Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Hoog-Corsica

Hoog-Corsica

Het kleine eiland Corsica in de Middellandse Zee omvat een verbijsterende diversiteit aan landschappen, ervaringen en delicatessen. Hoewel de zuidelijke tegenhanger vaak in de schijnwerpers staat, ontbreekt de regio Hoog-Corsica niets op het gebied van entertainment, karakter en natuurlijke schoonheid. En slimme reizigers doen er goed aan om de onmiskenbare aantrekkingskracht van het eiland niet te negeren, van de top van de Monte Cinto tot de vele pittoreske kust- en heuveldorpen van het eiland.
Lees meer
Reykjavík

Reykjavík

Bezoekers van Reykjavík zijn enthousiast over de pure energie in het hart van de hoofdstad van IJsland: of het nu komt van de kokende thermale bronnen, de natuurlijke groene energie of de levendige culturele scene en het leuke nachtleven. Het is de noordelijkste hoofdstad ter wereld en wordt omringd door de majestueuze berg Esja die over de stad uitkijkt, en het blauwe water van de Faxaflói baai. Op een zonnige dag lijkt de mystieke Snæfellsjökull-gletsjer kristalachtig aan de westelijke horizon, terwijl bergachtige maanlandschappen zich naar het zuidoosten uitstrekken.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Thessaloniki

Thessaloniki

Byzantijnse kerken, afbrokkelende ruïnes, moderne architectuur, een bruisend nachtleven en de prachtige zee, dat is de essentie van Thessaloniki. Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, combineert meer dan 2.300 jaar geschiedenis met een jonge studentenpopulatie. De stad is een perfecte bestemming voor stadsverkenners en een toegangspoort tot de prefectuur Chalkidiki in het zuidoosten, met de karakteristieke vorm van de drie 'poten', Kassandra, Sithonia en Athos, een favoriete vakantiebestemming voor de lokale bevolking. Ongerepte stranden en charmante dorpjes in overvloed.
Lees meer
Toulouse

Toulouse

Roze getint en verlicht door de zuidelijke zon, is Toulouse een charmante en levendige stad die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen ten gunste van andere Franse bestemmingen. Wie wel op bezoek komt, wordt echter getrakteerd op een betoverende ervaring. Toulouse heeft een rijke geschiedenis, moderne levendigheid en verbluffende architectuur. De stad is ook een plek voor ruimtevaart en is trots op haar sterke culinaire traditie. De weelderige parken bieden een rustig toevluchtsoord, terwijl de rivier de Garonne als schilderachtige achtergrond dient voor een heerlijke avondwandeling.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Sóller
Mallorca, Spanje

Sóller

De inwoners van dit idyllische dorp leefden eeuwenlang verborgen in een vallei achter een enorme rij bergen. Het was zo moeilijk om de bergketen te beklimmen dat mensen liever per boot naar Palma gingen. En als ze toch op een boot zaten, waarom gaan ze dan niet naar Frankrijk? Soller werd drietalig: Mallorcaans, Spaans en Frans. In 1911 werd een tunnel door de bergen gegraven zodat de inwoners van Soller eindelijk betere toegang hadden tot hun eigen eiland. Het charmante treintje van de stad rijdt nog steeds. De rit van Palma naar Sóller duurt ongeveer een uur en biedt een prachtig uitzicht op de bergen.
Lees meer
Japanse tuin
Portland

Japanse tuin

De Japanse tuin van Portland beslaat een uitgestrekte 2,5 hectare en wordt door velen beschouwd als de mooiste buiten Japan. De serene omgeving van de tuin, gekenmerkt door vredige watervallen, koivijvers en overvloedig groen, blijft het hele jaar door een uitnodigend toevluchtsoord met gratis rondleidingen die dagelijks om 12:00 worden gehouden. Er is hier ook een heerlijk café waar traditionele Japanse theeceremonies worden gehouden, waarbij de thee zelf en bijbehorende snacks rechtstreeks uit Japan worden geïmporteerd.
Lees meer
Boog van Galerius (Kamara)
Thessaloniki, Griekenland

Boog van Galerius (Kamara)

Naast de Rotonda is dit één van de twee meest karakteristieke monumenten in de stad. De Galeriusboog bevindt zich dicht bij de oostelijke stadsmuur, op korte afstand van de Kassandreotiki-poort. De Romeinse keizer Galerius uit de 4e eeuw na Christus gaf de opdracht om beide gebouwen zijn macht te laten vertonen. Vroeger liep er een weg door de boog, langs de Rotonda en verder naar het paleis in het zuidwesten. De boog bestaat uit een gemetselde kern, bekleed met marmeren sculpturale panelen ter ere van de overwinning op de zevende keizer in het Sassanidische Perzische rijk. Ongeveer twee derde van de boog is bewaard gebleven. In de volksmond staat het monument bekend als Kamara (Καμάρα), dat is Grieks voor 'boog'
Lees meer
Markten – de oude & de nieuwe
Thessaloniki, Griekenland

Markten – de oude & de nieuwe

Het verkennen van lokale markten is een uitstekende manier om de cultuur van de stad te ontdekken. Fijnproevers zullen seizoensfruit en -groenten, regionale kazen en straatvoedsel waarderen. Daarnaast vind je er alles, van moderne levensbehoeften tot ambachtelijke handgemaakte cosmetica. Hier zijn enkele van de belangrijkste markten die je moet bezoeken: Kapani markt, de oudste open openbare markt in Thessaloniki. Gericht op Griekse delicatessen, traditionele cafés, tavernes en bakkerijen. Het ligt pal in het stadscentrum en strekt zich uit over verschillende voetgangersstraten en sommige delen zijn overdekt. Athonos plein, een plek voor kleine traditionele winkels die specerijen en voedingsproducten, handgemaakte terrasmeubilair en rieten handwerk aanbieden. In de afgelopen jaren zijn er enkele winkels voor sieraden, kleding en ambachtelijke ontwerpers ontstaan. De Modiano markt, gebouwd in de jaren 20 en lijkt op sommige Parijse markten. Hier vind je traditionele gerechten en een goede selectie moderne en ouderwetse tavernes. Bezesteni markt, een voormalig Turks bad waar vanaf de 15e eeuw nu kleding-, bloemist- en juwelierszaken zijn gevestigd. Je kunt de trap nemen naar de zolder en de zes koepels van dichterbij bekijken. Alleen al vanwege de architecturale waarde een bezoek waard. Martiou markt, vindt elke zaterdag plaats in Martiou, een wijk in het oosten van de stad. Vissers brengen verse vangst mee uit de noordelijke Egeïsche Zee en uit de regio Halkidiki. Vissen in alle soorten en maten, mosselen en octopussen blijven niet lang op de toonbank liggen! Kom vroeg.
Lees meer
Het zwarte strand van Reynisfjara
Reykjavík, IJsland

Het zwarte strand van Reynisfjara

Het zwarte onyxzand van Reynisfjara wordt gevormd door vulkanische activiteit in IJsland: wanneer lava samenkomt met de oceaan, koelt het snel af en valt uiteen in kleine stukjes basalt. Met zijn enorme basaltstapels (kenmerken in Game of Thrones en waarvan ooit werd gedacht dat het versteende trollen waren), brullende Atlantische golven en verbluffende vergezichten, wordt Reynisfjara algemeen beschouwd als het mooiste voorbeeld van de zwarte zandstranden van IJsland. De zeestapels langs de kust zijn de thuisbasis van duizenden nestelende zeevogels zoals papegaaiduikers, stormvogels en zeekoeten – een must-see voor vogelaars. Een bezoek aan Reynisfjara is bij de meeste tours in Zuid-IJsland inbegrepen. Hierheen rijden is ook een goede optie, aangezien het slechts ongeveer 180 km van Reykjavík ligt.
Bookable
Lees meer