Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Maui, Hawaii

Maui, Hawaii

Maui, het op één na grootste eiland van de Hawaïaanse archipel, was ooit een mysterieus stammeneiland en heeft zichzelf omgetoverd tot een immens populaire toeristenbestemming waar iedereen iets naar zijn smaak kan vinden. Van wandelen over de machtige Haleakala tot rijden over de adembenemende Hana Highway tot gewoon nippend aan een cocktail op één van de ongerepte stranden van Kaanapali of Wailea, Maui zal je zeker verwennen met onvergetelijke natuurlijke schoonheid. Wat je voorkeur ook is, Maui biedt een opmerkelijke ervaring die je blijvende herinneringen zal bezorgen.
Lees meer
Helsinki

Helsinki

Helsinki, de moderne en kosmopolitische hoofdstad van Finland gelegen aan de Oostzee, is een stad met meer dan een half miljoen inwoners. Helsinki biedt het hele jaar door veel te zien, te doen en te beleven. Ontdek de maritieme aantrekkingskracht, unieke design- en architectuurattracties, opwindende eetcultuur, geweldige winkelmogelijkheden en meer dan 3.000 levendige evenementen die elk jaar worden gehouden. Voel de culturele invloeden uit zowel het oosten als het westen, ontmoet de vriendelijke lokale bevolking en geniet van het langzame ritme van het stedelijke Helsinki. Ontdek en laat je inspireren: www.myhelsinki.fi
Lees meer
Alicante

Alicante

Verschillende beschavingen hebben in deze streken gewoond en hebben er hun sporen achtergelaten, die in alle uithoeken van deze karakteristieke stad te zien zijn. Dit alles draagt bij aan de aantrekkingskracht van deze moderne stad die primair op toerisme gefocust is, maar heeft ook een bijzondere belang in de industrie en de handel. Alicante, gelegen aan de Middellandse Zeekust, biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan diensten, maar ook een breed scala aan culturele activiteiten, met musea, festivals en natuurgebieden, in het bijzonder het eiland Tabarca (Middellandse Zeereservaat).
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Rijeka

Rijeka

Rijeka ligt aan de Adriatische Zee, waar het het diepst in Europa stort, en heeft een rijke maritieme geschiedenis. De op twee na grootste stad van Kroatië en het hart van de provincie Primorsko-Goranska. Haar charme ligt in de gastvrije geest en het diverse culturele erfgoed. Terwijl je over de Korzo-promenade uit het Habsburgse tijdperk wandelt, kun je een kijkje nemen in het 19e-eeuwse Nationale Theater, versierd met kunstwerken van Klimt. Geniet van het weidse uitzicht op de eilanden van Kvarner Bay vanaf Trsat Castle. Een kosmopolitische haven van samenleven, welkom in Rijeka.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Hannover

Hannover

De regio Hannover biedt veelvuldige contrasten: meeslepende events, vooraanstaande openluchtconcerten, de barokke Herrenhäuser Gärten (“tuinen van Herrenhausen”) en een bruisend kunst- en cultuuraanbod trekken de aandacht om aan de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen een bezoekje te brengen. Tot de toeristische highlights van de omgeving van Hannover behoren het Steinhuder Meer, de bergketen Deister of het Slot Marienburg. Dankzij korte wegen en de best mogelijke stadsspoorverbindingen met de regio kunnen deze highlights comfortabel met de bezienswaardigheden van de stad voor een boeiend ontdekkingsprogramma gecombineerd worden.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Psyrri buurt
Athene, Griekenland

Psyrri buurt

Psyrri is een gemoderniseerde wijk die bekend staat om zijn Boheemse café-bars, tavernes met livemuziek, ambachtelijke boetieks, exotische kruidenbazaars en een klein aantal hotels. Het is één van de oudste wijken van Athene en werd tot het begin van de jaren 90 beschouwd als een onbetrouwbare plek. Aan het einde van de 19e eeuw was Psyrri de 'Bronx' van Athene. 'Koutsavakides' ('hobbler dudes' in het Grieks) zouden door de straten lopen in hun jassen die aan één mouw gedragen werden en de lokale bevolking pesten. Je zult dit archetypische personage overal in de buurt zien opduiken in straatkunst.
Bookable
Lees meer
Tamminiemi
Helsinki, Finland

Tamminiemi

In deze kamers zijn grote beslissingen genomen. De officiële residentie van de presidenten is een niet te missen locatie die licht werpt op wat er achter de schermen van macht en politiek gebeurt. Neem deel aan een rondleiding waarbij je meer te weten komt over de presidentiële ambtstermijnen van Ryti, Mannerheim en Kekkonen, en over de geschiedenis van Finland na de oorlog. Genieten van een ongehaaste lunch of koffie in het museumcafé aan zee maakt jouw bezoek compleet.
Lees meer
Centrale Markt
Alicante, Spanje

Centrale Markt

Dit gebouw bevat enkele modernistische kenmerken en werd tussen 1911 en 1912 onder leiding van Juan Vidal Ramos op het Balmes-plein, waar nog steeds een deel van de 18e-eeuwse muur stond, gebouwd. De Mercado Central bootst met haar rechthoekige vorm de indeling na van een basiliek, met een cirkelvormige appendix aan de zuid-westzijde bedekt met een halfronde koepel genaamd La Rotonda (de rotonde). Het gebouw is opgesplitst in twee verdiepingen, waarvan er één een semi-kelder is vanwege de onregelmatige omliggende straten. De voorkant van het gebouw is ontworpen door Enrique Sánchez Sedeño. Aan het hoofd bevindt zich een indrukwekkende trap omringd door twee opkomende figuren met decoratieve elementen. Op 25 mei 1938 werd de Mercado Central getroffen tijdens de ergste bomaanslag van de stad Alicante tijdens de Spaanse Burgeroorlog, die resulteerde in 300 burgerslachtoffers. De Italiaanse luchtmacht was verantwoordelijk voor die tragedie. Allerlei producten van hoge kwaliteit kunnen worden gekocht op de markt, met name lokale vis en zeevruchten, groenten en fruit, evenals andere typische lokale producten. Dat is de reden waarom de beste restaurants van de stad hun voedsel bij de Mercado Central kopen.
Lees meer
Kasteel van Santa Bárbara
Alicante, Spanje

Kasteel van Santa Bárbara

Een bezoek aan het Castillo de Santa Bárbara wordt sterk aanbevolen. Het is gelegen bovenop de berg Benacantil, op een hoogte van 166 meter. Het is één van de grootste middeleeuwse forten van Spanje, met een onovertroffen uitzicht over de baai van Alicante. Op heldere dagen kun je het eiland Tabarca zelfs zien. Het werd in de 20e eeuw uitgeroepen tot monument van historisch en artistiek belang en tot Spaans cultureel erfgoed. Hier bevindt zich ook één van de meest karakteristieke beelden van de stad, een rotsformatie die lijkt op het profiel van een man op de zuidwestelijke helling, bekend als La Cara del Moro (het gezicht van de moor), dat het beste te zien is vanaf het strand El Postiguet. Het stadsmuseum "MUSA" is opgenomen in het cultureel aanbod van het Santa Bárbara kasteel en is daar zelfs gehuisvest, het legt in vijf themakamers de geschiedenis van de stad Alicante en de inwoners uit. Om van het kasteel van Santa Bárbara af te dalen, neem je de route door het Parque de La Ereta, langs de berghelling. De locatie en het uitzicht maken er een plaats van ontspanning van én een gezellige ontmoetingsplek. Er is ook een geweldig restaurant. En op weg naar beneden, naar de oude stadswijk, kun je de pittoreske, typisch Spaanse wijk Santa Cruz bezoeken. Een andere aantrekkelijke optie tussen het kasteel en de wijk Santa Cruz loopt langs de overblijfselen van de muren rondom het kasteel, die nu in de wijk Santa Cruz eindigen. Bezoekers hebben ook toegang tot het kasteel via een lift die in de rotswand tegenover het strand El Postiguet is gebouwd.
Lees meer
Het huis van Burgher
Helsinki, Finland

Het huis van Burgher

Ga door de gele poort naar binnen en maak kennis met het leven van de middenklasse in het Helsinki van de jaren 1860. Het huis van Burgher werd voltooid in 1818. Het is het oudste nog bestaande houten huis in het centrum van Helsinki. Hoofdbrandweerman Alexander Wickholm kocht het huis in 1859 samen met zijn vrouw Erika en hun drie kinderen. De kamers van het huis zijn gerestaureerd en ingericht op basis van informatie uit boedelinventarissen om het leven van de familie van een rijke minderjarige ambtenaar te illustreren.
Lees meer