Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Corfu

Corfu

Corfu ligt verscholen in de turquoise Ionische Zee en wordt door velen beschouwd als het mooiste van alle Griekse eilanden. Wilde bloemen, cipressen en olijfbomen schilderen een prachtig landschap, als aanvulling op de prachtige zandstranden. De westkust verrukt met kleine baaien omringd door kliffen en bomen, terwijl het noorden een rotsachtige kustlijn onthult, met kristalhelder water dat kiezelbaaien en baaien uitsnijdt. Dompel jezelf onder in oude ruïnes, geniet van verrukkelijke Griekse gerechten en van de pracht van dit onvergetelijke eilandparadijs.
Lees meer
Johannesburg

Johannesburg

Levendige, steeds veranderende, veelzijdige Johannesburg werpt vanuit elke hoek een contrast op je. Bomen staan in straten waar huizen hun verzorgde tuinen en ongerepte blauwe zwembaden verbergen achter hoge witte muren, kilometers aan hutjes vertellen over de gevolgen van de apartheidsjaren die steeds nog moeten worden overwonnen. De sfeer van Afrika's meest dynamische stad bruist van muziek en bedrijvigheid, terwijl de stijlvolle restaurants, elegante winkels, kunstgaleries en theaters de internationale bezoeker bekoren.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Madrid

Madrid

In het hart van het Iberisch schiereiland, omringd door bergen en natuurparken, is Madrid een onweerstaanbare bestemming met een schat aan culturele en recreatieve aanbiedingen. Het herbergt gerenommeerde musea, kunstgalerieën, elegante gebouwen en charmante pleinen, evenals twee voetbalteams van wereldklasse, Atlético Madrid en Real Madrid. De hoofdstad van het Koninkrijk Spanje heeft ook unieke wijken, een bruisend nachtleven en een overheerlijke keuken. Madrid, boordevol energie en karakter, is een stad die zeker de harten van veel reizigers zal veroveren.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Belfast

Belfast

Na bijna drie decennia van conflicten en verdeeldheid te hebben overleefd, is Belfast met een hernieuwde frisheid en levendigheid uit zijn pop herrezen. Belfast is een spannende combinatie van oud en nieuw, met een diepe blik op de geschiedenis, maar gaat toch stoutmoedig de toekomst tegemoet. Loop langs de rivier de Lagan en bekijk de geboorteplaats van de beruchte Titanic, bezoek de beroemde politieke muurschilderingen in een zwarte taxi of leun achterover met een traditionele muzieksessie in één van de prachtig bewaard gebleven oude pubs van deze levendige stad.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Thessaloniki

Thessaloniki

Byzantijnse kerken, afbrokkelende ruïnes, moderne architectuur, een bruisend nachtleven en de prachtige zee, dat is de essentie van Thessaloniki. Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, combineert meer dan 2.300 jaar geschiedenis met een jonge studentenpopulatie. De stad is een perfecte bestemming voor stadsverkenners en een toegangspoort tot de prefectuur Chalkidiki in het zuidoosten, met de karakteristieke vorm van de drie 'poten', Kassandra, Sithonia en Athos, een favoriete vakantiebestemming voor de lokale bevolking. Ongerepte stranden en charmante dorpjes in overvloed.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Agia Napa
Cyprus, Cyprus

Agia Napa

Ooit slaperige vissersdorpjes, de prachtige stranden met fijn wit zand van Agia Napa en Protaras, en het kustgebied van Paralimni met zijn honderden windmolens, bruisen tegenwoordig van het leven. Dit gebied staat gezamenlijk bekend als de Kokkinochoria, “dorpen met rode grond”, vanwege de rijke rode aarde waarop de beroemde aardappelen van Cyprus worden geteeld. Cultuurliefhebbers kunnen de middeleeuwse kerken bezoeken die te vinden zijn in dorpen zoals Sotira of een bezoek brengen aan de volkskunstmusea met landelijke kunstvoorwerpen in Deryneia en Avgorou. Kinderen zullen dol zijn op het Marine Life museum of het nieuwe zeemuseum “Thalassa” in Agia Napa, dat een verbazingwekkende replica heeft van een 4e-eeuws handelsschip dat voor de kust van Kyrenia is gezonken. Of je kunt langsgaan bij de kleine riviermonding, bij de lokale bevolking bekend als Potamos, en kijken hoe de vissersboten hun vangst in hun veelkleurige manden binnenhalen. Breng de dag door met zonnebaden op het strand, zwem in warm turkoois water of maak een korte cruise langs de kust. Enkele van de beste snorkel- en duikplekken bevinden zich op Cape Gkreko, het nationale bospark, met zijn afgelegen baaien en rotspartijen, indrukwekkende uitzichten op de kliffen en zeegrotten. Dineer 's avonds in één van de vele restaurants, vooral in de lokale restaurants in Paralimni, of luister naar de nieuwste deuntjes in één van de vele nachtclubs.
Lees meer
Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Zuid-Corsica

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica (of Corse-du-Sud), de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en de thuisbasis van een aantal indrukwekkende natuurlijke landschappen, is aantrekkelijk door de buitenactiviteiten, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en verbluffend gevarieerde landschappen. Van de indrukwekkende witte kliffen van Bonifacio tot de grillige rotsformaties van Piana tot de onbewoonde Lavezzi-eilanden en witte zandstranden, Zuid-Corsica heeft genoeg om tot de verbeelding te spreken.
Lees meer
Witte toren
Thessaloniki, Griekenland

Witte toren

De Witte Toren is het meest iconische symbool van de stad. De toren werd ergens in het begin van de 15e eeuw door de Ottomanen gebouwd en bewaakte ooit het oostelijke uiteinde van de zeemuren van de stad. In de 19e eeuw werd deze toren gebruikt als beruchte gevangenis. Tegenwoordig is het een gastvrij museum voor kunst en lokale geschiedenis. Het museum biedt een snelle les in de geschiedenis van de stad. Idealiter neem je dit goed gedoseerde overzicht in je op voordat je doorgaat naar de meer gespecialiseerde musea en archeologische vindplaatsen. Pak voor het beste resultaat de gratis audiogids bij de ingang. Op de laatste verdieping van de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Lees meer
Teleférico de Madrid
Madrid, Spanje

Teleférico de Madrid

De Teleférico is de kabelbaan van Madrid. Het is een comfortabele manier om de meeste belangrijke bezienswaardigheden zittend te bekijken, als je geen hoogtevrees hebt. Deze kabelbaan werd oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van een pretpark en bereikt op sommige plaatsen een hoogte van ongeveer 40 meter boven de grond. De rit duurt tien minuten en zodra je de bestemming Casa de Campo Park hebt bereikt, kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de stad en wat eten eten in het restaurant.
Lees meer
Ladadika wijk
Thessaloniki, Griekenland

Ladadika wijk

De smalle trottoirs en neoklassieke gebouwen van Ladadika herbergen tal van bars, restaurants, cafés en leuke boetieks. Het gebied van Salaminos Street tot YMCA Park staat bekend als Ladadika Quarter. Dit is een oude wijk die begint aan de waterkant en een paar straten landinwaarts loopt tot aan Tsimiski Avenue, waar veel internationale en lokale merkwinkels zijn. Het noordwestelijke deel van het gebied, dichter bij de First Pier, is wat ingetogener, met minder gewone bars en minder winkels beschikbaar. Als je naar het zuidwesten gaat, wordt het gebied steeds levendiger en kom je uiteindelijk bij de iconische Witte Toren.
Lees meer
Kykkosklooster
Cyprus, Cyprus

Kykkosklooster

Het Kykkosklooster, gelegen in de pittoreske Marathasa-vallei, is niet alleen het rijkste en meest weelderige klooster van het eiland, maar ook een belangrijke culturele en religieuze plek. Dit historische juweeltje, gelegen op een hoogte van 1.318 meter, is een must voor iedereen die het moderne Cyprus wil leren kennen. De oorsprong van het klooster gaat terug tot het einde van de 11e eeuw toen het werd gesticht door de Byzantijnse keizer Alexios I Komnenos. Hoewel de oorspronkelijke structuur de verschillende branden in de regio niet heeft overleefd, zijn de huidige gebouwen prachtig onderhouden en gevuld met ingewikkelde muurschilderingen en religieuze schatten. Eén van de meest waardevolle bezittingen van het klooster is een icoon van Panagia (de Maagd Maria), toegeschreven aan apostel Lucas. Dit met zilverkleurig goud bedekte icoon is gehuisvest in een prachtig schildpadschild en een parelmoerheiligdom, dat voor de iconostase staat. Als je het Kykkos-klooster bezoekt, moet je zeker het terrein verkennen, inclusief het museum dat oudheden, documenten, vaten, gewaden, ornamenten, iconen, fresco's en houtsnijwerk tentoonstelt. Je zult ook zien dat het klooster Zivania-spirit en andere alcoholische dranken produceert en dat er religieuze beurzen worden gehouden op 8 september (Geboorte van de Maagd) en 15 augustus (Ontwaken van de Maagd). Als plaats van aanbidding, viering en commerciële onderneming biedt het Kykkos-klooster een uniek inzicht in het leven van Grieks-Cyprioten en hun religie. Mis deze kans niet om deze fascinerende plek te ervaren tijdens jouw verblijf op Cyprus.
Lees meer