Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Durban

Durban

Het Zuid-Afrikaanse Durban is bekend als eThekwini in Zulu. Het moet één van de meest aansprekende steden van het continent zijn, zeker nadat het Wereldkampioenschap voetbal 2010 het gebied nieuw leven heeft ingeblazen door de waterkant te vernieuwen; het prachtige Moses Mabhida Stadion is tot op heden nog steeds één van de belangrijkste attracties van Durban. Durban beweegt zich op het ritme van gqom, zijn eigen muziekgenre van eigen bodem, dat langzaam zijn weg vindt naar de wereldwijde hitlijsten vanuit de zonnige, tropische smeltkroes van eclectische culturele invloeden in Zuid-Afrika.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Philadelphia, Pennsylvania

Philadelphia, Pennsylvania

Als geboorteplaats van Amerika heeft Philadelphia eeuwen van tegenspoed, obstakels en triomfen doorstaan en is het nog steeds een belangrijke toeristische bestemming in de VS. Historische gebouwen, sculpturen en muurschilderingen staan langs straten die ooit werden bewandeld door de Founding Fathers. Hoewel het weer wisselt tussen milde lentes, hete zomers en koude winters, zijn de inwoners van Philly altijd te zien in deze stad van broederliefde, oftewel de City of Brotherly Love. Of je nu de rijke geschiedenis wilt ontdekken of wilt genieten van de levendige sfeer, Philadelphia heeft voor elk wat wils.
Lees meer
Key West, Florida

Key West, Florida

Key West is een tropisch paradijs in het zuidelijkste puntje van de continentale VS, op slechts twee uur rijden van Miami. Met het hele jaar door warm weer en kristalhelder water is Key West een populaire zeehavenbestemming voor veel passagierscruiseschepen. Verken de schilderachtige stranden, geniet van de gevarieerde culinaire scene en verblijf in luxe hotels met een prachtig uitzicht. De stad is een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en levendige cultuur. Het biedt een overvloed aan leuke locaties om te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te creëren.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Imaginairium van Wordfest (oktober)
Calgary, Canada

Imaginairium van Wordfest (oktober)

Wordfest, het op twee na grootste Canadese literaire festival, organiseert Imaginarium, een tiendaags feest voor nationale en internationale schrijvers, variërend van columnisten tot essayisten. Lezingen, Q&A's en panels zijn belangrijke evenementen, maar er is ook de jaarlijkse Literary Deathmatch op de late avond, waar auteurs zeven minuten de tijd hebben om hun vaardigheden als tekstmaker te tonen aan zowel de jury als het publiek.
Lees meer
Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux is een stad die symbool staat voor wijn, gastronomie, kunst en cultuur. Het is een stad die de essentie van de Franse geest vertegenwoordigt. Bordeaux is gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, aan de rivier de Garonne. Het straalt zijn charmes uit over de regio door zijn brede voetgangersboulevards, prachtige pleinen, moderne gebouwen en historische architectuur. Bezoek Bordeaux tijdens je volgende reis naar Frankrijk en ontdek waarom de stad ooit werd verkozen tot “Europese beste bestemming”.
Lees meer
Rittenhouse plein
Philadelphia, Pennsylvania

Rittenhouse plein

Rittenhouse Square is een lokale favoriet om te ontspannen tussen het reflecterende zwembad, de balustrade, klassiek ontworpen urnen en decoratieve lantaarnpalen. Eiken, esdoorns, sprinkhanen en andere bomen zorgen voor rustige schaduw, terwijl de bloembedden in lichterlaaie staan van kleur. Jaarlijks worden er bloemenmarkten en kunsttentoonstellingen gehouden en's avonds komen velen naar de restaurants, barren en clubs langs Rittenhouse Square.
Lees meer
Calgary Stampede (juli)
Calgary, Canada

Calgary Stampede (juli)

De Calgary Stampede, een tiendaags festival dat zijn oorsprong vindt in het begin van de jaren 1900, begint met een mars met een westers thema door de stad. Het is vooral bekend vanwege de grootste buitenrodeo ter wereld met een scala aan activiteiten, waaronder stierenrijden en barrelraces, die in de namiddag plaatsvinden. Elke dag wordt afgesloten met een chuckwagons derby, gevolgd door een variétéshow met comedy, muziek en dans, en een vuurwerkshow die als grote finale fungeert.
Lees meer
De haven van de maan
Bordeaux, Frankrijk

De haven van de maan

De haven van Bordeaux ligt aan de rivier de Garonne en heeft een poëtische naam, de “Port van de maan”, geïnspireerd op de sierlijke ronding. De haven, erkend als UNESCO-werelderfgoed, staat bekend om haar opmerkelijke architectuur en blijvende rol in menselijke en commerciële uitwisselingen gedurende meer dan 2000 jaar. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw, is de Port de la Lune een belangrijk centrum geweest voor culturele uitwisseling. De stedenbouwkundige plannen en architecturale ensembles van de stad vanaf het begin van de 18e eeuw tonen de innovatieve klassieke en neoklassieke trends en creëren zo een uitzonderlijke stedelijke en architecturale eenheid en samenhang. Het ontwerp van Bordeaux weerspiegelt de idealen van filosofen die steden wilden creëren als smeltkroes van humanisme, universaliteit en cultuur.
Lees meer