverdiende reputatie van de stad als entertainmenthoofdstad van de wereld.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Linköping

Linköping

Ontdek Linköping, dat aan de prachtige Östgöta-vlakte in de provincie Östergötland ligt. Wat dacht je van een dagje in de grote stad of juist een ontspannen uitstapje naar de Zweedse natuur? Het mooie is dat je helemaal niet hoeft te kiezen. In Linköping vind je cultuur en vermaak op een steenworp afstand van de prachtige natuur, met vlaktes, meren en kanalen. Maak een boottochtje, bewandel het Östgöta-pad, ga naar het theater of zoek iets lekkers op de kaart uit in een van de vele restaurants in de stad.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Gold Coast

Gold Coast

De Gold Coast van Australië is een veelzijdige stad met dagen vol actie en leuke avonden voor meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar. Gezinnen, stelletjes, zakenreizigers en individuele reizigers vinden hier allemaal een ervaring die past bij hun behoeften en budget, aangezien de Gold Coast meer attracties en locaties biedt dan welke andere bestemming op het zuidelijk halfrond dan ook. Ontdek de gemoedelijke levensstijl van de Gold Coast met 70 kilometer zon, zand en surfen, en een 100.000 hectare regenwoud dat op de werelderfgoedlijst staat, op slechts een klein eindje rijden.
Lees meer
Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Kykkosklooster
Cyprus, Cyprus

Kykkosklooster

Het Kykkosklooster, gelegen in de pittoreske Marathasa-vallei, is niet alleen het rijkste en meest weelderige klooster van het eiland, maar ook een belangrijke culturele en religieuze plek. Dit historische juweeltje, gelegen op een hoogte van 1.318 meter, is een must voor iedereen die het moderne Cyprus wil leren kennen. De oorsprong van het klooster gaat terug tot het einde van de 11e eeuw toen het werd gesticht door de Byzantijnse keizer Alexios I Komnenos. Hoewel de oorspronkelijke structuur de verschillende branden in de regio niet heeft overleefd, zijn de huidige gebouwen prachtig onderhouden en gevuld met ingewikkelde muurschilderingen en religieuze schatten. Eén van de meest waardevolle bezittingen van het klooster is een icoon van Panagia (de Maagd Maria), toegeschreven aan apostel Lucas. Dit met zilverkleurig goud bedekte icoon is gehuisvest in een prachtig schildpadschild en een parelmoerheiligdom, dat voor de iconostase staat. Als je het Kykkos-klooster bezoekt, moet je zeker het terrein verkennen, inclusief het museum dat oudheden, documenten, vaten, gewaden, ornamenten, iconen, fresco's en houtsnijwerk tentoonstelt. Je zult ook zien dat het klooster Zivania-spirit en andere alcoholische dranken produceert en dat er religieuze beurzen worden gehouden op 8 september (Geboorte van de Maagd) en 15 augustus (Ontwaken van de Maagd). Als plaats van aanbidding, viering en commerciële onderneming biedt het Kykkos-klooster een uniek inzicht in het leven van Grieks-Cyprioten en hun religie. Mis deze kans niet om deze fascinerende plek te ervaren tijdens jouw verblijf op Cyprus.
Lees meer
Villa Park voetbalstadion
Birmingham, Verenigd Koninkrijk

Villa Park voetbalstadion

Villa Park is sinds 1897 de thuisbasis van de voetbalclub Aston Villa. Met een capaciteit van 42.640 zitplaatsen is het één van de oudste en bekendste locaties in het wereldvoetbal. Door de lange geschiedenis heen heeft het een scala aan prestigieuze evenementen georganiseerd, zoals het WK en het Europees Kampioenschap. Om meer te weten te komen over de geschiedenis en traditie kun je een rondleiding door het stadion volgen of een spannende wedstrijd bijwonen.
Lees meer
Openluchtmuseum in de binnenstad en Valla Gård
Linköping, Zweden

Openluchtmuseum in de binnenstad en Valla Gård

Welkom in het oude Linköping. Een plek voor vermaak, vertier, bezienswaardigheden, prachtige ervaringen, fijne herinneringen en een onvergetelijke ontspannen sfeer die je ziel tot rust brengt. Ga terug in de tijd en beleef het stadsleven van Zweden zoals dat er ruim een eeuw geleden uitzag. In de binnenstad staan houten huizen, geplaveide straatjes, prachtige tuinen en allerlei boeiende musea. Daarnaast vind je er winkeltjes met streekproducten, tentoonstellingen, een wetenschapscentrum, een restaurant en een café. 's Zomers worden er allerlei activiteiten voor het hele gezin georganiseerd: je kunt in een paardenwagen of een stoomtrein rijden, je ziet straatmuzikanten, landlopers, de plaatselijke politie en andere figuren uit vergane tijden. Daarnaast kun je je wagen aan de oude kunsten en de oude school bezoeken. Na een korte wandeling door het Valla-bosreservaat kom je uit bij de Valla-boerderij. Je vindt hier musea met tentoonstellingen over de landbouwkundige en technologische geschiedenis, boerderijdieren, een grote speeltuin, cafés en een midgetgolfbaan.
Lees meer