Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica (of Corse-du-Sud), de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en de thuisbasis van een aantal indrukwekkende natuurlijke landschappen, is aantrekkelijk door de buitenactiviteiten, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en verbluffend gevarieerde landschappen. Van de indrukwekkende witte kliffen van Bonifacio tot de grillige rotsformaties van Piana tot de onbewoonde Lavezzi-eilanden en witte zandstranden, Zuid-Corsica heeft genoeg om tot de verbeelding te spreken.
Lees meer
Hannover

Hannover

De regio Hannover biedt veelvuldige contrasten: meeslepende events, vooraanstaande openluchtconcerten, de barokke Herrenhäuser Gärten (“tuinen van Herrenhausen”) en een bruisend kunst- en cultuuraanbod trekken de aandacht om aan de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen een bezoekje te brengen. Tot de toeristische highlights van de omgeving van Hannover behoren het Steinhuder Meer, de bergketen Deister of het Slot Marienburg. Dankzij korte wegen en de best mogelijke stadsspoorverbindingen met de regio kunnen deze highlights comfortabel met de bezienswaardigheden van de stad voor een boeiend ontdekkingsprogramma gecombineerd worden.
Lees meer
Malmö

Malmö

Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden, is een levendige en multiculturele bestemming. Hier vermengt historische charme zich met moderne innovatie en eeuwenoude architectuur deelt het podium met hypermodern design. Ontdek musea van wereldklasse, culturele evenementen en vind rust te midden van de weelderige groene ruimten. Malmö's toewijding aan duurzaamheid doordringt elk facet van het leven en creëert een harmonieus samenleven tussen natuur en stedelijke innovatie. Bereid je voor om betoverd te worden door de Scandinavische allure en warme gastvrijheid van Malmö, een stad die op elke bezoeker een blijvende indruk achterlaat.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Toronto

Toronto

Toronto is een stedelijk mozaïek van culturen en etniciteiten en wordt beschouwd als één van de meest multiculturele steden ter wereld. Het is de meest dichtbevolkte stad van Canada, een kosmopolitisch financieel, commercieel en cultureel centrum. Het combineert zijn multiculturele erfgoed, ongeveer 80 etnische groepen die meer dan 100 talen spreken, met urban chic. Met het hele jaar door veel te bieden op het gebied van cultuur en entertainment, is Toronto de perfecte reisbestemming voor zowel gezinnen als individuele reizigers.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Marrakesh

Marrakesh

Marrakesh, een stad vol middeleeuwse allure, is een wirwar van mythen, drama en het raadsel dat iedereen in zijn okerkleurige omhelzing gevangen houdt. Reis terug in de tijd naar een wereld die grotendeels bewaard is gebleven in historische kronieken. Met zijn doolhofachtige medina, de zintuiglijke overdaad van de bruisende soeks, het theaterspektakel op het Djemaa el Fna-plein en het torenhoge Atlasgebergte als dramatische achtergrond, is Marrakesh ontegensprekelijk de meest oogverblindende parel van Marokko.
Lees meer
Paphos

Paphos

Doordrenkt van Griekse mythologie en gekust door de charme van Aphrodite, biedt Paphos meer dan alleen helderblauw water en milde temperaturen. Hier komen geschiedenis en natuurschoon samen in een uniek Cypriotisch landschap. Paphos, gelegen in het Griekse zuiden, is een levend bewijs van de veelzijdige persoonlijkheid van het eiland: van de vele oude ruïnes tot de nabijheid van het ongerepte schiereiland Akamas, waar indrukwekkende baaien en kloven op je wachten. Ga op avontuur dat lonkt te midden van een complexe, maar betoverende achtergrond gevormd door de Griekse en Turkse invloeden van het eiland.
Lees meer
Malmö Museum
Malmö, Zweden

Malmö Museum

Het grootste museum van Zuid-Zweden bevindt zich aan Malmöhusvägen in het hart van Malmö in een prachtige parkachtige omgeving omringd door grachten. Hier kun je alles zien, van het oudste nog bestaande renaissancekasteel van de Scandinavische regio tot een echte onderzeeër en fantastische voertuigen. De permanente tentoonstellingen van het museum richten zich op geschiedenis, natuurgeschiedenis, technologie en zeevaart. Er zijn ook elk jaar ongeveer een dozijn tijdelijke tentoonstellingen. Ernaast ligt de Fiskehoddorna, een populaire vismarkt waar verse vis wordt verkocht.
Lees meer
Vesuvius
Napels, Italië

Vesuvius

De enige actieve vulkaan op het vasteland van Europa, de Vesuvius, is een populaire bestemming voor excursies en biedt een adembenemend panorama over de baai van Napels, evenals een geweldige kans om in de krater te kijken. De Vesuvius is berucht omdat Pompeii 2000 jaar geleden werd verwoest. Het wordt nu zorgvuldig gecontroleerd door geologen. Een interessante keuze is om het 's ochtends te bezoeken, het is slechts 20 minuten rijden van Napels, en dan 's middags naar de archeologische vindplaats Pompeii te gaan.
Lees meer
Livraria Lello
Porto, Portugal

Livraria Lello

Livraria Lello is meer dan alleen een boekwinkel, het is een historisch en architectonisch meesterwerk in het centrum van Porto. Livraria Lello & Irmão werd geopend in 1906 en combineert elementen van neogotische, art deco- en art nouveau-stijlen, waaronder ingewikkeld houtwerk, een groot glas-in-loodraam met het monogram van de boekwinkel met het motto “Decus in labore” (waardigheid aan het werk, in het Latijn), en een opmerkelijke rode wenteltrap, die begint als een trap en in tweeën wordt gesplitst die samenkomen in een rond ontwerp. Dat laatste is hier een grote attractie omdat het lijkt op de Grand Staircase uit de Harry Potter-films, en aangezien J.K. Rowling ooit in Porto woonde, is de kans groot dat deze plek haar heeft geïnspireerd. Livraria Lello werd zo populair bij toeristen dat de winkel in juli 2015 een toegangsprijs van 5 euro begon te vragen en wachtrijen meer dan een uur kunnen duren. Je kunt kaartjes kopen op hun website.
Bookable
Lees meer
Geroskipou – de heilige tuin
Paphos, Cyprus

Geroskipou – de heilige tuin

Op een steenworp afstand van de legendarische geboorteplaats van Aphrodite vind je de gemeente Geroskipou. Deze voorstad van Paphos is niet langer gewoon een slaperig gehucht, maar heeft rijke wortels in de zijdeproductie en beweert zelfs de heilige tuin van Aphrodite te hebben gehuisvest. Een hoogtepunt hier is de 11e-eeuwse Byzantijnse kerk van Agia Paraskevi, die zich direct aan het centrale plein bevindt. Een korte wandeling vanaf de kerk brengt u naar het Zimboulaki-huis, nu een charmant volkskunstmuseum. Liefhebbers van zoetigheid mogen de Aphrodite Delights-winkel aan de overkant van het centrale plein niet missen. Deze door een familie beheerde winkel is gespecialiseerd in Loukoumi – zachte, suikerachtige blokjes die uitstekende, portemonneevriendelijke cadeaus zijn.
Lees meer