Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Vilnius

Vilnius

Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, is één van de meest aantrekkelijke steden in Oost-Europa. Het trekt de aandacht, niet alleen vanwege het unieke architectonische karakter, maar ook vanwege de culturele evenementen en attracties. Tijdens de eerste tien jaar van de Litouwse onafhankelijkheid begon de stad bezoekers te trekken. Het aantal toeristen is in de loop der jaren constant toegenomen, evenals de toeristische infrastructuur en diensten die door het land worden aangeboden.
Lees meer
Alicante

Alicante

Verschillende beschavingen hebben in deze streken gewoond en hebben er hun sporen achtergelaten, die in alle uithoeken van deze karakteristieke stad te zien zijn. Dit alles draagt bij aan de aantrekkingskracht van deze moderne stad die primair op toerisme gefocust is, maar heeft ook een bijzondere belang in de industrie en de handel. Alicante, gelegen aan de Middellandse Zeekust, biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan diensten, maar ook een breed scala aan culturele activiteiten, met musea, festivals en natuurgebieden, in het bijzonder het eiland Tabarca (Middellandse Zeereservaat).
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
New Orleans, Louisiana

New Orleans, Louisiana

Feest spreidt net zoveel in de lucht als de klanken van saxofoons en trompetten in New Orleans. Ondanks de schade die Katrina in 2005 heeft toegebracht, heeft NOLA niets van zijn charme, vonk, magie en de onuitblusbare levensvreugde van zijn mensen verloren. Niets van wat het tot een unieke stad in de VS en de wereld maakt. Van de altijd levendige Mardi Gras tot de eclectische mix van culturen tot de rijke keuken die de Cajun, Creoolse en Franse roots weerspiegelt, New Orleans is een constante viering van de menselijke geest.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Perth

Perth

Een combinatie van comfort in de grote stad, mooi weer en een relaxte manier van leven maken Perth tot één van de meest leefbare steden ter wereld. Het is een jonge en kosmopolitische stad. Op het gebied van entertainment, nachtleven en culturele activiteiten kan het zelfs de hevigste concurrentie aan. Als het op eten aankomt, legt Perth de lat hoger, met fantastische restaurants aan het strand, heerlijke zeevruchten en enkele van de beste wijngaarden van het land. Een uitstekend openbaar vervoersysteem stelt bezoekers in staat om de stad gemakkelijk te verkennen.
Lees meer
Linköping

Linköping

Ontdek Linköping, dat aan de prachtige Östgöta-vlakte in de provincie Östergötland ligt. Wat dacht je van een dagje in de grote stad of juist een ontspannen uitstapje naar de Zweedse natuur? Het mooie is dat je helemaal niet hoeft te kiezen. In Linköping vind je cultuur en vermaak op een steenworp afstand van de prachtige natuur, met vlaktes, meren en kanalen. Maak een boottochtje, bewandel het Östgöta-pad, ga naar het theater of zoek iets lekkers op de kaart uit in een van de vele restaurants in de stad.
Lees meer
Nationaal Maritiem Museum
Dubrovnik, Kroatië

Nationaal Maritiem Museum

Het Maritiem Museum bevindt zich op de eerste en tweede verdieping van het Sint-Jansfort. De exposities op de eerste verdieping geven een overzicht van de ontwikkeling van de maritieme handel en scheepsbouw van Dubrovnik vanaf het begin tot de val van de Republiek Dubrovnik. De exposities op de tweede verdieping tonen de heropleving van de maritieme handel in Dubrovnik en op het schiereiland Pelješac in de 19e eeuw, evenals de kracht van de stoomschepen van Dubrovnik tot aan de Tweede Wereldoorlog en daarna.
Lees meer
Archeologisch Museum van Kos
Kos, Griekenland

Archeologisch Museum van Kos

Beroemde Griekse monumenten en prachtige kunstwerken uit verschillende historische periodes worden tentoongesteld in het Archeologisch Museum van Kos. Tot de meest bijzondere tentoonstellingen behoren prachtige mozaïeken, beelden uit de oude site van Asklepeion, een uitgebreide collectie prehistorisch aardewerk en metalen voorwerpen, exposities uit een tombe van een jonge atleet uit de 3e eeuw voor Christus, munten, anagliefen met verschillende afbeeldingen en vele andere voorwerpen.
Lees meer
Kasteel van Santa Bárbara
Alicante, Spanje

Kasteel van Santa Bárbara

Een bezoek aan het Castillo de Santa Bárbara wordt sterk aanbevolen. Het is gelegen bovenop de berg Benacantil, op een hoogte van 166 meter. Het is één van de grootste middeleeuwse forten van Spanje, met een onovertroffen uitzicht over de baai van Alicante. Op heldere dagen kun je het eiland Tabarca zelfs zien. Het werd in de 20e eeuw uitgeroepen tot monument van historisch en artistiek belang en tot Spaans cultureel erfgoed. Hier bevindt zich ook één van de meest karakteristieke beelden van de stad, een rotsformatie die lijkt op het profiel van een man op de zuidwestelijke helling, bekend als La Cara del Moro (het gezicht van de moor), dat het beste te zien is vanaf het strand El Postiguet. Het stadsmuseum "MUSA" is opgenomen in het cultureel aanbod van het Santa Bárbara kasteel en is daar zelfs gehuisvest, het legt in vijf themakamers de geschiedenis van de stad Alicante en de inwoners uit. Om van het kasteel van Santa Bárbara af te dalen, neem je de route door het Parque de La Ereta, langs de berghelling. De locatie en het uitzicht maken er een plaats van ontspanning van én een gezellige ontmoetingsplek. Er is ook een geweldig restaurant. En op weg naar beneden, naar de oude stadswijk, kun je de pittoreske, typisch Spaanse wijk Santa Cruz bezoeken. Een andere aantrekkelijke optie tussen het kasteel en de wijk Santa Cruz loopt langs de overblijfselen van de muren rondom het kasteel, die nu in de wijk Santa Cruz eindigen. Bezoekers hebben ook toegang tot het kasteel via een lift die in de rotswand tegenover het strand El Postiguet is gebouwd.
Lees meer
Colección del Museo Ruso
Málaga, Spanje

Colección del Museo Ruso

Verscholen in deze culturele buitenpost ligt een unieke en opmerkelijke collectie kunst afkomstig van het Leningrad Staatsmuseum. Hier kunnen bezoekers zich verdiepen in de essentie van de culturele ziel van Rusland, van de grootsheid van paleisachtige kunst tot de creativiteit van postmoderne uitingen. Naast de permanente en wisselende tentoonstellingen wordt de ervaring verrijkt met lezingen, voordrachten en uitvoeringen van klassieke muziek en folklore, die een uitgebreid en meeslepend begrip bieden van verschillende facetten van Russische kunst.
Lees meer
Romeins theater
Málaga, Spanje

Romeins theater

El Teatro Romano (Romeins theater), gelegen aan de voet van het fort Alcazaba, is het oudste monument in Málaga. Dit oude theater werd gebouwd in de eerste eeuw voor Christus tijdens het bewind van keizer Augustus, en bleef in gebruik tot de derde eeuw na Christus. Vervolgens raakte het eeuwenlang in verval totdat de Moren zich in de regio vestigden en het als steengroeve gebruikten om het fort Alcazaba te bouwen. Na verloop van tijd werd het begraven onder puin en bleef het bijna vijf eeuwen verborgen. In 1951 werden de eerste archeologische sporen ontdekt tijdens de bouw van Casa de Cultura, wat leidde tot de herontdekking ervan.
Lees meer