Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Lanzarote

Lanzarote

Lanzarote heeft het allemaal: zonnige luchten, ongerepte stranden en kristalhelder water. Maar zijn natuurlijke wonderen gaan verder dan het voor de hand liggende. Met meer dan 300 vulkanische toppen heeft het eiland een maanlandschap met roze, paarse en okerkleurige tinten. Verborgen onder de oppervlakte liggen grotten, tunnels en meren, die smeken om ontdekt te worden. Surfliefhebbers vinden hier een paradijs, met perfecte golven gedurende het hele jaar. Het gerucht gaat dat Lanzarote ooit deel uitmaakte van de verloren stad Atlantis. Ontdek dit unieke juweeltje van de Spaanse Canarische eilanden.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Stockholm

Stockholm

Stockholm is een stad van contrasten. Trends op het gebied van muziek, design, mode en technologie zijn hier geboren. Hippe bars en restaurants van wereldklasse staan schouder aan schouder met historische cafés en gezellige buurtpubs. Stockholm is tegelijkertijd stedelijk en dicht bij de natuur, en water is alomtegenwoordig in deze stad waar het meer en de zee samenkomen. De sfeer is open, tolerant en gastvrij, en diversiteit en innovatie worden sterk aangemoedigd. Stockholm is een stad voor iedereen.
Lees meer
Maui, Hawaii

Maui, Hawaii

Maui, het op één na grootste eiland van de Hawaïaanse archipel, was ooit een mysterieus stammeneiland en heeft zichzelf omgetoverd tot een immens populaire toeristenbestemming waar iedereen iets naar zijn smaak kan vinden. Van wandelen over de machtige Haleakala tot rijden over de adembenemende Hana Highway tot gewoon nippend aan een cocktail op één van de ongerepte stranden van Kaanapali of Wailea, Maui zal je zeker verwennen met onvergetelijke natuurlijke schoonheid. Wat je voorkeur ook is, Maui biedt een opmerkelijke ervaring die je blijvende herinneringen zal bezorgen.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Galway & The West

Galway & The West

Het is dramatisch, spookachtig en volkomen wild. Galway verleidt met zijn rijke geschiedenis, boheemse sfeer en sublieme landschappen. Hier komen ruige kliffen en het ruige landschap samen met levendige straten met kleurrijke gevels, in navolging van pubs vol authentieke Ierse muziek, een bloeiende kunstscene en hartelijke lokale bevolking. In Galway zijn traditie, creativiteit en gastvrijheid naadloos met elkaar verweven, waardoor een unieke en levendige bestemming ontstaat die een blijvende indruk achterlaat op iedereen die de wonderen ervaart.
Lees meer
Mechelen

Mechelen

Mechelaars vertellen steeds met trots en warmte over hun stad. Als bezoeker valt je die gemoedelijke sfeer dadelijk op. Je kuiert langs monumenten die geschiedenis ademen en je komt tot rust in binnentuinen en historische kerken. De Mechelaar is trots op Gouden Carolus, het bekroonde bier dat al eeuwenlang gebrouwen wordt. Hij is fier op Margareta, die het 16e-eeuwse Mechelen op de wereldkaart zette. Hij valt voor het vakmanschap en de authentieke streekproducten. Laat je verleiden door de stedelijke charme en gezelligheid.
Lees meer
Pisa

Pisa

Pisa is strategisch gelegen in het centrale deel van Italië, op slechts 12 km van de Ligurische Zee, 20 km van de haven van Livorno en de veerboten naar het eiland Elba, Sardinië en Corsica, en 80 km van Florence. Deze stad is vooral bekend om zijn scheve toren, maar heeft samen met het hele complex van Piazza dei Miracoli dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en zijn middeleeuwse centrum, ook talrijke meesterwerken uit de architectuur en middeleeuwse geschiedenis. Het gebied rond Pisa is ook uitstekend geschikt voor boerderijvakanties, trektochten, stranden en watersporten aan de Versiliaanse kust.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Durban

Durban

Het Zuid-Afrikaanse Durban is bekend als eThekwini in Zulu. Het moet één van de meest aansprekende steden van het continent zijn, zeker nadat het Wereldkampioenschap voetbal 2010 het gebied nieuw leven heeft ingeblazen door de waterkant te vernieuwen; het prachtige Moses Mabhida Stadion is tot op heden nog steeds één van de belangrijkste attracties van Durban. Durban beweegt zich op het ritme van gqom, zijn eigen muziekgenre van eigen bodem, dat langzaam zijn weg vindt naar de wereldwijde hitlijsten vanuit de zonnige, tropische smeltkroes van eclectische culturele invloeden in Zuid-Afrika.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Beleef muziek in de collegiale kerk van St. Nicholas
Galway & The West, Ierland

Beleef muziek in de collegiale kerk van St. Nicholas

De grootste middeleeuwse parochiekerk van Ierland, St Nicholas' Collegiate Church, dateert uit 1320 en is beroemd om haar collectie curiosa. Tegenwoordig vinden traditionele Ierse zittingen plaats in de kerk, waarbij de rector op zomeravonden fluit speelt. De kerk is geliefd bij velen en er wordt zelfs gezegd dat Christoffel Columbus hier in 1477 heeft gebeden voordat hij op reis ging naar de Nieuwe Wereld.
Lees meer
Parijs

Parijs

Welkom in de beroemde “Lichtstad” of “Stad van de liefde”. Parijs is zeker beide en is altijd beschouwd als een van de meest romantische steden ter wereld. Of u nu kunstenaar, zakenman of toerist bent, u zult genieten van de lange wandelingen van Montmartre naar het Quartier Latin. Wanneer u door sommige van de mooiste Romeinse en middeleeuwse monumenten wandelt, komt u vroeger of later terecht in een café, of op de brug Pont Neuf, of neemt u een kijkje in een klassieke modewinkel in de wijk Marais.
Lees meer
Tuttomondo van Keith Haring
Pisa, Italië

Tuttomondo van Keith Haring

De Tuttomondo muurschildering (“All World”) vormt een leuk contrast met de historische bezienswaardigheden van de stad. Felle kleuren en leuke vormen bedekken een hele zijkant van een huis vlak bij Piazza Vittorio Emanuele II. Staar er lang genoeg naar om enkele van de niet zo voor de hand liggende details te zien die Keith Haring in het kunstwerk heeft aangebracht. Keith Haring schilderde de muurschildering in 1989 en dit is één van zijn laatste openbare kunstwerken.
Lees meer
Fietsen & mountainbiken
Vancouver, Canada

Fietsen & mountainbiken

Fietsen zijn een belangrijk onderdeel van het transportsysteem in Vancouver. Navigeer over de talloze fietspaden en fietsroutes variërend van eenvoudig, vlak terrein rond Stanley Park tot mountainbiken op de beroemde North Shore. Je kunt je veilig in eigen tempo door de stad verplaatsen en meer zien dan wanneer je te voet of met de bus zou gaan. Het gematigde klimaat van Vancouver maakt het mogelijk om bijna het hele jaar door te fietsen. De stad heeft een aantal steile heuvels en het verkeer in het centrum kan soms een beetje veel zijn. Bekijk de fietsroutekaart en gids van de stad Vancouver om jouw reis te plannen. Vergeet niet dat British Columbia een verplichte helmwet heeft. De gemakkelijkste manier om aan een fiets te komen, is door je aan te melden voor het deelsysteem van Mobi Bikes. Je kunt ook deelnemen aan een fietstour.
Bookable
Lees meer
Sinte-Mettetuin
Mechelen, België

Sinte-Mettetuin

Nood aan wat rust? Dan kan je uitblazen in een van de vele groene longen die Mechelen tussen haar stadsmuren verbergt. Zo kan je de benen laten rusten in de hedendaagse Sinte-Mettetuin. Deze frisse, groene binnenplaats vind je tussen de Bruul, de Lange Schipstraat en de Schaalstraat. Een oase van rust op korte wandelafstand van de winkelstraten. Via drie verschillende toegangswegen kan je deze moderne plek ontdekken. Onder je voeten ligt trouwens een oude vliet, die niet werd open gelegd. Ervaar de tuin vanop een van de bankjes of outdoor fitnesstoestellen en hou je ogen open voor verborgen plekjes en het ingenieuze grondplan van deze recent-aangelegde tuin.
Lees meer
Troödosgebergte
Cyprus, Cyprus

Troödosgebergte

Maak een uitstapje naar de bergen om een ander uitzicht op het eiland te ontdekken. De toppen van de Troödos zijn tot bijna 2.000 meter boven zeeniveau en bieden panoramische uitzichten over alle hoeken van het eiland, een koel toevluchtsoord weg van de hitte van de kust en een populaire bestemming om te genieten van de gezonde berglucht en te genieten van de natuur in al haar pracht. Charmante dorpjes, sommige met geplaveide straatjes en bewaard gebleven volksarchitectuur, liggen op terrasvormige hellingen tussen pijnbomen of te midden van wijngaarden en boomgaarden. Dwaal door de dorpswegen in de Solea-vallei, bekend als de “appelvallei” en Marathasa, bekend als “vallei met kersenbomen”. Deze gebieden staan bekend om hun traditionele architectuur en hun Byzantijnse kerken en kloosters. Ontdek het traditionele karakter van de dorpen van het pittoreske Pitsilia, de interessante kerken en de gastvrijheid van hun inwoners en ook de wijndorpen (Krasochoria), bekend om hun wijngaarden en wijn. Een aantal kleine wijnhuizen verwelkomen bezoekers op wijnproeverijen. Klaterende bergbeekjes en liederen van nachtegalen zijn vaak de enige geluiden die de lucht opvullen in een regio waar dichters lyrisch over hebben gewaxt. In het Troödosgebergte zijn de beschilderde kerken van Cyprus te vinden, prachtige voorbeelden van Byzantijnse kunst, waarvan er tien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er is veel te doen, van mountainbiken tot tennissen, vissen in één van de dammen of zelfs skiën in de winter. Een reeks wandelpaden voert je door gebieden van uitzonderlijke schoonheid tussen geurende pijnbomen, stromende beekjes en af en toe een waterval, waarbij je pauzeert op een schaduwrijke picknickplaats. Sommige hiervan maken deel uit van het Europese pad E4, een internationaal netwerk van langeafstandswandelroutes die heel Europa doorkruisen. De specifieke klimatologische omstandigheden die zijn ontstaan door de grote hoogten en het bijzondere geologische substraat hebben mogelijk bijgedragen aan de unieke flora in Troodos met bijna 800 verschillende plantensoorten, waarvan er 12 nergens anders ter wereld voorkomen. Met een beetje geluk spot je af en toe een Cypriotische moeflon, een soort wild schaap dat vrij rondloopt in de uitgestrekte bossen. Vogelaars kunnen zeldzame en beschermde adelaars spotten of de kleurrijke hop met een roze lichaam, een zwart-witte kuif en een roep die van kilometers ver te horen is.
Bookable
Lees meer
Oleastro Olive Park
Cyprus, Cyprus

Oleastro Olive Park

Oleastro Olive Park ligt in het schilderachtige dorpje Anogyra en biedt bezoekers een interactieve en leerzame ervaring van het Cypriotische plattelandsleven en het tijdloze belang van olijven. In het park leer je over traditionele olijvenextractiemethoden, de talloze voordelen van olijven en hun centrale rol in Cypriotische huishoudens. Oleastro Olive Park beschikt over een ultramoderne ecologische olijfmolen, museum, restaurant en winkel gespecialiseerd in olijfproducten. Het park, opgericht door Andreas en Lina Ellinas, viert de rijke geschiedenis van de olijfboom in het mediterrane dieet en het authentieke platteland van Cyprus. Mis dit prachtige juweeltje niet, waar je jezelf kunt onderdompelen in de lokale cultuur en de voortreffelijke olijfproducten kunt proeven.
Lees meer