Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Rijeka

Rijeka

Rijeka ligt aan de Adriatische Zee, waar het het diepst in Europa stort, en heeft een rijke maritieme geschiedenis. De op twee na grootste stad van Kroatië en het hart van de provincie Primorsko-Goranska. Haar charme ligt in de gastvrije geest en het diverse culturele erfgoed. Terwijl je over de Korzo-promenade uit het Habsburgse tijdperk wandelt, kun je een kijkje nemen in het 19e-eeuwse Nationale Theater, versierd met kunstwerken van Klimt. Geniet van het weidse uitzicht op de eilanden van Kvarner Bay vanaf Trsat Castle. Een kosmopolitische haven van samenleven, welkom in Rijeka.
Lees meer
Biarritz

Biarritz

Vroeger kwamen ze hier allemaal, van Coco Chanel en Ernst Hemingway tot Frank Sinatra en het koningshuis. Biarritz was vroeger het Monte Carlo van de Atlantische kust. Maar na verloop van tijd vervaagde de glamour. Dankzij windsurfen en andere watersporten is de charmante stad echter verjongd. Het is nu de perfecte bestemming voor een ontspannen weekendje weg, en je hoeft je niet te haasten: de stad is vrij klein en je kunt alles gemakkelijk zien, zelfs tijdens een kort bezoek.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Liverpool

Liverpool

Van de historische waterkant, versierd met het iconische Albert Dock tot de indrukwekkende kathedralen en bloeiende kunstscene, Liverpool biedt een interessante mix van oud en nieuw. Geniet van de warmte van de lokale bevolking bekend als Liverpudlians of Scousers, terwijl je de musea en galerieën verkent, de gepassioneerde voetbalteams aanmoedigt en jezelf onderdompelt in de nalatenschap van The Beatles. Bereid je voor om betoverd te worden door de charme van Liverpool, waar geschiedenis, creativiteit en een aanstekelijke geest samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
St George's Hall
Liverpool, Verenigd Koninkrijk

St George's Hall

St George's Hall is gebouwd in het midden van de 19e eeuw en is een neoklassiek gebouw met concertzalen en een rechtbank. In de loop van de geschiedenis heeft St George's Hall tal van evenementen georganiseerd, waaronder concerten, tentoonstellingen en zelfs spraakmakende rechtszaken. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken, waarbij je de gevangeniscellen en rechtszalen kunt bezoeken en de adembenemende concertzaal kunt zien met zijn weelderige kristallen kroonluchter, muren met godinachtige beelden en de grootste klassieke ontvangstruimte in het VK, de weelderige Great Hall.
Lees meer
Kasteel Trsat
Rijeka, Kroatië

Kasteel Trsat

Het kasteel van Trsat ligt bovenop een 138 meter hoge heuvel en biedt een indrukwekkend uitzicht over Rijeka. Tegenwoordig barst het kasteel van nieuwe voorzieningen en evenementen. Het is de thuisbasis van een galerie voor beeldende kunst en organiseert een verscheidenheid aan openluchtconcerten en theatervoorstellingen. Het is zo nu en dan ook een stijlvolle catwalk voor modeshows en een gezellige hoek voor literaire avonden, echt een baken van cultuur en kunst.
Lees meer
Eiland Ven
Helsingborg Region, Zweden

Eiland Ven

In het midden van de zeestraat van Øresund, precies tussen Zweden en Denemarken, ligt het idyllische eiland Ven. De astronoom Tycho Brahe kreeg het hele eiland cadeau van koning Fredrik II nadat hij een nieuwe ster had ontdekt in het sterrenbeeld Cassiopeia. Hier bouwde hij één van de meest interessante gebouwen van die tijd: het kasteel van Uraniborg, een ondergronds observatorium genaamd Stjerneborg en een renaissancetuin. De Nieuwe Kerk van Ven is nu omgebouwd tot museum, de tuin is gerenoveerd en in het observatorium kun je een licht- en geluidsshow bekijken. Het licht in Ven zou een unieke kwaliteit hebben, die menig kunstenaar en keramist naar het eiland heeft getrokken. Volg een rondleiding door de ateliers en werkplaatsen en ontmoet onderweg beeldhouwers en zilversmeden. Ven is een klein eiland en de beste manier om je te verplaatsen is met de fiets, die je gemakkelijk kunt huren als je van de veerboot stapt.
Lees meer
Kartuizerklooster van Valldemossa
Mallorca, Spanje

Kartuizerklooster van Valldemossa

Hoge bergen en diepe valleien omlijsten Valldemossa, het dorp waar in 1838 de eerste twee “beroemde toeristen” van het eiland woonden, componist Frederic Chopin en auteur George Sand. Als je eenmaal hier bent, moet je zeker een bezoek brengen aan de belangrijkste attractie van het dorp: het kartuizerklooster van Valldemossa. Het is oorspronkelijk gebouwd als koninklijk paleis in 1309 en later omgebouwd tot een klooster van de kartuizerorde. Het kartuizerklooster van Valldemossa is een indrukwekkend complex met een paleis, een kerk, een oude apotheek, een kunstcollectie van enkele van de grootste moderne Spaanse en lokale kunstenaars en de cellen waar de monniken 400 jaar leefden om rust en vrede te vinden. Elke cel heeft een eigen uitgang naar het tuinterras met bloeiende magnolia's en een prachtig uitzicht over de vallei.
Lees meer