Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Chicago, Illinois

Chicago, Illinois

Meer dan 42 kilometer aan het meer omlijsten de prachtige stedelijke skyline van Chicago. Hier in het hart van het Midwesten heeft de op twee na grootste stad van het land torenhoge wolkenkrabbers en kleurrijke wijken tegen een achtergrond van zandstranden en prachtige parken. Deze kosmopolitische speeltuin barst van de dingen om te doen. De bezienswaardigheden variëren van iconen uit Chicago, zoals de Cloud Gate van Millennium Park, de Buckingham Fountain in Grant Park en het reuzenrad van Navy Pier, tot fascinerende geschiedenis- en architectuurreizen.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Bari

Bari

Dit pareltje aan de kust in Zuid-Italië biedt een boeiende mix van geschiedenis, cultuur en prachtige mediterrane landschappen. Verken de historische oude binnenstad en wandel door de kronkelende straatjes, waar de was wappert in de wind en de lokale bevolking bij een espresso kletst in levendige cafés. Proef de lokale keuken die bekend staat om zijn verse zeevruchten, handgemaakte pasta en heerlijk straatvoedsel, en geniet van de schoonheid van de Adriatische Zee langs de pittoreske kustlijn.
Lees meer
Reykjavík

Reykjavík

Bezoekers van Reykjavík zijn enthousiast over de pure energie in het hart van de hoofdstad van IJsland: of het nu komt van de kokende thermale bronnen, de natuurlijke groene energie of de levendige culturele scene en het leuke nachtleven. Het is de noordelijkste hoofdstad ter wereld en wordt omringd door de majestueuze berg Esja die over de stad uitkijkt, en het blauwe water van de Faxaflói baai. Op een zonnige dag lijkt de mystieke Snæfellsjökull-gletsjer kristalachtig aan de westelijke horizon, terwijl bergachtige maanlandschappen zich naar het zuidoosten uitstrekken.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Gent

Gent

Gent is een compacte, authentieke stad waar heden en verleden naast elkaar leven in perfecte harmonie. Een wandeling door de stad is net een reis doorheen de tijd: je draait het hoekje om en stapt als bij toverslag van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw. Gent is een levendige stad met een hart voor cultuur waar muziek, theater, film en visuele kunsten samensmelten. Dankzij de centrale ligging in Vlaanderen is Gent ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vlaamse kunststeden. Gent verwelkomt je met open armen!
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Beklim de Sint-Janskathedraal - 's-Hertogenbosch
Eindhoven & Noord-Brabant, Nederland

Beklim de Sint-Janskathedraal - 's-Hertogenbosch

Als nationaal monument is de Sint-Janskathedraal 's-Hertogenbosch' trots en vreugde. Deze majestueuze kerk, gebouwd tussen 1370 en 1529, geeft uitdrukking aan de rijkdom van 's-Hertogenbosch in de late middeleeuwen. De kathedraal is luxueus versierd met beelden, spitsbogen, beeldjes en grote ramen. De Sint-Janstoren, die 43 meter hoog is, is open voor het publiek. De kathedraal bevindt zich bij de Parade.
Lees meer
Perpignan

Perpignan

Perpignan, gelegen in het diepe zuiden van Frankrijk, is de hoofdstad van de Pyrénées Orientales. De geografische en culturele identiteit is natuurlijk gericht op Spaans Catalonië, aangezien het een grensstad is die uitkijkt op de Middellandse Zeekust en de hoogste bergen van de Franse Pyreneeën. Perpignan is een drukke plaats die sterk beïnvloed is door de mediterrane culturen en profiteert van 2.500 zonuren per jaar. Geen wonder dat Salvador Dali het als het “Centrum van de Wereld” zag.
Lees meer
Eindhoven & Noord-Brabant

Eindhoven & Noord-Brabant

Het thuisland van Vincent Van Gogh, de oprichters van Dutch Design, gezegend met karaktervolle steden, prijswinnende themaparken en spannende evenementen. Noord-Brabant heeft veel te bieden en wordt steeds meer ontdekt door internationale toeristen. Dat is volkomen logisch, want er zijn genoeg goede accommodaties in Noord-Brabant met geweldige faciliteiten. Bovendien heeft Brabant snelle en uitstekende verbindingen naar Amsterdam, Antwerpen en Brussel (reistijd ongeveer 60 minuten). Ontdek Noord-Brabant!
Lees meer
Vincentre - Van Gogh Museum Nuenen
Eindhoven & Noord-Brabant, Nederland

Vincentre - Van Gogh Museum Nuenen

Het dorp Nuenen wordt ook wel Van Gogh Village genoemd, en terecht. Er is geen plek in Nederland waar je zo letterlijk in de voetsporen van deze beroemde schilder kunt treden. Hier worden nog steeds levendige verhalen over Van Gogh verteld, zijn brieven zijn te lezen en er zijn maar liefst veertien locaties die door Van Gogh zijn vereeuwigd op een foto of een schilderij. Het leven van Van Gogh in Nederland zo intens meemaken is nergens anders mogelijk. “Het museum is een juweeltje” In het Vincentre museum hoor je alles over Van Gogh en lees je zijn eigen verhalen over Nuenen, waar hij van 1883 tot 1885 woonde en werkte. Wie was hij, hoe leefde hij, met wie ging hij om en waarom was hij zo gepassioneerd door Nuenen? Het zal allemaal duidelijk worden tijdens een educatieve tour met audiogids in maar liefst acht talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Japans en Chinees. In het dorp zelf hebben maar liefst 23 locaties een directe link met Van Gogh. Samen vormen ze een wandel- en fietsroute met interactieve informatieborden in het Nederlands en Engels. Van De aardappeleters tot De sterrennacht De aardappeleters is gebaseerd op een tafereel dat Van Gogh zag in het huis van een boerenfamilie in Nuenen. Het komt letterlijk tot leven in theater Het Klooster. De wereldberoemde ontwerper Daan Roosegaarde ontwierp, op basis van Van Gogh's De sterrennacht, het inmiddels beroemde en unieke Van Gogh-Roosegaarde-fietspad, waarvoor duizenden fonkelende stenen in het asfalt zijn verwerkt. Dit fietspad, tussen Nuenen en de nabijgelegen stad Eindhoven, maakt deel uit van de Van Gogh Fietsroute. Erfgoedlocaties in Brabant Deze fietsroute verbindt de vijf Van Gogh-erfgoedlocaties in Brabant, waaronder natuurlijk Nuenen. Dichterbij Van Gogh kom je niet. Of, zoals een enthousiaste gast over Nuenen schreef: “Hetzelfde uitzicht dat Van Gogh had!” Kom en ervaar de plek waar Van Gogh werd geïnspireerd door het landelijke Brabantse platteland, gemakkelijk bereikbaar op niet meer dan tien kilometer afstand van Eindhoven, stad van technologie en design.
Lees meer
Las Fallas (maart)
Valencia, Spanje

Las Fallas (maart)

Valencia verwelkomt de lente met zijn meest kleurrijke en beroemde festival. Gigantische monumenten van papier-maché, bekend als fallas, met beeltenissen die beroemdheden of politici meestal op een satirische manier voorstellen, staan opgesteld op straten en pleinen door de hele stad. Ze worden op de laatste dag van het feest tot een sintel verbrand in spectaculaire vreugdevuren. Ook de bloemenoffering aan de Virgen de los Desamparados, waarbij duizenden fallera's en fallero's in traditionele klederdracht door de stad paraderen, is een lust voor het oog.
Lees meer
Gravensteen, een burcht in Gent
Gent, België

Gravensteen, een burcht in Gent

Een bezoek aan de mystieke burcht ‘Het Gravensteen’ kan niet ontbreken op je to-dolijst tijdens je stedentrip in Gent. Deze belangrijke bezienswaardigheid in Gent is een burcht met een zeer bewogen geschiedenis, nauw verweven met de complexe en vaak woelige politieke en sociale historiek van de stad. Het is de enige overgebleven middeleeuwse waterburcht met een vrijwel intact verdedigingssysteem in Vlaanderen. Je bezoek aan het Gravensteen geeft je een volledig beeld van de riddercultuur in de 12de eeuw. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen zijn toegankelijk voor bezoekers. Neem zeker de lange draaitrap naar het Gerechtsmuseum op de bovenste verdieping van het Gravensteen. Je vindt er een unieke verzameling dwang- en foltertuigen en het Wapenmuseum. Het Gravensteen huisvest ook heel wat culturele activiteiten, evenementen en activiteiten o.a. tijdens de Gentse Feesten. Veel sympathieke Gentenaren kiezen deze locatie om hier hun ja-woord te geven. Oh ja, wil je meer weten over de rebelse studentikoze bezetting van het Gravensteen in 1949? Ontdek deze burcht tijdens je weekendje weg in Gent en leer alles over de ‘Slag om het Gravensteen’. De Donjon, symbool van de grafelijke macht Duik in de geschiedenis van deze statige burcht. Zijn geschiedenis gaat terug tot de Romeinse bezetting, toen er op de zandbank in de Leie al een eerste nederzetting was. Na een korte doortocht van plunderende Vikings bouwden de Graven van Vlaanderen de eerder gebouwde houten constructies in de middeleeuwen om tot een donjon (woontoren) met een volledige stenen omheining, compleet met 24 torens. Het imposante gebouw stond, met zijn militaire architectuur, symbool voor de grafelijke macht in het woelige Gent. Wil jij diep graven in de geschiedenis van Gent? Dat doe je hier! Gent, gewoon charmant historisch én levendig eigentijds! Je kunt de burcht ook bezoeken met een audiotour. Comedian Wouter Deprez neemt je tijdens deze unieke audiotour op humoristische en informatieve wijze mee door de geschiedenis van het kasteel.
Lees meer
De Golden Circle route
Reykjavík, IJsland

De Golden Circle route

Simpel gezegd, de beroemde Gouden Cirkel van IJsland is een populaire route tussen drie van de meest bezochte attracties van het eiland. Het is meestal gedaan als een dagtocht. De route begint in Reykjavik en brengt je naar het zuiden en het binnenland, naar het Þingvellir National Park. Daar betreed je het Geyser geothermische gebied met de Strokkur Geyser als de meest enthousiaste van het stel. Uiteindelijk kom je aan bij de 32 meter hoge Gullfoss-waterval in de kloof van de brullende Hvítá-rivier. Veel reisbureaus en reizigers maken zelf graag extra stops onderweg om een geothermische energiecentrale te zien of een paar uur in één van de kuuroorden door te brengen. Je kunt een auto huren en in jouw eigen tempo tussen de bezienswaardigheden rijden. In de zomer kun je zelfs de lange daglichturen gebruiken om de drukte te vermijden die eerder op de dag komt. Als je je eigen route kunt kiezen, mag je het Kerid Crater Lake niet missen. Het is een schilderachtig meer dat een 3000 jaar oude vulkanische krater bevat die je gemakkelijk te voet kunt bereiken.
Bookable
Lees meer