Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Chicago, Illinois

Chicago, Illinois

Meer dan 42 kilometer aan het meer omlijsten de prachtige stedelijke skyline van Chicago. Hier in het hart van het Midwesten heeft de op twee na grootste stad van het land torenhoge wolkenkrabbers en kleurrijke wijken tegen een achtergrond van zandstranden en prachtige parken. Deze kosmopolitische speeltuin barst van de dingen om te doen. De bezienswaardigheden variëren van iconen uit Chicago, zoals de Cloud Gate van Millennium Park, de Buckingham Fountain in Grant Park en het reuzenrad van Navy Pier, tot fascinerende geschiedenis- en architectuurreizen.
Lees meer
Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Johannesburg

Johannesburg

Levendige, steeds veranderende, veelzijdige Johannesburg werpt vanuit elke hoek een contrast op je. Bomen staan in straten waar huizen hun verzorgde tuinen en ongerepte blauwe zwembaden verbergen achter hoge witte muren, kilometers aan hutjes vertellen over de gevolgen van de apartheidsjaren die steeds nog moeten worden overwonnen. De sfeer van Afrika's meest dynamische stad bruist van muziek en bedrijvigheid, terwijl de stijlvolle restaurants, elegante winkels, kunstgaleries en theaters de internationale bezoeker bekoren.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Utrecht

Utrecht

Utrecht, gelegen in het hart van Nederland, fascineert met middeleeuwse charme, schilderachtige grachten en historische wijken zoals Oudegracht. Utrecht combineert traditie en moderniteit naadloos, wat te zien is aan de diverse culturele bezienswaardigheden, trendy boetieks en levendige markten. Met een dynamische sfeer, gevormd door zowel oude structuren als hedendaagse architectuur, is de stad er trots op een vooraanstaande universiteit te hebben die een levendige mix van bewoners en studenten creëert.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Bergen

Bergen

Bergen is een charmante oude stad met een jeugdige geest. Als je Bergen binnen vliegt, zie je de adembenemende kliffen uit de zee oprijzen en de fjord omgeven door majestueuze bergen. In de Middeleeuwen was Bergen de grootste stad van Scandinavië, en pas in de jaren 1830 nam de bevolking van Oslo die van Bergen in. Bergen behoudt echter zijn status als belangrijke havenstad. Het dramatische landschap, de levendige muziekscene en de aangename en ontspannen sfeer maken van Bergen een zeer populaire bestemming.
Lees meer
Galway & The West

Galway & The West

Het is dramatisch, spookachtig en volkomen wild. Galway verleidt met zijn rijke geschiedenis, boheemse sfeer en sublieme landschappen. Hier komen ruige kliffen en het ruige landschap samen met levendige straten met kleurrijke gevels, in navolging van pubs vol authentieke Ierse muziek, een bloeiende kunstscene en hartelijke lokale bevolking. In Galway zijn traditie, creativiteit en gastvrijheid naadloos met elkaar verweven, waardoor een unieke en levendige bestemming ontstaat die een blijvende indruk achterlaat op iedereen die de wonderen ervaart.
Lees meer
Sonnenborgh
Utrecht, Nederland

Sonnenborgh

Het Sonnenborgh observatorium is gehuisvest in een historisch gebouw dat teruggaat tot een 17e-eeuws laboratorium op een 16e-eeuws bolwerk. Het weelderige groen en het water eromheen maken het zelfs van een afstand indrukwekkend gezicht. Bezoekers worden verwelkomd door vriendelijke medewerkers die een tablet met informatie en boeiende opdrachten ter beschikking stellen waarmee ze zelf onderzoek kunnen doen. De top van het observatorium is toegankelijk voor iedereen die de koepels van de telescoop wil bekijken en naar de sterren wil staren. Mis deze kans niet om tijdens hun tentoonstellingen, rondleidingen of lezingen alles te weten te komen over dit unieke gebouw, de sterrenbeelden en het weer.
Lees meer
Kykkosklooster
Cyprus, Cyprus

Kykkosklooster

Het Kykkosklooster, gelegen in de pittoreske Marathasa-vallei, is niet alleen het rijkste en meest weelderige klooster van het eiland, maar ook een belangrijke culturele en religieuze plek. Dit historische juweeltje, gelegen op een hoogte van 1.318 meter, is een must voor iedereen die het moderne Cyprus wil leren kennen. De oorsprong van het klooster gaat terug tot het einde van de 11e eeuw toen het werd gesticht door de Byzantijnse keizer Alexios I Komnenos. Hoewel de oorspronkelijke structuur de verschillende branden in de regio niet heeft overleefd, zijn de huidige gebouwen prachtig onderhouden en gevuld met ingewikkelde muurschilderingen en religieuze schatten. Eén van de meest waardevolle bezittingen van het klooster is een icoon van Panagia (de Maagd Maria), toegeschreven aan apostel Lucas. Dit met zilverkleurig goud bedekte icoon is gehuisvest in een prachtig schildpadschild en een parelmoerheiligdom, dat voor de iconostase staat. Als je het Kykkos-klooster bezoekt, moet je zeker het terrein verkennen, inclusief het museum dat oudheden, documenten, vaten, gewaden, ornamenten, iconen, fresco's en houtsnijwerk tentoonstelt. Je zult ook zien dat het klooster Zivania-spirit en andere alcoholische dranken produceert en dat er religieuze beurzen worden gehouden op 8 september (Geboorte van de Maagd) en 15 augustus (Ontwaken van de Maagd). Als plaats van aanbidding, viering en commerciële onderneming biedt het Kykkos-klooster een uniek inzicht in het leven van Grieks-Cyprioten en hun religie. Mis deze kans niet om deze fascinerende plek te ervaren tijdens jouw verblijf op Cyprus.
Lees meer
Cyprus Motor Museum
Cyprus, Cyprus

Cyprus Motor Museum

Het Cyprus Motor Museum, opgericht door Dhr. Dimi Mavropoulos, een veteraan op het gebied van internationale en lokale rallyraces, biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van klassieke auto's. Sinds de opening in februari 2014 is het museum het enige automuseum op Cyprus, met 3.500 vierkante meter aan uitmuntendheid en een uitgebreide collectie auto's, waaronder een Ford Model T roadster uit 1912 en een auto die door de Amerikaanse regering werd geschonken aan de Cypriotische president Makarios III. Bezoekers kunnen het hele jaar door genieten van verschillende evenementen, waaronder tentoonstellingen, modeshows en fotoshoots. Voor een onvergetelijke ervaring kun je een klassieke auto, bus of motor huren voor je bruiloft, stadstour of speciale fotoshoot. Met een goed samengestelde collectie en duidelijke bewegwijzering is het Cyprus Motor Museum een pareltje dat je niet mag missen voor zowel autoliefhebbers als toeristen.
Lees meer
Oleastro Olive Park
Cyprus, Cyprus

Oleastro Olive Park

Oleastro Olive Park ligt in het schilderachtige dorpje Anogyra en biedt bezoekers een interactieve en leerzame ervaring van het Cypriotische plattelandsleven en het tijdloze belang van olijven. In het park leer je over traditionele olijvenextractiemethoden, de talloze voordelen van olijven en hun centrale rol in Cypriotische huishoudens. Oleastro Olive Park beschikt over een ultramoderne ecologische olijfmolen, museum, restaurant en winkel gespecialiseerd in olijfproducten. Het park, opgericht door Andreas en Lina Ellinas, viert de rijke geschiedenis van de olijfboom in het mediterrane dieet en het authentieke platteland van Cyprus. Mis dit prachtige juweeltje niet, waar je jezelf kunt onderdompelen in de lokale cultuur en de voortreffelijke olijfproducten kunt proeven.
Lees meer