Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Thessaloniki

Thessaloniki

Byzantijnse kerken, afbrokkelende ruïnes, moderne architectuur, een bruisend nachtleven en de prachtige zee, dat is de essentie van Thessaloniki. Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, combineert meer dan 2.300 jaar geschiedenis met een jonge studentenpopulatie. De stad is een perfecte bestemming voor stadsverkenners en een toegangspoort tot de prefectuur Chalkidiki in het zuidoosten, met de karakteristieke vorm van de drie 'poten', Kassandra, Sithonia en Athos, een favoriete vakantiebestemming voor de lokale bevolking. Ongerepte stranden en charmante dorpjes in overvloed.
Lees meer
Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen, de bruisende metropool in zakformaat, biedt voor elk wat wils. Dankzij de indrukwekkende architectuur en prachtige musea en kerken is Antwerpen een inspirerende bron van cultuur. De Antwerpse ontwerpers die wereldwijd op handen worden gedragen, verwennen shopping liefhebbers met hun stijlvolle creaties. En in de vele gezellige cafés en restaurants halen foodies en levensgenieters hun hart op. Toppers die je zeker moet bezoeken in Antwerpen zijn het MAS, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Rubenshuis.
Lees meer
Cancún

Cancún

De witte zandstranden en het warme, kristalheldere water van Cancún maken het een paradijs voor alle strand- en watersportliefhebbers. Voeg daar een bruisend nachtleven aan toe en de nabijheid van de adembenemende Maya-ruïnes, en je hebt Mexico's populairste toeristische hotspot. Met vier miljoen toeristen per jaar is het moeilijk voor te stellen dat dit prachtige resort een paar decennia geleden een slaperig vissersdorp was. De kleurrijke sfeer en eeuwenoude tradities die samengaan met ultramoderne ontwikkelingen betoveren iedereen, van backpackers tot luxe reizigers.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Galway & The West

Galway & The West

Het is dramatisch, spookachtig en volkomen wild. Galway verleidt met zijn rijke geschiedenis, boheemse sfeer en sublieme landschappen. Hier komen ruige kliffen en het ruige landschap samen met levendige straten met kleurrijke gevels, in navolging van pubs vol authentieke Ierse muziek, een bloeiende kunstscene en hartelijke lokale bevolking. In Galway zijn traditie, creativiteit en gastvrijheid naadloos met elkaar verweven, waardoor een unieke en levendige bestemming ontstaat die een blijvende indruk achterlaat op iedereen die de wonderen ervaart.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Wandelpaden
Vancouver, Canada

Wandelpaden

Vanaf het centrum van Vancouver kun je een glimp opvangen van de uitgestrekte waterwegen, weelderige bossen en dramatische bergen. Weersta de drang niet om op verkenning te gaan. Begin met Vancouver’s Seawall of haast je meteen naar de uitdagende beklimmingen van Grouse Grind. De Destination Vancouver website biedt je een handige lijst met wandelideeën zoals Capilano Canyon, Pacific Spirit Park, Stawamus Chief en Lighthouse Park. Je kunt ook deelnemen aan één van de goed beoordeelde wandeltochten die voor vervoer en maaltijden zorgen.
Bookable
Lees meer
Croke Park Skyline rondleiding
Dublin, Ierland

Croke Park Skyline rondleiding

Dit spannende wandelpad op het dak en het open uitkijkplatform, gelegen in het hart van de stad, bieden een adembenemend panoramisch uitzicht op de levendige hoofdstad van Ierland, van de bergen tot de zee. Croke Park is cultureel belangrijk omdat het het hoofdkantoor is van de GAA (Gaelic Athletic Association), en het stadion organiseert het hele jaar door enorm populaire hurling- en Gaelic football wedstrijden, de populairste sporten in Ierland.
Lees meer
Markten – de oude & de nieuwe
Thessaloniki, Griekenland

Markten – de oude & de nieuwe

Het verkennen van lokale markten is een uitstekende manier om de cultuur van de stad te ontdekken. Fijnproevers zullen seizoensfruit en -groenten, regionale kazen en straatvoedsel waarderen. Daarnaast vind je er alles, van moderne levensbehoeften tot ambachtelijke handgemaakte cosmetica. Hier zijn enkele van de belangrijkste markten die je moet bezoeken: Kapani markt, de oudste open openbare markt in Thessaloniki. Gericht op Griekse delicatessen, traditionele cafés, tavernes en bakkerijen. Het ligt pal in het stadscentrum en strekt zich uit over verschillende voetgangersstraten en sommige delen zijn overdekt. Athonos plein, een plek voor kleine traditionele winkels die specerijen en voedingsproducten, handgemaakte terrasmeubilair en rieten handwerk aanbieden. In de afgelopen jaren zijn er enkele winkels voor sieraden, kleding en ambachtelijke ontwerpers ontstaan. De Modiano markt, gebouwd in de jaren 20 en lijkt op sommige Parijse markten. Hier vind je traditionele gerechten en een goede selectie moderne en ouderwetse tavernes. Bezesteni markt, een voormalig Turks bad waar vanaf de 15e eeuw nu kleding-, bloemist- en juwelierszaken zijn gevestigd. Je kunt de trap nemen naar de zolder en de zes koepels van dichterbij bekijken. Alleen al vanwege de architecturale waarde een bezoek waard. Martiou markt, vindt elke zaterdag plaats in Martiou, een wijk in het oosten van de stad. Vissers brengen verse vangst mee uit de noordelijke Egeïsche Zee en uit de regio Halkidiki. Vissen in alle soorten en maten, mosselen en octopussen blijven niet lang op de toonbank liggen! Kom vroeg.
Lees meer
Joods Museum van Thessaloniki
Thessaloniki, Griekenland

Joods Museum van Thessaloniki

Het Joods Museum van Thessaloniki presenteert de geschiedenis van de Sefardische Joden en het Joodse leven in de regio na de 15e eeuw. Het is één van de zeldzame Joodse gebouwen die de brand van 1917 hebben overleefd. Het museum is onderverdeeld in verschillende secties, waar je de fototentoonstelling “Thessaloniki, Sefardische metropool” kunt zien, religieuze voorwerpen en memorabilia kunt waarderen en grafstenen van de oude Joodse begraafplaats van Thessaloniki kunt bekijken. Er is ook een deel gewijd aan de Holocaust in Thessaloniki.
Bookable
Lees meer
Dagtrip naar Donostia – San Sebastián
Bilbao, Spanje

Dagtrip naar Donostia – San Sebastián

Dit is een stad tussen twee heuvels rond de prachtige baai van La Concha. San Sebastian, of Donosti zoals het door de lokale bevolking wordt genoemd, zorgt voor een onvergetelijk dagje uit waar je de glorieuze Belle Epoque-balustrades kunt bewonderen en wereldberoemde restaurants kunt bezoeken. Er zijn vier gebieden die je moet bezoeken. De eerste is Parte Vieja, de oude stad waar je de populaire pintxo-barren kunt vinden en kunt eten tot je erbij neervalt. Ten zuiden van Parte Vieja vind je het winkelgebied en richting de kust kom je drie stranden tegen: Zurriola, de favoriete plek voor lokale surfers, La Concha en Ondarreta, waar de chique wijk is.
Lees meer