Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Marseille

Marseille

Marseille is het onontdekte juweel in de kroon van de Franse Middellandse Zeekust. De rotsachtige heuvels van de Provence kijken uit op de oude haven en de duizenden boten die zijn aangemeerd in het helderblauwe water. Talloze kunstenaars hebben zich laten verleiden door het zonnige klimaat en de drukte van de stad. De tweede stad van Frankrijk heeft alles wat je maar kunt wensen: prachtige stranden, oude gebouwen, bloeiende kunsten en een bruisend nachtleven. Welkom op een plek die enorm trots is op zijn unieke culturele erfgoed, dat door de jonge bevolking “Planeet Mars” wordt genoemd.
Lees meer
Palermo

Palermo

Palermo, hoofdstad van de prachtige regio Sicilië, is een fascinerende verborgen parel die erop wacht ontdekt te worden. Deze drukke havenstad bruist van levendige energie en belichaamt een voortdurende transformatie waardoor het weer één van de culturele centra van Europa is geworden. Palermo zit vol bezienswaardigheden en schatten: van sierlijke barokke kerken en glorieuze Normandisch-gotische architectuur tot elegante Art Nouveau-villa's en levendige markten. Te midden van de chaotische straten floreert de flamboyante sfeer van de stad, die om elke hoek voor een heerlijke verrassing zorgt.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Rome

Rome

Rome trekt al meer dan 2000 jaar bezoekers. Het is één van de mooiste en meest romantische steden ter wereld, met een aantrekkelijke mix van grandioze bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, het Romeinse Pantheon en het Forum. Te midden van de indrukwekkende ruïnes en charmante pleinen kun je genieten van smeuïg ijs, schuimige cappuccino's, verrukkelijke pasta en pizza en voortreffelijke wijnen, die allemaal bijdragen aan de aantrekkingskracht die jaarlijks meer dan 10 miljoen toeristen trekt die op zoek zijn naar de Italiaanse “Dolce Vita”.
Lees meer
Johannesburg

Johannesburg

Levendige, steeds veranderende, veelzijdige Johannesburg werpt vanuit elke hoek een contrast op je. Bomen staan in straten waar huizen hun verzorgde tuinen en ongerepte blauwe zwembaden verbergen achter hoge witte muren, kilometers aan hutjes vertellen over de gevolgen van de apartheidsjaren die steeds nog moeten worden overwonnen. De sfeer van Afrika's meest dynamische stad bruist van muziek en bedrijvigheid, terwijl de stijlvolle restaurants, elegante winkels, kunstgaleries en theaters de internationale bezoeker bekoren.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Belfast

Belfast

Na bijna drie decennia van conflicten en verdeeldheid te hebben overleefd, is Belfast met een hernieuwde frisheid en levendigheid uit zijn pop herrezen. Belfast is een spannende combinatie van oud en nieuw, met een diepe blik op de geschiedenis, maar gaat toch stoutmoedig de toekomst tegemoet. Loop langs de rivier de Lagan en bekijk de geboorteplaats van de beruchte Titanic, bezoek de beroemde politieke muurschilderingen in een zwarte taxi of leun achterover met een traditionele muzieksessie in één van de prachtig bewaard gebleven oude pubs van deze levendige stad.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Maui, Hawaii

Maui, Hawaii

Maui, het op één na grootste eiland van de Hawaïaanse archipel, was ooit een mysterieus stammeneiland en heeft zichzelf omgetoverd tot een immens populaire toeristenbestemming waar iedereen iets naar zijn smaak kan vinden. Van wandelen over de machtige Haleakala tot rijden over de adembenemende Hana Highway tot gewoon nippend aan een cocktail op één van de ongerepte stranden van Kaanapali of Wailea, Maui zal je zeker verwennen met onvergetelijke natuurlijke schoonheid. Wat je voorkeur ook is, Maui biedt een opmerkelijke ervaring die je blijvende herinneringen zal bezorgen.
Lees meer
Limassol
Cyprus, Cyprus

Limassol

Limassol, gelegen aan de zuidkust van het eiland, is geografisch gezien de grootste stad van Cyprus en de tweede grootste stad in bevolking na Nicosia. De centrale ligging biedt gemakkelijke toegang tot alle grote steden en het Troödosgebergte binnen 35 tot 45 minuten rijden. Het is ook gunstig gelegen op slechts 35 minuten van de luchthavens van Larnaca en Paphos. Het is een fascinerend gebied met een gevarieerd karakter dat tegemoet komt aan verschillende smaken en voorkeuren: een paradijs voor zonaanbidders. Met 16 kilometer aan zandstranden, biedt deze kosmopolitische bestemming ook hoogwaardige accommodatiemogelijkheden, talloze activiteiten en een breed scala aan levendige evenementen en festivals gedurende het hele jaar. Te midden van het bruisende nachtleven en entertainment kan men nog steeds genieten van het culturele aspect met bezoeken aan archeologische vindplaatsen en kleurrijke wijndorpen.
Lees meer
Kykkosklooster
Cyprus, Cyprus

Kykkosklooster

Het Kykkosklooster, gelegen in de pittoreske Marathasa-vallei, is niet alleen het rijkste en meest weelderige klooster van het eiland, maar ook een belangrijke culturele en religieuze plek. Dit historische juweeltje, gelegen op een hoogte van 1.318 meter, is een must voor iedereen die het moderne Cyprus wil leren kennen. De oorsprong van het klooster gaat terug tot het einde van de 11e eeuw toen het werd gesticht door de Byzantijnse keizer Alexios I Komnenos. Hoewel de oorspronkelijke structuur de verschillende branden in de regio niet heeft overleefd, zijn de huidige gebouwen prachtig onderhouden en gevuld met ingewikkelde muurschilderingen en religieuze schatten. Eén van de meest waardevolle bezittingen van het klooster is een icoon van Panagia (de Maagd Maria), toegeschreven aan apostel Lucas. Dit met zilverkleurig goud bedekte icoon is gehuisvest in een prachtig schildpadschild en een parelmoerheiligdom, dat voor de iconostase staat. Als je het Kykkos-klooster bezoekt, moet je zeker het terrein verkennen, inclusief het museum dat oudheden, documenten, vaten, gewaden, ornamenten, iconen, fresco's en houtsnijwerk tentoonstelt. Je zult ook zien dat het klooster Zivania-spirit en andere alcoholische dranken produceert en dat er religieuze beurzen worden gehouden op 8 september (Geboorte van de Maagd) en 15 augustus (Ontwaken van de Maagd). Als plaats van aanbidding, viering en commerciële onderneming biedt het Kykkos-klooster een uniek inzicht in het leven van Grieks-Cyprioten en hun religie. Mis deze kans niet om deze fascinerende plek te ervaren tijdens jouw verblijf op Cyprus.
Lees meer
The Jeanie Johnston – Famine Ship
Dublin, Ierland

The Jeanie Johnston – Famine Ship

Stap aan boord van deze levensgrote replica van een 19e-eeuws schip en kom meer te weten over de nederige geschiedenis van de hongersnoodvluchtelingen in Ierland. In deze donkere tijd in de geschiedenis van Ierland vluchtten meer dan 1,5 miljoen Ieren naar andere landen op zogenaamde "hongersnoodschepen". Verken de krappe vertrekken waar 250 passagiers een onderkomen deelden en ontmoet de intrigerende personages die ooit deze gevaarlijke reis maakten.
Lees meer