Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Reykjavík

Reykjavík

Bezoekers van Reykjavík zijn enthousiast over de pure energie in het hart van de hoofdstad van IJsland: of het nu komt van de kokende thermale bronnen, de natuurlijke groene energie of de levendige culturele scene en het leuke nachtleven. Het is de noordelijkste hoofdstad ter wereld en wordt omringd door de majestueuze berg Esja die over de stad uitkijkt, en het blauwe water van de Faxaflói baai. Op een zonnige dag lijkt de mystieke Snæfellsjökull-gletsjer kristalachtig aan de westelijke horizon, terwijl bergachtige maanlandschappen zich naar het zuidoosten uitstrekken.
Lees meer
Mechelen

Mechelen

Mechelaars vertellen steeds met trots en warmte over hun stad. Als bezoeker valt je die gemoedelijke sfeer dadelijk op. Je kuiert langs monumenten die geschiedenis ademen en je komt tot rust in binnentuinen en historische kerken. De Mechelaar is trots op Gouden Carolus, het bekroonde bier dat al eeuwenlang gebrouwen wordt. Hij is fier op Margareta, die het 16e-eeuwse Mechelen op de wereldkaart zette. Hij valt voor het vakmanschap en de authentieke streekproducten. Laat je verleiden door de stedelijke charme en gezelligheid.
Lees meer
Provence

Provence

Provence-Alpes-Côte d'Azur is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een charmante regio die bekend staat om zijn prachtige kustlijn, met populaire bestemmingen zoals Nice en Saint-Tropez, evenals zijn spectaculaire natuurlijke landschappen, variërend van de majestueuze Franse Alpen tot de ontzagwekkende lavendelvelden. De Provence heeft tal van historische bezienswaardigheden, waaronder de oude Romeinse stad Arles en het Palais des Papes in Avignon. De regio is ook een hotspot voor buitenactiviteiten, zoals skiën en wandelen, en er worden gerenommeerde festivals gehouden, zoals het filmfestival van Cannes en het theaterfestival van Avignon.
Lees meer
Florence

Florence

Florence, de regionale hoofdstad van Toscane, is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Italië. Het wordt door UNESCO erkend als werelderfgoed en als je de historische kasseien betreedt, is het gemakkelijk te zien waarom. De stad ligt tussen de omliggende heuvels en herbergt enkele van de beroemdste kunstwerken ter wereld. Het hele stadscentrum staat vol met prachtige paleizen, kerken en monumenten. Het omringende landschap staat bekend om zijn glooiende heuvels en zijn wijn, met name het Chianti-gebied tussen Siena en Florence.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Samos

Samos

Samos, de mythische geboorteplaats van de godin Hera, is het groenste eiland van de Egeïsche eilanden en verdient zeker zijn goddelijke reputatie. Zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders worden aangetrokken door de kiezelstranden, groene landschappen en indrukwekkende rotswanden. Het eiland staat ook bekend om zijn wijngaarden en herbergt de indrukwekkende ruïnes van de Tempel van Hera, evenals de opmerkelijke tunnel van Eupalinos, een staaltje eeuwenoude techniek die ooit de bevolking van Pythagoreio van schoon drinkwater voorzag.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Gent

Gent

Gent is een compacte, authentieke stad waar heden en verleden naast elkaar leven in perfecte harmonie. Een wandeling door de stad is net een reis doorheen de tijd: je draait het hoekje om en stapt als bij toverslag van de veertiende naar de eenentwintigste eeuw. Gent is een levendige stad met een hart voor cultuur waar muziek, theater, film en visuele kunsten samensmelten. Dankzij de centrale ligging in Vlaanderen is Gent ook de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Vlaamse kunststeden. Gent verwelkomt je met open armen!
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Historiek op de Gras- en Korenlei
Gent, België

Historiek op de Gras- en Korenlei

Sinds de 11de eeuw meren hier schepen aan. En hoe kan het ook anders? Het is zoals met de gezangen vanop de Lorelei. In Gent brengt de schoonheid van de Graslei alles en iedereen tot stilstand. Waar de prachtige gevels zich spiegelen in de Leie. Aan beide kanten van de rivier komt zowel toerist als inwoner tot rust. Met de beentjes over de kaai of onder een terrastafeltje. Genieten op de Grasbrug Lyrisch zou je er van worden! Maar het is de trots van elke Gentenaar. En je moét er heen als je Gent bezoekt. Vanaf de Korenmarkt ben je er vlakbij. Loop even de Grasbrug over het water op en geef je ogen de kost! Aan de kade leggen er trouwens nog steeds bootjes aan. En het leuke is dat je nu ook zélf kan inschepen! Laat je gerust eens onderdompelen in de geschiedenis van Gent. De gevelrij van de Graslei De huizen langs de waterkant ádemen historiek. In het Cooremetershuys kan je nu terecht voor accessoires. Maar in de middeleeuwen mat de aangestelde korenmeter er het verhandelde koren op. Bekijk ook even aandachtig de helemaal gerestaureerde gevel van het Gildehuis van de Vrije Schippers. In dit gebouw is over de eeuwen heen flink wat geld geïnvesteerd, en dat zie je! De statige trapgevel gevel van de oude korenopslagplaats staat er al sinds de 13de eeuw. De korenopslagplaats – ook wel ‘t spijker genoemd – heeft nu met het gastronomisch restaurant Belga Queen een geheel nieuwe invulling gekregen. Méér dan koren op de molen voor fijnproevers! Maar hoéft natuurlijk niet zo uitgebreid. Je kan op de Graslei en op de Korenlei ook terecht in een sfeervolle brasserie. Of haal gewoon wat fingerfood en zet je op de kaai! Romantiek zit ‘m in de eenvoud, toch? Aperitieven in de lentezon Laat je verleiden door de vele terrasjes. Wat is er zaliger dan genieten van een aperitief langs het water? Inderdaad. Genieten van nóg één! Als de zon schijnt, is het echt een plek om te blijven hangen. Mooi ingesloten tussen de oude gevels. Genieten van de eerste warmte op een lentedag. Een teug koele, witte wijn. Filosoferen over het leven. Enfin, we raken afgeleid…
Lees meer
Philadelphia, Pennsylvania

Philadelphia, Pennsylvania

Als geboorteplaats van Amerika heeft Philadelphia eeuwen van tegenspoed, obstakels en triomfen doorstaan en is het nog steeds een belangrijke toeristische bestemming in de VS. Historische gebouwen, sculpturen en muurschilderingen staan langs straten die ooit werden bewandeld door de Founding Fathers. Hoewel het weer wisselt tussen milde lentes, hete zomers en koude winters, zijn de inwoners van Philly altijd te zien in deze stad van broederliefde, oftewel de City of Brotherly Love. Of je nu de rijke geschiedenis wilt ontdekken of wilt genieten van de levendige sfeer, Philadelphia heeft voor elk wat wils.
Lees meer
Liverpool

Liverpool

Van de historische waterkant, versierd met het iconische Albert Dock tot de indrukwekkende kathedralen en bloeiende kunstscene, Liverpool biedt een interessante mix van oud en nieuw. Geniet van de warmte van de lokale bevolking bekend als Liverpudlians of Scousers, terwijl je de musea en galerieën verkent, de gepassioneerde voetbalteams aanmoedigt en jezelf onderdompelt in de nalatenschap van The Beatles. Bereid je voor om betoverd te worden door de charme van Liverpool, waar geschiedenis, creativiteit en een aanstekelijke geest samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren.
Lees meer
Harpa
Reykjavík, IJsland

Harpa

Eén van de meest iconische bezienswaardigheden van Reykjavík en een must-visit in IJsland is Harpa, de concertzaal en het conferentiecentrum van de stad, maar ook de thuisbasis van de IJslandse Opera en het IJslands Symfonie Orkest. Gelegen aan de oude haven, nabij het centrum van Reykjavík, heeft dit opvallende stukje hedendaagse architectuur een glazen gevel die het hele gebouw bedekt met honingraatpanelen die gedurende de dag van kleur veranderen als ze de lucht en de oceaan weerspiegelen. 'S Nachts zorgt een lichtshow ervoor dat het gebouw er nog magischer uitziet.
Lees meer
Evenementen
Cyprus, Cyprus

Evenementen

Bekende evenementen en festivals creëren overal op het eiland een levendige en kleurrijke sfeer. Eén van de mooiste evenementen is het carnaval, dat in februari en maart in alle steden plaatsvindt. Het Bloemenfestival, dat elk jaar in mei plaatsvindt, viert de schoonheid van de lente met een bloemententoonstelling over de rijke verscheidenheid aan authentieke wilde flora van Cyprus. Het hele jaar door verrijken muziek-, dans- en theaterfestivals, opera's, oud drama en moderne balletten de culturele kalender van Cyprus. Atletische evenementen zoals regatta's, wielerwedstrijden, de Cyprus Rally, de internationale Open Marathon, beachvolleytoernooien en sportevenementen met wedstrijden in boksen, karate, triatlon, marathon, schieten, ritmische gymnastiek en wielrennen zijn slechts enkele van de jaarlijkse atletiekevenementen die in elke uithoek van Cyprus plaatsvinden.
Lees meer
Gordes
Provence, Frankrijk

Gordes

Met zijn honingkleurige stenen huizen en kronkelende straatjes is Gordes een schilderachtig dorp dat talloze toeristen aantrekt die de schoonheid en charme van het Franse platteland willen ervaren. Het dorp ligt op een heuveltop en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap, met wijngaarden en lavendelvelden, wat bezoekers een werkelijk idyllische ervaring biedt. Gordes herbergt ook verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder het 12e-eeuwse kasteel dat de skyline van het dorp domineert, en de 18e-eeuwse Sénanque-abdij die nog steeds wordt bewoond door cisterciënzermonniken.
Lees meer
Roussillon
Provence, Frankrijk

Roussillon

Roussillon, gelegen in het hart van het regionale natuurpark Luberon, is een charmant dorp dat bekend staat om zijn prachtige rode en okerkleurige kliffen die gedurende miljoenen jaren zijn gebeeldhouwd. Het dorp staat ook bekend om zijn traditionele okermijnen, die een belangrijke industrie waren in het gebied. Tegenwoordig kunnen bezoekers de oude steengroeven verkennen, omgevormd tot een wandelpad, om de geschiedenis en technieken van de okerwinning te ontdekken. Het dorp zelf is vol karakter, met smalle straatjes, oude stenen huizen en kleurrijke luiken, waardoor het een heerlijke plek is om rond te dwalen en de Provençaalse sfeer op te snuiven. Daarnaast herbergt Roussillon verschillende kunstgalerieën en studio's, waar bezoekers het werk van lokale kunstenaars kunnen ontdekken, geïnspireerd door de prachtige omgeving.
Lees meer
Wijnproeverij op het Toscaanse platteland
Florence, Italië

Wijnproeverij op het Toscaanse platteland

De Chianti regio is één van 's werelds beroemdste wijndistricten en Florence ligt precies in het centrum van dit gebied. Het landschap is uniek, met groene heuvels en wijngaarden naast olijfboomgaarden en cipressen. Het is zo'n mooi landschap dat veel internationaal bekende regisseurs hun films hier hebben opgenomen. En één van de beste manieren om de regio te verkennen, is door een wijnproeverij te boeken. Je bezoekt twee eersteklas Chianti wijnhuizen, waar je verschillende soorten wijnen proeft. Dit gaat samen met olijfolie en Toscaanse specialiteiten zoals kaas, salami, gezouten ham en bruschetta. Een must voor elke wijnliefhebber.
Bookable
Lees meer