Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Samos

Samos

Samos, de mythische geboorteplaats van de godin Hera, is het groenste eiland van de Egeïsche eilanden en verdient zeker zijn goddelijke reputatie. Zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders worden aangetrokken door de kiezelstranden, groene landschappen en indrukwekkende rotswanden. Het eiland staat ook bekend om zijn wijngaarden en herbergt de indrukwekkende ruïnes van de Tempel van Hera, evenals de opmerkelijke tunnel van Eupalinos, een staaltje eeuwenoude techniek die ooit de bevolking van Pythagoreio van schoon drinkwater voorzag.
Lees meer
Glasgow

Glasgow

Glasgow is de 21e-eeuwse trekpleister van Groot-Brittannië, met een energieke maar verfijnde sfeer. Het was vroeger het belangrijkste industriële centrum van Groot-Brittannië en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een bloeiende hub voor kunst en cultuur. De stad is trots op een eindeloze stroom opkomende muzikanten en een bruisend nachtleven. Glasgow is ook de thuisbasis van vele uitstekende moderne Schotse restaurants die zich toeleggen op het behoud van hun Schotse erfgoed. Enkele van de beste winkels van het land zijn hier ook te vinden.
Lees meer
Alicante

Alicante

Verschillende beschavingen hebben in deze streken gewoond en hebben er hun sporen achtergelaten, die in alle uithoeken van deze karakteristieke stad te zien zijn. Dit alles draagt bij aan de aantrekkingskracht van deze moderne stad die primair op toerisme gefocust is, maar heeft ook een bijzondere belang in de industrie en de handel. Alicante, gelegen aan de Middellandse Zeekust, biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan diensten, maar ook een breed scala aan culturele activiteiten, met musea, festivals en natuurgebieden, in het bijzonder het eiland Tabarca (Middellandse Zeereservaat).
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Johannesburg

Johannesburg

Levendige, steeds veranderende, veelzijdige Johannesburg werpt vanuit elke hoek een contrast op je. Bomen staan in straten waar huizen hun verzorgde tuinen en ongerepte blauwe zwembaden verbergen achter hoge witte muren, kilometers aan hutjes vertellen over de gevolgen van de apartheidsjaren die steeds nog moeten worden overwonnen. De sfeer van Afrika's meest dynamische stad bruist van muziek en bedrijvigheid, terwijl de stijlvolle restaurants, elegante winkels, kunstgaleries en theaters de internationale bezoeker bekoren.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Etnografisch Museum Rupe
Dubrovnik, Kroatië

Etnografisch Museum Rupe

Het Etnografisch Museum is gevestigd in een oude graanschuur uit de 16e eeuw, waar je kunt zien hoeveel aandacht de inwoners van Dubrovnik hebben besteed aan de opslag van graan. De Republiek Dubrovnik bewaarde alle staatsreserves van tarwe, gerst en gierst in diepe silo's, genaamd “rupe”, uitgehouwen uit steen en bedekt met een waterdicht materiaal dat het graan op een temperatuur van 17°C hield. De traditionele plattelandseconomie en architectuur van de regio Dubrovnik bevindt zich op de eerste verdieping. Volkskostuums en handwerk van textiel zijn te zien op de 2e verdieping.
Lees meer
Gent

Gent

Gent is een compacte, authentieke stad waar heden en verleden naast elkaar leven in perfecte harmonie. Een wandeling door de stad is net een reis doorheen de tijd: je draait het hoekje om en stapt als bij toverslag van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw. Gent is een levendige stad met een hart voor cultuur waar muziek, theater, film en visuele kunsten samensmelten. Dankzij de centrale ligging in Vlaanderen is Gent ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vlaamse kunststeden. Gent verwelkomt je met open armen!
Lees meer
Universal Studios & Universal City Walk
Los Angeles, Californië

Universal Studios & Universal City Walk

Neem een kijkje achter de schermen tijdens de wereldberoemde Studio Tour en ontdek waar Hollywood-films worden gemaakt. Geniet vervolgens van spannende achtbanen, shows en attracties waarbij je een kijkje neemt in enkele van 's werelds grootste films. Eindig je dag op Universal CityWalk® met hectares aan het beste entertainment van L.A., van indoor skydiven tot livemuziek, films, clubs en overheerlijk eten. Waarom zou je ergens anders heen gaan?
Lees meer
Fira
Santorini, Griekenland

Fira

Fira is het culturele en commerciële centrum van Santorini met een ruim aanbod aan galerieën, winkels en restaurants. De meest iconische musea van het eiland, zoals het Archeologisch Museum en het Museum van Prehistorisch Thera, bevinden zich in de stad. Ze tonen verbluffende en goed bewaarde artefacten die dateren uit het oude Griekenland. Fira is ook het hart van het busnetwerk van Santorini, dat de hoofdstad verbindt met Oia, Kamari, Akrotiri en vele andere belangrijke bezienswaardigheden van het eiland.
Lees meer
De Vlaamse primitieven
Brugge, België

De Vlaamse primitieven

In Brugges Gouden Eeuw, de 15de eeuw, regeerden de schone kunsten. Klinkende namen als Jan van Eyck en Hans Memling vestigden zich in de stad. Vandaag kun je de creaties van die wereldbefaamde Vlaamse primitieven nog steeds bewonderen in het Groeningemuseum en in het Sint-Janshospitaal. Maar ook in de schatkamer van Brugges oudste parochiekerk, de Sint-Salvatorskathedraal, kom je oog in oog te staan met schilderijen die eeuwen geleden, in Brugge, gecreëerd werden.
Lees meer
Cultuurhistorisch Museum
Dubrovnik, Kroatië

Cultuurhistorisch Museum

Het Cultuurhistorisch Museum is gevestigd in het Paleis van de Rector. Op de begane grond bevinden zich een rechtszaal, een kerker en een kantoor van de schrijver. Een numismatische verzameling munten, zegels, gewichten en een verzameling horloges van Dubrovnik bevindt zich op de tussenverdieping. Er zijn ook prachtige voorbeelden te zien van meubels, portretten, uniformen en een inventaris van de Domus Christi apotheek, evenals verschillende soorten wapens.
Lees meer