Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Johannesburg

Johannesburg

Levendige, steeds veranderende, veelzijdige Johannesburg werpt vanuit elke hoek een contrast op je. Bomen staan in straten waar huizen hun verzorgde tuinen en ongerepte blauwe zwembaden verbergen achter hoge witte muren, kilometers aan hutjes vertellen over de gevolgen van de apartheidsjaren die steeds nog moeten worden overwonnen. De sfeer van Afrika's meest dynamische stad bruist van muziek en bedrijvigheid, terwijl de stijlvolle restaurants, elegante winkels, kunstgaleries en theaters de internationale bezoeker bekoren.
Lees meer
Reykjavík

Reykjavík

Bezoekers van Reykjavík zijn enthousiast over de pure energie in het hart van de hoofdstad van IJsland: of het nu komt van de kokende thermale bronnen, de natuurlijke groene energie of de levendige culturele scene en het leuke nachtleven. Het is de noordelijkste hoofdstad ter wereld en wordt omringd door de majestueuze berg Esja die over de stad uitkijkt, en het blauwe water van de Faxaflói baai. Op een zonnige dag lijkt de mystieke Snæfellsjökull-gletsjer kristalachtig aan de westelijke horizon, terwijl bergachtige maanlandschappen zich naar het zuidoosten uitstrekken.
Lees meer
Utrecht

Utrecht

Utrecht, gelegen in het hart van Nederland, fascineert met middeleeuwse charme, schilderachtige grachten en historische wijken zoals Oudegracht. Utrecht combineert traditie en moderniteit naadloos, wat te zien is aan de diverse culturele bezienswaardigheden, trendy boetieks en levendige markten. Met een dynamische sfeer, gevormd door zowel oude structuren als hedendaagse architectuur, is de stad er trots op een vooraanstaande universiteit te hebben die een levendige mix van bewoners en studenten creëert.
Lees meer
Toronto

Toronto

Toronto is een stedelijk mozaïek van culturen en etniciteiten en wordt beschouwd als één van de meest multiculturele steden ter wereld. Het is de meest dichtbevolkte stad van Canada, een kosmopolitisch financieel, commercieel en cultureel centrum. Het combineert zijn multiculturele erfgoed, ongeveer 80 etnische groepen die meer dan 100 talen spreken, met urban chic. Met het hele jaar door veel te bieden op het gebied van cultuur en entertainment, is Toronto de perfecte reisbestemming voor zowel gezinnen als individuele reizigers.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Zuid-Corsica

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica (of Corse-du-Sud), de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en de thuisbasis van een aantal indrukwekkende natuurlijke landschappen, is aantrekkelijk door de buitenactiviteiten, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en verbluffend gevarieerde landschappen. Van de indrukwekkende witte kliffen van Bonifacio tot de grillige rotsformaties van Piana tot de onbewoonde Lavezzi-eilanden en witte zandstranden, Zuid-Corsica heeft genoeg om tot de verbeelding te spreken.
Lees meer
Chicago, Illinois

Chicago, Illinois

Meer dan 42 kilometer aan het meer omlijsten de prachtige stedelijke skyline van Chicago. Hier in het hart van het Midwesten heeft de op twee na grootste stad van het land torenhoge wolkenkrabbers en kleurrijke wijken tegen een achtergrond van zandstranden en prachtige parken. Deze kosmopolitische speeltuin barst van de dingen om te doen. De bezienswaardigheden variëren van iconen uit Chicago, zoals de Cloud Gate van Millennium Park, de Buckingham Fountain in Grant Park en het reuzenrad van Navy Pier, tot fascinerende geschiedenis- en architectuurreizen.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Antwerpen

Antwerpen

Antwerpen, de bruisende metropool in zakformaat, biedt voor elk wat wils. Dankzij de indrukwekkende architectuur en prachtige musea en kerken is Antwerpen een inspirerende bron van cultuur. De Antwerpse ontwerpers die wereldwijd op handen worden gedragen, verwennen shopping liefhebbers met hun stijlvolle creaties. En in de vele gezellige cafés en restaurants halen foodies en levensgenieters hun hart op. Toppers die je zeker moet bezoeken in Antwerpen zijn het MAS, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Rubenshuis.
Lees meer
Het oude Fort & Constitution Hill
Johannesburg, Zuid-Afrika

Het oude Fort & Constitution Hill

De locatie van een beruchte gevangenis, herboren als het prachtige Constitutionele Hof, de kunstgalerie en het museum. De geschiedenis van Constitution Hill gaat terug tot 1892; een gevangenis die tijdens de Zuid-Afrikaanse oorlog werd omgevormd tot militaire verdedigingspost. Deze gebouwen stonden bekend als “het Fort” en hebben door de jaren heen mensen zoals Mahatma Gandhi opgesloten. In 1964 werd het fort uitgeroepen tot nationaal monument en in de late jaren 90 werd het gekozen tot het nieuwe Constitutionele Hof.
Lees meer
Hallgrímskirkja, de kerk van Hallgrímur
Reykjavík, IJsland

Hallgrímskirkja, de kerk van Hallgrímur

Hallgrímskirkja is een iconisch onderdeel van de skyline van Reykjavík en met een hoogte van 74,5 meter één van de hoogste gebouwen van het land. De gigantische kerk op de heuvel was een controversieel project, maar de IJslanders omarmen hun monumentale toren in al zijn brutalistische glorie. De betonnen berg die meer dan 40 jaar in beslag nam om te bouwen, werd geïnspireerd door de ongewone zuilvormige basaltformaties langs de kust van IJsland. Je kunt het gebouw van binnen en van buiten bewonderen, naar de top van de toren gaan om van het uitzicht te genieten of een orgelconcert bijwonen. De kerk is vernoemd naar Hallgrímur Pétursson, een 17e-eeuwse predikant en dichter die de "The Passion Hymns" schreef. Het boek blijft tot op de dag van vandaag populair.
Lees meer
Baskisch archeologisch, etnografisch & historisch museum
Bilbao, Spanje

Baskisch archeologisch, etnografisch & historisch museum

Het Museo Arqueológico, Etnográfico e Histórico Vasco, of kortweg het Baskische museum, is een gezellig klein museum op Plaza Unamuno, in het hart van de oude stad. Dit is een geweldige plek om te bezoeken op een regenachtige dag voor of na een aperitief van pintxos en drankjes in de nabijgelegen barren van Casco Viejo. Leer over de ins en outs van de Baskische geschiedenis, cultuur en taal in dit drie verdiepingen tellende museum en ga op reis van het paleolithicum naar het heden. De meeste borden zijn in het Baskisch en Spaans, hoewel kamers folders in het Engels hebben met vertalingen van een deel van de borden.
Lees meer
Utrecht Lumen Wandeltour
Utrecht, Nederland

Utrecht Lumen Wandeltour

Utrecht Lumen is de beste manier om 's avonds de stad te verkennen met een lichtshow die de stad tot leven brengt door middel van verlichte kunstinstallaties. De kunstwerken zijn zeven dagen per week te zien, van zonsondergang tot middernacht. Om deze ervaring te versterken, kun je deelnemen aan de rondleiding door de lichtinstallaties van Utrecht Lumen. Deze wandeltochten bieden een nachtelijke verkenning van de binnenstad, waarbij lichtkunstwerken worden getoond die strategisch zijn geplaatst op onverwachte en vaak over het hoofd geziene plekken gedurende de dag.
Lees meer
Guggenheim Museum
Bilbao, Spanje

Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum Bilbao opende pas in 1997, maar is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde en gevierde gebouwen ter wereld. De collectie van het museum richt zich vooral op Amerikaanse en Europese kunst uit de 20e eeuw. Zoals het populaire gezegde luidt: het is niet alleen de buitenkant wat telt, maar het is behoorlijk belangrijk voor dit museum. Architect Frank Gehry ontwierp het gebouw met de visie "de willekeur van de rondingen het licht te laten vangen". Na de opening van het museum werd gezegd dat het gebouw één van de meesterwerken van de 20e eeuw was.
Lees meer