Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

São Paulo

São Paulo

“Rio is prachtig. Maar São Paulo, São Paulo is een stad”, zei Marlene Dietrich over de meest kosmopolitische stad van Brazilië. São Paulo is de culturele en financiële grootmacht van Brazilië, compleet met een bruisende muziekscene, winkels van topdesigners en heerlijke gastronomie, en niet te vergeten musea en kunstgalerieën van wereldklasse. Dit alles wordt gecombineerd met het bruisende lokale leven van Paulistanos, waarmee het zeker gemakkelijk zal zijn om bevriend te raken.
Lees meer
Denver, Colorado

Denver, Colorado

Denver ligt aan de voet van de Rocky Mountains en is een stad vol leven. Met 300 dagen zon per jaar is de Mile High City het hele jaar door een bestemming die een rijk westers erfgoed en passie voor het buitenleven naadloos combineert met stedelijke opwinding. In het centrum van Denver vind je een scala aan restaurants van chef-koks, brewpubs, professionele sporten, winkels en gezinsvriendelijke attracties. Daarnaast is Denver de belangrijkste toegangspoort tot de meest adembenemende nationale parken in het westen van de VS, waaronder Mesa Verde, één van de vier nationale parken van Colorado, evenals Yellowstone in Wyoming en de Canyonlands in Utah.
Lees meer
Madrid

Madrid

In het hart van het Iberisch schiereiland, omringd door bergen en natuurparken, is Madrid een onweerstaanbare bestemming met een schat aan culturele en recreatieve aanbiedingen. Het herbergt gerenommeerde musea, kunstgalerieën, elegante gebouwen en charmante pleinen, evenals twee voetbalteams van wereldklasse, Atlético Madrid en Real Madrid. De hoofdstad van het Koninkrijk Spanje heeft ook unieke wijken, een bruisend nachtleven en een overheerlijke keuken. Madrid, boordevol energie en karakter, is een stad die zeker de harten van veel reizigers zal veroveren.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Rijeka

Rijeka

Rijeka ligt aan de Adriatische Zee, waar het het diepst in Europa stort, en heeft een rijke maritieme geschiedenis. De op twee na grootste stad van Kroatië en het hart van de provincie Primorsko-Goranska. Haar charme ligt in de gastvrije geest en het diverse culturele erfgoed. Terwijl je over de Korzo-promenade uit het Habsburgse tijdperk wandelt, kun je een kijkje nemen in het 19e-eeuwse Nationale Theater, versierd met kunstwerken van Klimt. Geniet van het weidse uitzicht op de eilanden van Kvarner Bay vanaf Trsat Castle. Een kosmopolitische haven van samenleven, welkom in Rijeka.
Lees meer
Bergen

Bergen

Bergen is een charmante oude stad met een jeugdige geest. Als je Bergen binnen vliegt, zie je de adembenemende kliffen uit de zee oprijzen en de fjord omgeven door majestueuze bergen. In de Middeleeuwen was Bergen de grootste stad van Scandinavië, en pas in de jaren 1830 nam de bevolking van Oslo die van Bergen in. Bergen behoudt echter zijn status als belangrijke havenstad. Het dramatische landschap, de levendige muziekscene en de aangename en ontspannen sfeer maken van Bergen een zeer populaire bestemming.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Vilnius

Vilnius

Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, is één van de meest aantrekkelijke steden in Oost-Europa. Het trekt de aandacht, niet alleen vanwege het unieke architectonische karakter, maar ook vanwege de culturele evenementen en attracties. Tijdens de eerste tien jaar van de Litouwse onafhankelijkheid begon de stad bezoekers te trekken. Het aantal toeristen is in de loop der jaren constant toegenomen, evenals de toeristische infrastructuur en diensten die door het land worden aangeboden.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Kathedraal van São Paulo
São Paulo, Brazilië

Kathedraal van São Paulo

De metropolitane kathedraal van São Paulo, of simpelweg Catedral da Sé, is een imposante neogotische kerk in Praça da Sé. Het is 46 meter breed, 111 meter lang en heeft een koepel van 65 meter hoog. Het was één van de eerste kerken die in São Paulo werd gebouwd, de eerste bouw begon in 1591, en tegenwoordig wordt het beschouwd als één van de grootste neogotische tempels ter wereld. Het bevat een crypte met de overblijfselen van Cacique Tibiriçá, de eerste indiaan die werd bekeerd en gedoopt door de jezuïeten José de Anchieta en Leonardo Nunes. Het is ook de moeite waard om het grandioze orgel te bekijken, het grootste in Latijns-Amerika.
Lees meer
Pisa

Pisa

Pisa is strategisch gelegen in het centrale deel van Italië, op slechts 12 km van de Ligurische Zee, 20 km van de haven van Livorno en de veerboten naar het eiland Elba, Sardinië en Corsica, en 80 km van Florence. Deze stad is vooral bekend om zijn scheve toren, maar heeft samen met het hele complex van Piazza dei Miracoli dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en zijn middeleeuwse centrum, ook talrijke meesterwerken uit de architectuur en middeleeuwse geschiedenis. Het gebied rond Pisa is ook uitstekend geschikt voor boerderijvakanties, trektochten, stranden en watersporten aan de Versiliaanse kust.
Lees meer
Biarritz

Biarritz

Vroeger kwamen ze hier allemaal, van Coco Chanel en Ernst Hemingway tot Frank Sinatra en het koningshuis. Biarritz was vroeger het Monte Carlo van de Atlantische kust. Maar na verloop van tijd vervaagde de glamour. Dankzij windsurfen en andere watersporten is de charmante stad echter verjongd. Het is nu de perfecte bestemming voor een ontspannen weekendje weg, en je hoeft je niet te haasten: de stad is vrij klein en je kunt alles gemakkelijk zien, zelfs tijdens een kort bezoek.
Lees meer
Villa Ružić – Herdenkingsbibliotheek en Mažuranić-Brlić-Ružić verzameling
Rijeka, Kroatië

Villa Ružić – Herdenkingsbibliotheek en Mažuranić-Brlić-Ružić verzameling

Villa Ružić, vernoemd naar eigenaar Viktor Ružić, is in de eerste plaats belangrijk vanwege de architectuur (geprojecteerd door architect David Brunetta), maar vooral omdat er een brede collectie van 10.000 boeken is opgeslagen. De collectie omvat de bibliotheek van Ivan Mažuranić en zijn archief; het manuscript van Gundulić's epische gedicht “Osman” uit 1647. een geschenk van Petar Petrović Njegoš. Naast de Herdenkingsbibliotheek vind je een brede collectie foto's, documenten en antiek meubilair.
Lees meer
Museo del Prado
Madrid, Spanje

Museo del Prado

Het Prado, officieel bekend als Museo Nacional de Prado, is een internationaal bekend museum met een indrukwekkende collectie van meer dan 7.000 schilderijen (hoewel er momenteel slechts ongeveer 1.500 te zien zijn). De collecties van het museum dat tweehonderd jaar geleden werd opgericht, zijn uitgebreid met kunstwerken van Spaanse meesters zoals Velázquez en Goya, evenals stukken van bekende Vlaamse kunstenaars zoals Peter Paul Rubens, Pieter Bruegel en Anton Van Dyck.
Bookable
Lees meer
Pizzo Calabro
Lamezia Terme, Italië

Pizzo Calabro

Pizzo Calabro is een zeehaven op een steile klif met uitzicht op de Golf van Saint Eufemia, op ongeveer 34 km van Lamezia. De kerk van San Giorgio en het nabijgelegen kasteel zijn een bezoek waard, evenals de charmante smalle straatjes waar je kunt ronddwalen en het Italiaanse historische erfgoed kunt ontdekken. Bovendien is het een must om tijdens een bezoek aan dit gebied het heerlijke “Tartufo” te proeven, een lokaal ijsje dat welbekend is in Italië.
Lees meer
Stube Petra Kružić
Rijeka, Kroatië

Stube Petra Kružić

In de noordwestelijke hoek van het Titovplein staat een barokke kapel met op de voorkant een reliëf van Madonna met het Kind. Deze begaanbare kapel lijkt op een kleine triomfboog en markeert het begin van de Petra Kružić-trap die leidt naar het beroemde bedevaartsoord, het Franciscanenklooster in Trsat. De trappen werden gebouwd in 1531 in opdracht van krijgsheer Petar Kružić en werden door de eeuwen heen gebouwd (tot op de dag van vandaag meer dan 500 treden) en versierd met votiefkapellen.
Lees meer
De scheve toren
Pisa, Italië

De scheve toren

Het is één van de meest opmerkelijke architecturale bouwwerken van middeleeuws Europa (deels als gevolg van menselijke fouten tijdens de bouw). De scheve toren is tegenwoordig de beroemdste bezienswaardigheid van Pisa. Het is de klokkentoren van de kathedraal waarvan de bouw begon in 1173 en meer dan twee eeuwen duurde. Dit verkeerd berekende gebouw van acht verdiepingen is meer dan 55 meter hoog en leunt onder een hoek van 3,99 graden. Deze populaire toeristische attractie is zonder twijfel een “must” tijdens een bezoek aan de stad. Vergeet de camera niet, want dit is een perfecte plek om leuke foto's te maken.
Lees meer