Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Nice Côte d'Azur

Nice Côte d'Azur

De Grieken en Romeinen deden het, net als rijke heren, filmsterren, kunstenaars en duizenden toeristen. Ze zouden er alleen even langskomen, maar bleven in plaats daarvan in Nice en langs de Rivièra. Sommigen voor slechts een paar weken, anderen voor maanden en jaren. Ze waren te gefascineerd door het licht, betoverd door de geuren en gecharmeerd door de smaak van olijven, wijn en sappige groenten. Daarnaast is er een Nice Nouveau ontstaan, een brutale mediterrane metropool met een bruisend nachtleven, nieuwe avant-gardistische hotels en gedurfde kunstgalerieën. Dit alles met een kans om met hun tenen te ploeteren in een turquoise zee!
Lees meer
Helsinki

Helsinki

Helsinki, de moderne en kosmopolitische hoofdstad van Finland gelegen aan de Oostzee, is een stad met meer dan een half miljoen inwoners. Helsinki biedt het hele jaar door veel te zien, te doen en te beleven. Ontdek de maritieme aantrekkingskracht, unieke design- en architectuurattracties, opwindende eetcultuur, geweldige winkelmogelijkheden en meer dan 3.000 levendige evenementen die elk jaar worden gehouden. Voel de culturele invloeden uit zowel het oosten als het westen, ontmoet de vriendelijke lokale bevolking en geniet van het langzame ritme van het stedelijke Helsinki. Ontdek en laat je inspireren: www.myhelsinki.fi
Lees meer
Pisa

Pisa

Pisa is strategisch gelegen in het centrale deel van Italië, op slechts 12 km van de Ligurische Zee, 20 km van de haven van Livorno en de veerboten naar het eiland Elba, Sardinië en Corsica, en 80 km van Florence. Deze stad is vooral bekend om zijn scheve toren, maar heeft samen met het hele complex van Piazza dei Miracoli dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en zijn middeleeuwse centrum, ook talrijke meesterwerken uit de architectuur en middeleeuwse geschiedenis. Het gebied rond Pisa is ook uitstekend geschikt voor boerderijvakanties, trektochten, stranden en watersporten aan de Versiliaanse kust.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Genua

Genua

Genua, ingeklemd tussen de zee en de Ligurische heuvels, is een stad die een blijvende indruk achterlaat. De geschiedenis is fascinerend met de triomfen en tegenslagen, zoals weerspiegeld in de rijke architectuur van de stad. Als Culturele Hoofdstad van Europa in 2004 beschikt Genua over een indrukwekkende collectie musea en galerieën, evenals een gerenommeerd theater en het grootste aquarium van Europa. De stad heeft ook goede winkels, het beste nachtleven in de regio en uitstekende restaurants. En voor degenen die de stadsgrenzen willen verkennen, zijn dagtochten langs de pittoreske Ligurische kust een echte aanrader.
Lees meer
São Paulo

São Paulo

“Rio is prachtig. Maar São Paulo, São Paulo is een stad”, zei Marlene Dietrich over de meest kosmopolitische stad van Brazilië. São Paulo is de culturele en financiële grootmacht van Brazilië, compleet met een bruisende muziekscene, winkels van topdesigners en heerlijke gastronomie, en niet te vergeten musea en kunstgalerieën van wereldklasse. Dit alles wordt gecombineerd met het bruisende lokale leven van Paulistanos, waarmee het zeker gemakkelijk zal zijn om bevriend te raken.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Provence

Provence

Provence-Alpes-Côte d'Azur is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Het is een charmante regio die bekend staat om zijn prachtige kustlijn, met populaire bestemmingen zoals Nice en Saint-Tropez, evenals zijn spectaculaire natuurlijke landschappen, variërend van de majestueuze Franse Alpen tot de ontzagwekkende lavendelvelden. De Provence heeft tal van historische bezienswaardigheden, waaronder de oude Romeinse stad Arles en het Palais des Papes in Avignon. De regio is ook een hotspot voor buitenactiviteiten, zoals skiën en wandelen, en er worden gerenommeerde festivals gehouden, zoals het filmfestival van Cannes en het theaterfestival van Avignon.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Johannesburg

Johannesburg

Levendige, steeds veranderende, veelzijdige Johannesburg werpt vanuit elke hoek een contrast op je. Bomen staan in straten waar huizen hun verzorgde tuinen en ongerepte blauwe zwembaden verbergen achter hoge witte muren, kilometers aan hutjes vertellen over de gevolgen van de apartheidsjaren die steeds nog moeten worden overwonnen. De sfeer van Afrika's meest dynamische stad bruist van muziek en bedrijvigheid, terwijl de stijlvolle restaurants, elegante winkels, kunstgaleries en theaters de internationale bezoeker bekoren.
Lees meer
Dallas, Texas

Dallas, Texas

Als grootstedelijke stad van verbazingwekkende proporties is Dallas de belangrijkste bestemming voor reizen en opwinding in Texas. Door degenen met een innovatieve geest aan te trekken, bezit Dallas een griezelig vermogen om zuidelijke charme te combineren met commerciële finesse. De inwoners hebben de stad op passende wijze "Big D" gedoopt, want net als de staat waarin het zich bevindt, heeft Dallas een grote stijl, van de eindeloze uitgaans- en eetgelegenheden in het centrum tot sportattracties verspreid over vijf professionele teams.
Lees meer
Helsinki Zoo
Helsinki, Finland

Helsinki Zoo

Helsinki Zoo is één van de weinige dierentuinen ter wereld op een eiland. Een veerboot- of busrit van 20 minuten vanaf het stadscentrum brengt je naar een dierentuin waar je van koude berggebieden naar droge steppen en van noordelijke naaldbossen naar het tropische regenwoud kunt reizen. De dierentuin van Helsinki herbergt 150 dier- en 1000 plantensoorten die de diversiteit van de natuur laten zien. De dierentuin werd al in 1889 opgericht en is daarmee één van de oudste dierentuinen ter wereld. Ondanks de lange geschiedenis en historische omgeving is Helsinki Zoo een moderne dierentuin met een missie om de biodiversiteit te behouden.
Lees meer
Casa das Rosas
São Paulo, Brazilië

Casa das Rosas

Casa das Rosas, of “House of Roses”, werd in 1935 gebouwd door de beroemde lokale architect Ramos de Azevedo voor één van zijn dochters. Het is een herenhuis in Franse stijl met tuinen geïnspireerd op het Paleis van Versailles. Het gebouw was het huis van dezelfde familie tot 1986, toen het werd uitgeroepen tot gemeentelijke bezienswaardigheid. Sinds 2004 is het een museum gewijd aan poëzie, literatuur, cultuur en het behoud van de bibliografische collectie van de dichter Haroldo de Campos.
Lees meer
Nationaal museum van San Matteo
Pisa, Italië

Nationaal museum van San Matteo

Het Nationaal Museum van San Matteo is gevestigd in een 13e-eeuws gebouw dat ooit een Benedictijner klooster was. Het bevat werken van de belangrijkste religieuze gebouwen van de stad. De collecties uit de 14e en 15e eeuw zijn opmerkelijk: de Pisaanse beeldhouwkunst en een collectie schilderijen bestaande uit bijna 200 werken van de Toscaanse school. De fotogalerij bewaart schilderijen van Italiaanse en buitenlandse kunstenaars die dateren uit de 18e eeuw, kerkelijke gewaden en liturgische goudwerken.
Lees meer
Traditionele markt Kwa Mai Mai
Johannesburg, Zuid-Afrika

Traditionele markt Kwa Mai Mai

De traditionele markt Kwa Mai Mai is een levendige en bruisende markt, bekend om zijn traditionele Afrikaanse ambachten, kunst en souvenirs. Bezoekers kunnen een breed scala aan artikelen vinden, waaronder kralenjuwelen, houtsnijwerk, traditionele kleding en nog veel meer. Naast de winkelmogelijkheden biedt Kwa Mai Mai ook een unieke culturele ervaring met livemuziek en dansvoorstellingen, evenals een verscheidenheid aan traditionele eet- en drinkkraampjes. Als je van plan bent om de Kwa Mai Mai markt in Johannesburg te bezoeken, is het belangrijk om een paar tips in gedachten te houden. Kleed je comfortabel, want op de markt is het behoorlijk druk en kan het warm worden. Neem contant geld mee, want dit is de enige geaccepteerde vorm van betaling bij alle kraampjes. Het kan ook nuttig zijn om contact op te nemen met een lokale inwoner die de markt goed kent. Tot slot, als je geïnteresseerd bent in het maken van foto's, is het belangrijk om eerst toestemming te vragen, vooral op de muthi markt waar de handelaren conservatiever zijn.
Lees meer
Stadsmuseum van Helsinki
Helsinki, Finland

Stadsmuseum van Helsinki

Het Helsinki City Museum is het enige museum ter wereld dat zich richt op Helsinki. Persoonlijke ervaringen en het dagelijks leven van mensen in Helsinki worden belicht en weerspiegeld in de voorwerpen en foto's van het museum. Een snoepverpakking, een piepend stalen springbed en een foto van een huis in een buitenwijk zijn kostbare schatten in het museum. Het stadsmuseum is gevestigd in de oudste blokken van de stad, vlakbij het Senaatsplein. In het museum heeft iedereen de kans om verliefd te worden op Helsinki. Altijd gratis toegang.
Lees meer