Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Toulouse

Toulouse

Roze getint en verlicht door de zuidelijke zon, is Toulouse een charmante en levendige stad die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen ten gunste van andere Franse bestemmingen. Wie wel op bezoek komt, wordt echter getrakteerd op een betoverende ervaring. Toulouse heeft een rijke geschiedenis, moderne levendigheid en verbluffende architectuur. De stad is ook een plek voor ruimtevaart en is trots op haar sterke culinaire traditie. De weelderige parken bieden een rustig toevluchtsoord, terwijl de rivier de Garonne als schilderachtige achtergrond dient voor een heerlijke avondwandeling.
Lees meer
Gent

Gent

Gent is een compacte, authentieke stad waar heden en verleden naast elkaar leven in perfecte harmonie. Een wandeling door de stad is net een reis doorheen de tijd: je draait het hoekje om en stapt als bij toverslag van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw. Gent is een levendige stad met een hart voor cultuur waar muziek, theater, film en visuele kunsten samensmelten. Dankzij de centrale ligging in Vlaanderen is Gent ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vlaamse kunststeden. Gent verwelkomt je met open armen!
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Miami, Florida

Miami, Florida

Miami staat bekend om zijn glamour en kosmopolitische sfeer. Maar wat deze stad echt onderscheidt, zijn de kilometerslange zandstranden, die in combinatie met de zon en aangename warmte het hele jaar door de positie van Miami als topreisbestemming hebben versterkt. Het zou een grove understatement zijn om de stad te omschrijven als een internationale metropool, gezien de Noord-Amerikaanse kern doordrenkt met Caribische flair, een flinke dosis Latijns-Amerikaanse invloed, wat Afrikaans erfgoed, een vleugje Aziatische invloed en een beetje Europese charme. Al deze elementen en hun fascinerende mix geven Miami een levendig en opwindend cultureel leven.
Lees meer
Hannover

Hannover

De regio Hannover biedt veelvuldige contrasten: meeslepende events, vooraanstaande openluchtconcerten, de barokke Herrenhäuser Gärten (“tuinen van Herrenhausen”) en een bruisend kunst- en cultuuraanbod trekken de aandacht om aan de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen een bezoekje te brengen. Tot de toeristische highlights van de omgeving van Hannover behoren het Steinhuder Meer, de bergketen Deister of het Slot Marienburg. Dankzij korte wegen en de best mogelijke stadsspoorverbindingen met de regio kunnen deze highlights comfortabel met de bezienswaardigheden van de stad voor een boeiend ontdekkingsprogramma gecombineerd worden.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Chicago, Illinois

Chicago, Illinois

Meer dan 42 kilometer aan het meer omlijsten de prachtige stedelijke skyline van Chicago. Hier in het hart van het Midwesten heeft de op twee na grootste stad van het land torenhoge wolkenkrabbers en kleurrijke wijken tegen een achtergrond van zandstranden en prachtige parken. Deze kosmopolitische speeltuin barst van de dingen om te doen. De bezienswaardigheden variëren van iconen uit Chicago, zoals de Cloud Gate van Millennium Park, de Buckingham Fountain in Grant Park en het reuzenrad van Navy Pier, tot fascinerende geschiedenis- en architectuurreizen.
Lees meer
Lokrum
Dubrovnik, Kroatië

Lokrum

In slechts tien minuten brengt een boot vanuit de oude stadshaven je naar het eiland Lokrum, een speciaal bosreservaat dat onder bescherming van de UNESCO staat. Lokrum, een favoriete plek om te zwemmen en uitstapjes te maken in de buurt van de stad, is ook de exotische en mysterieuze locatie van vele legendes en verhalen. Een klein meer op het eiland genaamd Mrtvo More (Dode Zee) is geschikt voor kinderen en niet-zwemmers. Loop naar het hoogste punt van Lokrum, de verhoging met het stervormige Fort Royal, gebouwd door de Fransen in 1806. De plaats biedt een prachtig uitzicht over de stad, Cavtat en de eilanden.
Lees meer
Lam Gods, goddelijk artistiek hoogtepunt
Gent, België

Lam Gods, goddelijk artistiek hoogtepunt

Het Lam Gods of languit, ‘De Aanbidding van het Lam Gods’, van de gebroeders van Eyck, onthuld in 1432, wordt wereldwijd erkend als artistiek hoogtepunt, één van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt. De absolute ‘must see’ tijdens je citytrip in Gent. In totaal tonen de 18 panelen een magisch Bijbelse evocatie met onder andere ook het portret van opdrachtgever en kerkmeester Joos Vijd en zijn echtgenote Elisabeth Borluut. Het monumentale Lam Gods werd geschilderd op eikenhouten panelen bedekt met dunne lagen van een mengsel van krijt en dierlijke lijm. De figuren werden aangebracht in ettelijke laagjes olieverf. De combinatie van het miniatuurwerk en de lichtdoorlatende verf zorgen voor een extra dimensie. Ontdek het zelf als je voor dit meesterwerk staat. Je zal zien, er lijkt een innerlijke gloed van het schilderij uit te gaan, goddelijke gloed. Hubert van Eyck schilderde een deel van het Lam Gods-altaarstuk, maar kon het nooit afwerken. Zijn jongere broer Jan, een absolute meester in de schilderkunst, ‘zou’ dit magistrale werk enkele jaren na de dood van Hubert afgewerkt hebben.
Lees meer
Oude Spaanse klooster
Miami, Florida

Oude Spaanse klooster

Oorspronkelijk gebouwd in Spanje, heeft dit historische bouwwerk aanzienlijke moeilijkheden doorstaan tijdens de Eerste Carlistische Oorlog. Het werd in beslag genomen en hergebruikt als graanschuur tot 1925 toen het werd gekocht, gedemonteerd, in dozen werd verpakt en naar de Verenigde Staten werd verzonden. Ondanks extra problemen tijdens het transport, kan het middeleeuwse klooster nu worden gewaardeerd in North Miami Beach, waar het zondagse missen, evenementen en rondleidingen organiseert.
Lees meer
Water, overal water
De Voortuin van Dublin, Ierland

Water, overal water

De kustlijn van County Louth is werkelijk indrukwekkend. Het strekt zich uit over meer dan 90 kilometer, van Carlingford Lough tot de pittoreske stranden van Baltray. Ga op een fascinerende reis langs het schiereiland Clogherhead, waar het lijkt alsof je over het water loopt. Deze schilderachtige wandeling brengt je langs rotsen waarvan wordt aangenomen dat ze de bron waren van de staande stenen in Newgrange, en leidt je uiteindelijk naar het charmante Port Oriel. Dompel jezelf onder in de geschiedenis terwijl je door de kronkelende Drogheda dwaalt. Deze stad barst van de historische overblijfselen, waaronder sporen van Cromwells invloed. Mis de indrukwekkende St. Laurence Gate en de macabere tentoonstelling van het afgehakte hoofd van St. Oliver in de Sint-Pieterskerk niet. Als je langs de kustlijn van Louth komt, moet je zeker de charmante vissersdorpjes Termonfeckin en Clogherhead verkennen. Maak een stop bij Monasterboice om het majestueuze Hoogkruis te bewonderen. Vervolg je reis naar Dundalk, de toegangspoort tot Carlingford, waar je kunt genieten van de caféscene, uitzonderlijke muzieklocaties kunt ervaren en levendige muurschilderingen kunt bewonderen.
Lees meer