Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Krakau

Krakau

Deze middeleeuwse stad ziet eruit alsof het rechtstreeks uit een sprookje is gehaald, met zijn bruisende marktplein, spiraalvormige gotische torens, kastelen en drakenlegendes. Verken de smalle straatjes van de stad, verborgen binnenplaatsen en het netwerk van ondergrondse kelders en tunnels. Krakau staat bekend als de culturele hoofdstad van Polen vanwege zijn liefde voor muziek, poëzie en theater. Na jaren van bezetting en strijd is Krakau uitgegroeid tot een trotse stad met een sterk identiteitsgevoel, maar met nog steeds de artistieke en vrolijke ziel.
Lees meer
Hannover

Hannover

De regio Hannover biedt veelvuldige contrasten: meeslepende events, vooraanstaande openluchtconcerten, de barokke Herrenhäuser Gärten (“tuinen van Herrenhausen”) en een bruisend kunst- en cultuuraanbod trekken de aandacht om aan de hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen een bezoekje te brengen. Tot de toeristische highlights van de omgeving van Hannover behoren het Steinhuder Meer, de bergketen Deister of het Slot Marienburg. Dankzij korte wegen en de best mogelijke stadsspoorverbindingen met de regio kunnen deze highlights comfortabel met de bezienswaardigheden van de stad voor een boeiend ontdekkingsprogramma gecombineerd worden.
Lees meer
Florence

Florence

Florence, de regionale hoofdstad van Toscane, is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Italië. Het wordt door UNESCO erkend als werelderfgoed en als je de historische kasseien betreedt, is het gemakkelijk te zien waarom. De stad ligt tussen de omliggende heuvels en herbergt enkele van de beroemdste kunstwerken ter wereld. Het hele stadscentrum staat vol met prachtige paleizen, kerken en monumenten. Het omringende landschap staat bekend om zijn glooiende heuvels en zijn wijn, met name het Chianti-gebied tussen Siena en Florence.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Eindhoven & Noord-Brabant

Eindhoven & Noord-Brabant

Het thuisland van Vincent Van Gogh, de oprichters van Dutch Design, gezegend met karaktervolle steden, prijswinnende themaparken en spannende evenementen. Noord-Brabant heeft veel te bieden en wordt steeds meer ontdekt door internationale toeristen. Dat is volkomen logisch, want er zijn genoeg goede accommodaties in Noord-Brabant met geweldige faciliteiten. Bovendien heeft Brabant snelle en uitstekende verbindingen naar Amsterdam, Antwerpen en Brussel (reistijd ongeveer 60 minuten). Ontdek Noord-Brabant!
Lees meer
Johannesburg

Johannesburg

Levendige, steeds veranderende, veelzijdige Johannesburg werpt vanuit elke hoek een contrast op je. Bomen staan in straten waar huizen hun verzorgde tuinen en ongerepte blauwe zwembaden verbergen achter hoge witte muren, kilometers aan hutjes vertellen over de gevolgen van de apartheidsjaren die steeds nog moeten worden overwonnen. De sfeer van Afrika's meest dynamische stad bruist van muziek en bedrijvigheid, terwijl de stijlvolle restaurants, elegante winkels, kunstgaleries en theaters de internationale bezoeker bekoren.
Lees meer
Milaan

Milaan

Milaan staat bekend als één van 's werelds meest invloedrijke modehoofdsteden, dus maak wat ruimte vrij in je garderobe en bereid je voor op een make-over. Milaan is een belangrijk cultureel centrum in Italië, met musea en galerieën van wereldklasse, de Duomo en oude kerken, indrukwekkende architectuur van weelderige Italiaanse villa's. Na het bekijken van da Vinci's Laatste Avondmaal kun je Lombardische specialiteiten zoals ossobuco en risotto alla Milanese proberen in één van de restaurants in de buurt. Milaan is het perfecte startpunt om de mooiste landschappen van Noord-Italië te verkennen.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Toscane in eendaagse sightseeingtour
Florence, Italië

Toscane in eendaagse sightseeingtour

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Toscane met een lokale gids tijdens deze dagtrip vanuit Florence. Geniet van een rondleiding door de stad Siena, inclusief toegang tot de gotische kathedraal, en ga vervolgens naar de schilderachtige heuvels van de Chianti voor een heerlijke Toscaanse lunch en wijnproeverij. Dwaal later door de straten van San Gimignano en reis ten slotte naar Pisa om je te vergapen aan het architectonische drama van Cathedral Square, de thuisbasis van de door UNESCO beschermde scheve toren van Pisa.
Bookable
Lees meer
Shipwreck Beach (Navagio)
Zakynthos, Griekenland

Shipwreck Beach (Navagio)

Dit strand is het handelsmerk van Zakynthos. Gelegen in het noordwestelijke deel van het eiland, wordt gezegd dat het Navagio-strand niet alleen het beroemdste strand van Griekenland is, maar ook één van de meest indrukwekkende stranden van de Middellandse Zee. Vroeger werd het Agios Georgios genoemd, maar vanwege een schipbreuk in 1983 heet het strand nu Navagio, wat de Griekse vertaling is van het woord “scheepswrak”. Er zijn twee manieren om dit adembenemende natuurwonder te benaderen: je kunt ofwel per boot reizen en zwemmen in het turquoise water, of met de auto en het strand bewonderen vanaf het speciale uitkijkplatform.
Lees meer
Vincent van GoghHuis - Zundert
Eindhoven & Noord-Brabant, Nederland

Vincent van GoghHuis - Zundert

Het Vincent van Gogh Huis: een levend kunstencentrum in de geboorteplaats van Brabants beroemdste kunstenaar ooit, staat op de plek waar Vincent van Gogh op 30 maart 1853 ter wereld kwam. De protestantse Van Gogh bracht zijn kinderjaren door in het katholieke Zundert, niet ver van de Belgische grens. Als ingetogen en introverte jongen kreeg hij thuis onderwijs en al snel werd duidelijk dat Vincent ‘anders’ was. In het Vincent van GoghHuis kun je ervaren hoe zijn tijd in Zundert hem heeft gevormd en hem uiteindelijk heeft doen uitgroeien tot een wereldberoemde kunstenaar. “Een must om te zien als je Van Gogh wilt leren kennen” Vincents leven kende een moeizaam begin. Als zoon van dominee Theodorus van Gogh werd hij al snel een buitenstaander in het katholieke dorp. Hij was vaak te vinden in de grote tuin met zijn broertje Theo. Hij had het heerlijk naar zijn zin in de buitenlucht, maar kon zo ook zijn comfort vinden. Misschien is dat wel één van de redenen waarom het platteland zo'n grote rol speelde in Van Goghs latere werk. Meer dan een museum In de permanente presentatie ‘Vincent van Gogh – de wortels van een meester’ neemt Vincent je bij de hand en neemt hij je mee door een re-enactment van zijn jeugd en kom je meer te weten over zijn worsteling met het geloof. Wisselende tentoonstellingen tonen de enorme invloed van Van Gogh op kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. Daarnaast heeft het Van GoghHuis een artist in residence, waarbij een kunstenaar dagenlang in de voetsporen van Van Gogh kan stappen en leven! Erfgoedlocaties in Brabant Het Vincent van GoghHuis heeft een eigen VVV-loket (Toeristische Informatie) en is natuurlijk één van de vijf Van Gogh Erfgoedlocaties in Brabant. Je kunt het Van GoghHuis ook op de fiets bereiken via de Van Gogh-fietsroute die alle erfgoedlocaties in Brabant met elkaar verbindt.
Lees meer
Stadswandelingen - Heusden
Eindhoven & Noord-Brabant, Nederland

Stadswandelingen - Heusden

In het boekje 'Dagje Heusden' staan twee zelfgeleide stadswandelingen inclusief een plattegrond van de vesting. Het boekje geeft je informatie over de geschiedenis van het fort en de historische gebouwen die je onderweg tegenkomt. De twee routes kunnen onafhankelijk van elkaar worden bewandeld en duren 1 tot 1,5 uur. De wandeling 'Door de Stad' begint bij het bezoekerscentrum en loopt langs de historische Catharijnekerk, langs nationale monumenten en prachtige oude gebouwen in de stad, langs windmolens en over de stadswallen. De tweede wandeling, 'Vestingwerken', begint ook bij het bezoekerscentrum en gaat langs de bastions en vestingwerken, langs de historische kanonnen, de windmolens en de jachthavens. Elke zondagmiddag heb je de mogelijkheid om een rondleiding te volgen met een “stadsgids”. De gids vertelt je over de geschiedenis van de stad, de vestingwerken, over de restauratie van de stad en de markante gebouwen. De start is altijd om 14:30 in het bezoekerscentrum aan de Pelsestraat 17 in Heusden en duurt ongeveer 75 minuten.
Lees meer