Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Christchurch

Christchurch

Christchurch, de grootste stad op het Zuidereiland, ligt in de regio Canterbury. Het is een compacte stad, gemakkelijk genoeg om te voet of op de fiets te verkennen, met adembenemende natuur op slechts een steenworp afstand. Na de aardbevingen van 2010-2011 is Christchurch weer stralender en levendiger dan ooit geworden. Het is een stad waar creativiteit en innovatie de vrije loop laten en waar de horeca en kunstscene bruist van energie. Het is echt een unieke bestemming die absoluut floreert.
Lees meer
Innsbruck

Innsbruck

Het is een goed bewaard gebleven middeleeuwse oude stad met zuilengangen en het wereldberoemde Gouden Dak. Direct ernaast ligt een felgekleurd, sprankelend keizerlijk paleis, de Hofburg, barok en monumentaal. Op een steenworp afstand ligt de Hofkirche, een hofkerk met grote bronzen beelden, de Schwarze Mander, die waakt over het (lege) graf van keizer Maximiliaan I., een werkelijk adembenemend gezicht en uniek in Europa. Hoog boven deze prachtige architectuur torent de Nordkette uit, een prachtige bergketen tussen 2300 en 2500 m.
Lees meer
Eindhoven & Noord-Brabant

Eindhoven & Noord-Brabant

Het thuisland van Vincent Van Gogh, de oprichters van Dutch Design, gezegend met karaktervolle steden, prijswinnende themaparken en spannende evenementen. Noord-Brabant heeft veel te bieden en wordt steeds meer ontdekt door internationale toeristen. Dat is volkomen logisch, want er zijn genoeg goede accommodaties in Noord-Brabant met geweldige faciliteiten. Bovendien heeft Brabant snelle en uitstekende verbindingen naar Amsterdam, Antwerpen en Brussel (reistijd ongeveer 60 minuten). Ontdek Noord-Brabant!
Lees meer
Amersfoort

Amersfoort

Amersfoort is een prachtige stad, gelegen in het midden van het land en is daarmee dé ideale stad om Nederland te ontdekken. De grootste schat is haar historie. In de vele monumenten, straatjes en grachten, voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw. De historische stad wordt omringd door schitterende natuurgebieden en dat maakt haar ligging uniek. Amersfoort is zowel met de auto als met de trein de best bereikbare stad van Nederland en bevindt zich op 30 minuten van Schiphol Airport.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Dallas, Texas

Dallas, Texas

Als grootstedelijke stad van verbazingwekkende proporties is Dallas de belangrijkste bestemming voor reizen en opwinding in Texas. Door degenen met een innovatieve geest aan te trekken, bezit Dallas een griezelig vermogen om zuidelijke charme te combineren met commerciële finesse. De inwoners hebben de stad op passende wijze "Big D" gedoopt, want net als de staat waarin het zich bevindt, heeft Dallas een grote stijl, van de eindeloze uitgaans- en eetgelegenheden in het centrum tot sportattracties verspreid over vijf professionele teams.
Lees meer
Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Chicago, Illinois

Chicago, Illinois

Meer dan 42 kilometer aan het meer omlijsten de prachtige stedelijke skyline van Chicago. Hier in het hart van het Midwesten heeft de op twee na grootste stad van het land torenhoge wolkenkrabbers en kleurrijke wijken tegen een achtergrond van zandstranden en prachtige parken. Deze kosmopolitische speeltuin barst van de dingen om te doen. De bezienswaardigheden variëren van iconen uit Chicago, zoals de Cloud Gate van Millennium Park, de Buckingham Fountain in Grant Park en het reuzenrad van Navy Pier, tot fascinerende geschiedenis- en architectuurreizen.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Amsterdam

Amsterdam

Met karakteristieke grachten (UNESCO-werelderfgoed) omringd door smalle, lage en scheve 17e-eeuwse huizen, is Amsterdam ongetwijfeld één van de meest charmante hoofdsteden van Europa. Het rijke culturele leven en een breed scala aan entertainment maken van Amsterdam een grote stad die de sfeer van een kleine stad heeft weten te behouden. Met meer dan 50 musea, waarvan er vele wereldberoemd zijn, is deze stad een ware traktatie voor kunstliefhebbers. Hoogtepunten zijn onder meer het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Vilnius

Vilnius

Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, is één van de meest aantrekkelijke steden in Oost-Europa. Het trekt de aandacht, niet alleen vanwege het unieke architectonische karakter, maar ook vanwege de culturele evenementen en attracties. Tijdens de eerste tien jaar van de Litouwse onafhankelijkheid begon de stad bezoekers te trekken. Het aantal toeristen is in de loop der jaren constant toegenomen, evenals de toeristische infrastructuur en diensten die door het land worden aangeboden.
Lees meer
Alicante

Alicante

Verschillende beschavingen hebben in deze streken gewoond en hebben er hun sporen achtergelaten, die in alle uithoeken van deze karakteristieke stad te zien zijn. Dit alles draagt bij aan de aantrekkingskracht van deze moderne stad die primair op toerisme gefocust is, maar heeft ook een bijzondere belang in de industrie en de handel. Alicante, gelegen aan de Middellandse Zeekust, biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan diensten, maar ook een breed scala aan culturele activiteiten, met musea, festivals en natuurgebieden, in het bijzonder het eiland Tabarca (Middellandse Zeereservaat).
Lees meer
Jordaan
Amsterdam, Nederland

Jordaan

De Jordaan is een wijk in het centrum van Amsterdam, ten westen van de Prinsengracht. Het was oorspronkelijk een arbeidersbuurt, maar is uitgegroeid tot één van de duurste, meest luxe en gewilde locaties in het land. Het herbergt prachtige historische woongebouwen met schattige hofjes, talrijke galeries voor moderne kunst, speciaalzaken, cafés en restaurants. Rembrandt bracht de laatste jaren van zijn leven door in de Jordaan, aan de Rozengracht. Het Anne Frank Huis ligt aan de rand van de Jordaan, aan de Prinsengracht. Veel huizen in de Jordaan hebben een stenen tablet op de gevel waarop het beroep- of familieteken van de bewoners staat afgebeeld, zoals een schaar voor kleermakers en een biggetje voor de slager. Kijk hoeveel je er kunt spotten!
Bookable
Lees meer
Van Gogh Kerk - Etten-Leur
Eindhoven & Noord-Brabant, Nederland

Van Gogh Kerk - Etten-Leur

De Van Gogh Kerk, gelegen in het centrum van Etten-Leur, biedt een fascinerende inkijk in wat waarschijnlijk de minst bekende periode in Vincent van Gogh's leven is, maar zeker niet de minst belangrijke! ‘Het begin van een carrière’ Dit is de kerk waar Van Gogh's vader zeven jaar lang predikant was en waar Van Gogh regelmatig te vinden was. Vincent van Gogh registreerde zich voor het eerst als kunstenaar in Etten in 1881. Negen maanden lang woonde en werkte hij in de pastorie achter de Nederlandse Hervormde Kerk. Hij had hier ook zijn eerste tekenstudio. ‘Waardevolle herinneringen’ In de Van Goghkerk kun je zien hoe Vincent worstelde met tekenen, maar daar door hard werken beter in werd. Hoe hij verliefd werd op zijn nicht Kee Vos en het drama dat zich toen ontvouwde. Hoe hij ruzie had met zijn vader. Hoe hij Etten met Kerstmis 1881 verliet, maar het nooit vergat. ‘Rondom de Van Goghkerk’ Al deze bijzondere verhalen worden verteld in en rond de Van Goghkerk. Negen kleurrijke ramen, meertalige informatiepanelen, vitrines, animatie, een film, een tuin, een grote portretmuur en audiokolommen nemen je mee terug in de tijd. De ‘Van Gogh in virtual reality’ is nieuw: je wordt ondergedompeld in een bijna levensechte ontmoeting met Vincent van Gogh via een computergesimuleerde omgeving. Van Gogh Shop De Van Gogh Shop heeft een grote verscheidenheid aan souvenirs. Het is ook het ideale startpunt voor een Van Gogh-wandeling of een fietstocht door de omgeving. Erfgoedlocatie Van Gogh De Van Goghkerk en Van Gogh Shop (Markt 4) liggen op loopafstand van de bus- en treinstations. Vlak bij de kerk is een parkeergarage met meerdere verdiepingen. De locaties liggen ook op de Van Gogh-fietsroute die de vijf erfgoedlocaties in Brabant met elkaar verbindt.
Lees meer
MACA Museum
Alicante, Spanje

MACA Museum

Museum voor Hedendaagse Kunst "MACA" is gehuisvest in het oudste nog bestaande burgergebouw van de stad. Het heeft de barokstijl en dateert uit 1685 en ligt naast de basiliek van Santa Maria. Het museum is heropend na een jaar van werkzaamheden om de faciliteiten te verbeteren en uit te breiden naar 4.700 m2, met als doel een belangrijke collectie 20e-eeuwse kunst te huisvesten, meestal bestaande uit werken geschonken door Eusebio Sempere. In dit museum vinden ook veel verschillende soorten evenementen plaats.
Lees meer