Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Manchester

Manchester

Manchester staat bekend als de geboorteplaats van de industriële revolutie en is één van de meest dynamische en kosmopolitische steden in het VK, met een geheel eigen karakter. Manchester verwelkomt bezoekers met zijn mooie tradities op het gebied van cultuur, muziek, sport en evenementen van topklasse. De vitaliteit van de stad komt tot uiting in haar fascinerende geschiedenis, interactieve attracties, prachtige architectuur en vooral de geest van de mensen, dus er is altijd iets te doen in de regio Greater Manchester.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Kruidtuin
Mechelen, België

Kruidtuin

De Kruidtuin of 'Botanique' heeft een rijke cultuurgeschiedenis. De groene oase dient sinds de middeleeuwen als tuin voor de commanderij van Pitzemburg. Na de afschaffing van de ridderorde wordt in de negentiende eeuw een Engelse landschapstuin aangelegd voor de leden van de elitaire Société Royale d'Horticulture. Na de Eerste Wereldoorlog wordt het als stadspark opengesteld voor het publiek. Midden in de Kruidtuin staat het standbeeld van de bekende wetenschapper Rembert Dodoens. Hij schreef in de zestiende eeuw het Cruydenboek, het allereerste werk over geneeskundige planten en kruiden. Vandaag is de Kruidtuin een gezellig, rustig park waar je kan genieten van het groen terwijl kinderen zich uitleven in de speeltuin.
Lees meer
Mechelen

Mechelen

Mechelaars vertellen steeds met trots en warmte over hun stad. Als bezoeker valt je die gemoedelijke sfeer dadelijk op. Je kuiert langs monumenten die geschiedenis ademen en je komt tot rust in binnentuinen en historische kerken. De Mechelaar is trots op Gouden Carolus, het bekroonde bier dat al eeuwenlang gebrouwen wordt. Hij is fier op Margareta, die het 16e-eeuwse Mechelen op de wereldkaart zette. Hij valt voor het vakmanschap en de authentieke streekproducten. Laat je verleiden door de stedelijke charme en gezelligheid.
Lees meer
Hondsbossen
Mechelen, België

Hondsbossen

De Hondsbossen-Bemortel zijn een restant van het middeleeuwse Waverwoud. Het was een wild niemandsland dat bestond uit moerassige ruigten en bossen. Vanaf de 11de eeuw werd het ingepalmd door landbouwers. Vlakbij het dorp Sint-Katelijne-Waver bleven zo de Hondsbossen-Bemortel als woest gebied gespaard. De bossen vormden een gemeenschapsbezit. Iedereen ging er sprokkelen, zoden steken, strooisel rijven, loof en gras snijden. In tijden van hongersnood of oorlog gingen vaak alle bomen en struiken tegen de vlakte. Dit rommelige beheer zorgde voor een grote verscheidenheid aan natuur. De Hondsbossen kan je ontdekken aan de hand van een prachtige Rode wandeling.
Lees meer
Victoria Baths
Manchester, Verenigd Koninkrijk

Victoria Baths

Het Victoria Baths complex werd ontworpen door Manchester's eerste stadsarchitect Henry Price en werd geopend in 1906. Kosten noch moeite zijn gespaard: de gevel is versierd met veelkleurig metselwerk en terracotta, de binnenruimtes zijn bekleed met geglazuurde tegels en de meeste ramen zijn voorzien van decoratief glas in lood. Tijdens de openingsceremonie omschreef de burgemeester Victoria Baths als 'een waterpaleis waar elke inwoner van Manchester trots op is'. Gedurende 86 jaar boden de baden zowel essentiële als recreatieve voorzieningen. Hier waren privébaden en een wasserette ondergebracht, naast drie zwembaden en Turkse baden. In 1952 werd de eerste openbare Aeratone (jacuzzi) geïnstalleerd. Hoewel de baden in 1993 werden gesloten, is het monumentale gebouw opmerkelijk intact gebleven, waarbij het grootste deel van het glas-in-lood en de originele tegels bewaard zijn gebleven. Victoria Baths is elk jaar geopend van maart/april tot oktober/november voor wekelijkse rondleidingen, open dagen en speciale evenementen.
Lees meer
Kubuswoningen
Rotterdam, Nederland

Kubuswoningen

De Kubuswoningen (Piet Blom, 1984) maken deel uit van het Blaakse Bos dat grenst aan het Laurenskwartier en het Waterfront. De architect wilde een soort dorp in de stad ontwerpen en zag de huizen als bomen en het hele gebied als een bos. De Kubuswoningen zijn als het ware naar één kant gekanteld, waardoor drie zijden naar de grond gericht zijn en drie naar de lucht. Vergeet niet de Kijk-Kubus te bezoeken om te ervaren hoe het leven is in een Kubushuis.
Bookable
Lees meer
Aspendos
Antalya, Turkije

Aspendos

Ongeveer 19 kilometer ten oosten van Antalya vind je Aspendos. Dit opmerkelijke theater is het enige theater uit de oudheid waarvan de toneelstructuur nog intact is. Het was oorspronkelijk geschikt voor 20.000 toeschouwers. Het feit dat het er nog staat is te danken aan de Seltsjoeken, die het een nieuwe bestemming gaven als residentie. In de jaren twintig besloot Kemal Atatürk, vereerd als de 'Vader van de Turken', om het theater te restaureren. Tegenwoordig is Aspendos gastheer voor grote muzikale evenementen, waarmee de erfenis van Aspendos als cultureel epicentrum wordt bestendigd.
Bookable
Lees meer
Paleis Sofiero
Helsingborg Region, Zweden

Paleis Sofiero

Met zijn romantische terrein is paleis Sofiero een populaire bestemming. Het terrein is misschien het best bekend om hun ongeëvenaarde rododendrons, met maar liefst 5.000 struiken die in de lente tot bloei komen. Het sprookje van Sofiero begon in 1864, toen kroonprins Oskar en zijn vrouw Sophia hier hun zomerresidentie lieten bouwen. In 1905 schonk Oskar, inmiddels koning Oskar ll, het paleis aan zijn kleinzoon prins Gustav Adolf en zijn bruid prinses Margareta als huwelijkscadeau. Dit is het moment waarop de tuinen letterlijk tot bloei kwamen. Prinses Margareta was een enthousiaste en creatieve tuinier, en zij was degene die als eerste het terrein aanlegde waar we tot op de dag van vandaag van kunnen genieten. Ze richtte bloembedden en tuinen in, liet bestrating leggen en was niet bang om haar handen vuil te maken. Elke zomer reisde het kroonprinsechtpaar vanuit Stockholm met hun vier jonge prinsen en prinses Ingrid, die uiteindelijk koningin van Denemarken werd. Toen Margareta in 1920 stierf, zette Gustaf Adolf het werk in de tuin voort, met name met de rododendrons. Het paleis was de zomerresidentie van de Zweedse koninklijke familie tot 1973, toen het werd geschonken aan de stad Helsingborg. Dit kleine paleis, dat als een juweel tussen de uitgestrekte grasvelden ligt, is de thuisbasis van een restaurant waar het eten wordt bereid door enkele van de beste chef-koks van Zweden. Er is ook een café met uitzicht op de Øresund Sont en Denemarken.
Lees meer