Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Buenos Aires

Buenos Aires

De Argentijnse hoofdstad, Buenos Aires, is een stad als geen ander. Het heeft een vleugje Europees gevoel, maar met een uitgesproken Latijns-Amerikaanse smaak. Het is kosmopolitisch en toch autochtoon. Elke straathoek en elk smal steegje wemelt van kunst en cultuur, geschiedenis en persoonlijkheid, tango, rock 'n' roll en voetbal. Het is een stad van musea, galerijen, klassieke cafés, steakhouses van wereldklasse, antiekmarkten, boekhandels en nachtelijke wandelingen langs de majestueuze Río de la Plata.
Lees meer
Rijeka

Rijeka

Rijeka ligt aan de Adriatische Zee, waar het het diepst in Europa stort, en heeft een rijke maritieme geschiedenis. De op twee na grootste stad van Kroatië en het hart van de provincie Primorsko-Goranska. Haar charme ligt in de gastvrije geest en het diverse culturele erfgoed. Terwijl je over de Korzo-promenade uit het Habsburgse tijdperk wandelt, kun je een kijkje nemen in het 19e-eeuwse Nationale Theater, versierd met kunstwerken van Klimt. Geniet van het weidse uitzicht op de eilanden van Kvarner Bay vanaf Trsat Castle. Een kosmopolitische haven van samenleven, welkom in Rijeka.
Lees meer
Bodrum

Bodrum

Bodrum, met zijn pittoreske halve maan en witgekalkte huizen, is het hele jaar door een reisparadijs. Deze havenstad, gelegen aan de westkust van Turkije, heeft zijn reputatie als 'de Saint-Tropez van Turkije' verdiend en doet dat met flair eer aan. Maar er is meer in Bodrum dan alleen zon, zand en zee. Tegenwoordig is het een belangrijk centrum voor handel, kunst en entertainment. Dit juweeltje aan de kust verweeft moeiteloos het traditionele en het moderne, en creëert een harmonie die typisch Bodrum is.
Lees meer
Manchester

Manchester

Manchester staat bekend als de geboorteplaats van de industriële revolutie en is één van de meest dynamische en kosmopolitische steden in het VK, met een geheel eigen karakter. Manchester verwelkomt bezoekers met zijn mooie tradities op het gebied van cultuur, muziek, sport en evenementen van topklasse. De vitaliteit van de stad komt tot uiting in haar fascinerende geschiedenis, interactieve attracties, prachtige architectuur en vooral de geest van de mensen, dus er is altijd iets te doen in de regio Greater Manchester.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Krakau

Krakau

Deze middeleeuwse stad ziet eruit alsof het rechtstreeks uit een sprookje is gehaald, met zijn bruisende marktplein, spiraalvormige gotische torens, kastelen en drakenlegendes. Verken de smalle straatjes van de stad, verborgen binnenplaatsen en het netwerk van ondergrondse kelders en tunnels. Krakau staat bekend als de culturele hoofdstad van Polen vanwege zijn liefde voor muziek, poëzie en theater. Na jaren van bezetting en strijd is Krakau uitgegroeid tot een trotse stad met een sterk identiteitsgevoel, maar met nog steeds de artistieke en vrolijke ziel.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Malmö

Malmö

Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden, is een levendige en multiculturele bestemming. Hier vermengt historische charme zich met moderne innovatie en eeuwenoude architectuur deelt het podium met hypermodern design. Ontdek musea van wereldklasse, culturele evenementen en vind rust te midden van de weelderige groene ruimten. Malmö's toewijding aan duurzaamheid doordringt elk facet van het leven en creëert een harmonieus samenleven tussen natuur en stedelijke innovatie. Bereid je voor om betoverd te worden door de Scandinavische allure en warme gastvrijheid van Malmö, een stad die op elke bezoeker een blijvende indruk achterlaat.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Architectuur
Malmö, Zweden

Architectuur

Malmö heeft een fascinerende mix van bouwstijlen, sterk beïnvloed door zowel Denemarken als de bredere Europese context. Een opmerkelijk architectonisch juweeltje is te vinden in Kungsparken, waar de bekroonde stadsbibliotheek staat. Dit gebouw bestaat uit twee onderling verbonden delen: een ouder gedeelte en een nieuwere toevoeging, bekend als “The Calendar”, ontworpen door de Deense architect Henning Larsen. Stortorget ligt op een steenworp afstand van het centraal station van Malmö en is de thuisbasis van het stadhuis. Hoewel de oorspronkelijke constructie dateert uit 1546, heeft het gebouw door de eeuwen heen belangrijke transformaties ondergaan. Met name in 1860 vernieuwde architect Helgo Zettervall de gevel in de Nederlandse renaissancestijl, waardoor het stadhuis zijn kenmerkende uitstraling kreeg. Aan een ander deel van het uitgestrekte plein ligt Kockska Huset, een uitzonderlijk goed bewaard gebleven zestiende-eeuws gebouw, gebouwd van rode baksteen en versierd met ingewikkeld versierde trapgevels. Tegenwoordig herbergt dit gebouw één van de meest gerenommeerde restaurants van Malmö, Årstiderna (The Seasons), verscholen in de keldergewelven. Net achter het stadhuis komt het topje van St. Petrikyrkan (Sint-Pieterskerk) in zicht. Als oudste nog bestaande bouwwerk van Malmö dateert dit architecturale wonder uit het begin van de 14e eeuw en toont de Baltische baksteengotische stijl. In het begin van de 20e eeuw werden belangrijke inspanningen gedaan om de middeleeuwse schilderijen die de gewelven van de kerk sieren te ontwikkelen en te restaureren, wat bijdroeg aan de historische en artistieke betekenis ervan.
Lees meer
Florence

Florence

Florence, de regionale hoofdstad van Toscane, is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Italië. Het wordt door UNESCO erkend als werelderfgoed en als je de historische kasseien betreedt, is het gemakkelijk te zien waarom. De stad ligt tussen de omliggende heuvels en herbergt enkele van de beroemdste kunstwerken ter wereld. Het hele stadscentrum staat vol met prachtige paleizen, kerken en monumenten. Het omringende landschap staat bekend om zijn glooiende heuvels en zijn wijn, met name het Chianti-gebied tussen Siena en Florence.
Lees meer
Skånes Dansteater
Malmö, Zweden

Skånes Dansteater

Het lichaam verwoordt wat woorden niet kunnen. Skånes Dansteater is het grootste onafhankelijke dansgezelschap van Zweden en biedt geweldige dansvoorstellingen op hun eigen podium aan het westelijke havenfront in Malmö, in de Malmö Opera en op tournee. Ze tonen dans van zowel Zweedse als internationale choreografen. De optredens in de Malmö Opera zijn in samenwerking met het Opera Orchestra. Het theater bevindt zich in het oude havengebied, vlakbij de zee en diverse restaurants.
Lees meer
Jodrell Bank Discovery Centre
Manchester, Verenigd Koninkrijk

Jodrell Bank Discovery Centre

Het Jodrell Bank Discovery Centre, een geliefde bezienswaardigheid op het platteland van Cheshire ten zuiden van Manchester, herinnert ons eraan hoe belangrijk de stad is voor de wetenschappelijke wereld. Het indrukwekkende radiotelescoopcentrum van de Universiteit van Manchester is een belangrijk onderdeel van het Britse astronomisch onderzoek, waarbij de lucht wordt gescand om onze kennis van het heelal te verbeteren. In het Jodrell Bank Discovery Centre kunnen bezoekers naast de wereldberoemde Lovell-radiotelescoop het heelal ontdekken en de planeet aarde verkennen in de prachtige tuinen van 35 hectare vol bomen.
Lees meer