Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Perth

Perth

Een combinatie van comfort in de grote stad, mooi weer en een relaxte manier van leven maken Perth tot één van de meest leefbare steden ter wereld. Het is een jonge en kosmopolitische stad. Op het gebied van entertainment, nachtleven en culturele activiteiten kan het zelfs de hevigste concurrentie aan. Als het op eten aankomt, legt Perth de lat hoger, met fantastische restaurants aan het strand, heerlijke zeevruchten en enkele van de beste wijngaarden van het land. Een uitstekend openbaar vervoersysteem stelt bezoekers in staat om de stad gemakkelijk te verkennen.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Jerez

Jerez

Omgeven door weelderige wijngaarden is Jerez de la Frontera een betoverende stad die bekend staat als de geboorteplaats van sherry wijn. Dompel jezelf onder in het rijke culturele erfgoed als bakermat van de flamenco, de thuisbasis van de betoverende “dansende” Andalusische paarden en de spannende hoofdstad van de motorraces. Dwaal door het charmante historische centrum, met zijn smalle straatjes, prachtige pleinen en het iconische Alcazar. Ontdek de allure van de stad in unieke musea, de sfeervolle zigeunerwijk en opmerkelijke architectonische wonderen die verhalen vertellen over het roemruchte verleden.
Lees meer
Gent

Gent

Gent is een compacte, authentieke stad waar heden en verleden naast elkaar leven in perfecte harmonie. Een wandeling door de stad is net een reis doorheen de tijd: je draait het hoekje om en stapt als bij toverslag van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw. Gent is een levendige stad met een hart voor cultuur waar muziek, theater, film en visuele kunsten samensmelten. Dankzij de centrale ligging in Vlaanderen is Gent ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vlaamse kunststeden. Gent verwelkomt je met open armen!
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Samos

Samos

Samos, de mythische geboorteplaats van de godin Hera, is het groenste eiland van de Egeïsche eilanden en verdient zeker zijn goddelijke reputatie. Zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders worden aangetrokken door de kiezelstranden, groene landschappen en indrukwekkende rotswanden. Het eiland staat ook bekend om zijn wijngaarden en herbergt de indrukwekkende ruïnes van de Tempel van Hera, evenals de opmerkelijke tunnel van Eupalinos, een staaltje eeuwenoude techniek die ooit de bevolking van Pythagoreio van schoon drinkwater voorzag.
Lees meer
Sydney

Sydney

Sydney is de beroemdste stad van Australië, met het majestueuze Sydney Opera House, de indrukwekkende stalen boog van de Sydney Harbour Bridge, de glinsterende waterwegen en het witte zand van Bondi Beach. Onder dit glinsterende oppervlak zijn er in Sydney nog veel meer betoverende lagen te ontdekken. Deze prachtige kosmopolitische stad viert haar culturele diversiteit en erfgoed, en passie voor kunst en sport. Een gematigd klimaat maakt Sydney op elk moment van het jaar spectaculair, en de vriendelijke, ongedwongen houding van de stad zorgt ervoor dat bezoekers naar ‘Down Under’ terugkomen voor meer!
Lees meer
Lam Gods, goddelijk artistiek hoogtepunt
Gent, België

Lam Gods, goddelijk artistiek hoogtepunt

Het Lam Gods of languit, ‘De Aanbidding van het Lam Gods’, van de gebroeders van Eyck, onthuld in 1432, wordt wereldwijd erkend als artistiek hoogtepunt, één van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt. De absolute ‘must see’ tijdens je citytrip in Gent. In totaal tonen de 18 panelen een magisch Bijbelse evocatie met onder andere ook het portret van opdrachtgever en kerkmeester Joos Vijd en zijn echtgenote Elisabeth Borluut. Het monumentale Lam Gods werd geschilderd op eikenhouten panelen bedekt met dunne lagen van een mengsel van krijt en dierlijke lijm. De figuren werden aangebracht in ettelijke laagjes olieverf. De combinatie van het miniatuurwerk en de lichtdoorlatende verf zorgen voor een extra dimensie. Ontdek het zelf als je voor dit meesterwerk staat. Je zal zien, er lijkt een innerlijke gloed van het schilderij uit te gaan, goddelijke gloed. Hubert van Eyck schilderde een deel van het Lam Gods-altaarstuk, maar kon het nooit afwerken. Zijn jongere broer Jan, een absolute meester in de schilderkunst, ‘zou’ dit magistrale werk enkele jaren na de dood van Hubert afgewerkt hebben.
Lees meer
Sint-Michielsbrug, romantiek in Gent
Gent, België

Sint-Michielsbrug, romantiek in Gent

De Sint-Michielsbrug is dé plaats voor romantische zielen. Grabbel alvast naar je smartphone voor een reeks spectaculaire selfies. Want in welke richting je ook kijkt, hier ben je 360° omringd door de charmante schoonheid van Gent. Een extra, extra feeëriek uitzicht op het hart van Gent krijg je bij valavond als alle historische bezienswaardigheden ook nog eens prachtig verlicht zijn. Op de Sint-Michielsbrug beleef je tijdens je weekend in Gent een mindful moment. Sta hier even stil, geniet en kijk naar de postkaartuitzichten: de Gras- en de Korenlei met de Oude vismijn, in de verte het Gravensteen, de Sint-Michielskerk, de achterkant van het Pand en natuurlijk de 3 beroemde torens van Gent op één rij. Enkel vanop deze brug kan je ze in één uniek beeld vatten. De Sint-Michielsbrug was vroeger een platte draaibrug, maar begin 20ste eeuw werd deze vervangen door de stenen boogbrug. Midden op de boog staat een mooie centrale lantaarn met een bronzen Sint-Michielsbeeld. Hou je fototoestel in aanslag!
Lees meer
Het Belfort van Gent, werelderfgoed
Gent, België

Het Belfort van Gent, werelderfgoed

Als je naar de magische skyline van de binnenstad tuurt, kan je het niet missen. Het belfort is de middelste toren van de beroemde torenrij, tussen de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Een vurige draak, het trotse symbool en de mascotte van Gent, bewaakt het historische hart van Gent. Het Belfort van Gent symboliseert de stedelijke welvaart en onafhankelijkheid van de stad. De Lakenhalle, tegen het belfort aangebouwd, is gefinaliseerd in 1907. De zwierige Brabantse gotiek van de Lakenhalle verheerlijkt de nijverheid waaraan Gent zoveel te danken heeft. Op de hoek van de Lakenhalle ontdek je een oude cipierswoning. Het Gentse Belfort, erkend als UNESCO Werelderfgoed, is je bezoek waard. In 1402 werden de stadsprivileges bewaard in een koffer in het secreet van het belfort. De draak, die sinds 1377 op de toren staat, hield niet alleen de stad in de gaten, maar was ook de symbolische schattenbewaker van het belfort. Het belfort droeg ook trots de stormklok, de ‘Grote Triomfante’. Vandaag vind je ‘Klokke Roeland’, de koosnaam van de Gentenaars, zusterlijk aan de zijde van het Gentse Belfort op het Emile Braunplein. Tot 1442 diende de Sint-Niklaaskerk als eerste uitkijktoren. Na 1442 namen de torenwachters hun intrek in het afgewerkte belfort. Samen met de klokkenluiders deden deze wachters, het korps der 'stadswakende mannen', dienst tot 1869. Vooral brand vormde het grootste gevaar in Gent. Doen! Beklim de trap. Luister naar de briljanten klank van de beiaard én geniet van het uitzicht op levendig Gent. Er is een lift vanaf de eerste verdieping. De charme van het overzicht op Gent laat je vast niet onberoerd. Het belfort is echter niet toegankelijk voor minder mobiele bezoekers. De Mammelokker, legende achter tralies In 1741 werd tussen het belfort en de lakenhalle een gebouw opgetrokken, de ingang van de stadsgevangenis. Boven de ingangsdeur zie je een reliëf. Dit reliëf vertelt een oude Romeinse legende over een man, Simon, die tot de hongerdood veroordeeld wordt. Hij overleefde deze straf, doordat zijn dochter hem elke dag de borst kwam geven. 'Mamme' betekent 'borst' en 'lokken' 'zuigen'.
Lees meer
Brouwerijen
Portland

Brouwerijen

De biercultuur in Portland gaat terug tot de jaren 80, toen de ambachtelijke bierbeweging voor het eerst in een stroomversnelling kwam. Wat begon als een handvol brouwerijen, is uitgegroeid tot een cruciaal element van de identiteit van Portland met als één van de vele bijnamen "Beervana", met ongeveer 80 (en steeds meer!) ambachtelijke activiteiten in de stad. Een geweldige manier om deze kant van Portland te ontdekken, is door een fietstocht langs een paar brouwerijen te maken. Maar als je veel wilt persen in een korte tijd, raden we Loyal Legion aan (99 lokale bieren van de tap), Apex, of Bailey's Taproom om de beste lokale brouwsels te proeven.
Bookable
Lees meer