Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Parijs

Parijs

Welkom in de beroemde “Lichtstad” of “Stad van de liefde”. Parijs is zeker beide en is altijd beschouwd als een van de meest romantische steden ter wereld. Of u nu kunstenaar, zakenman of toerist bent, u zult genieten van de lange wandelingen van Montmartre naar het Quartier Latin. Wanneer u door sommige van de mooiste Romeinse en middeleeuwse monumenten wandelt, komt u vroeger of later terecht in een café, of op de brug Pont Neuf, of neemt u een kijkje in een klassieke modewinkel in de wijk Marais.
Lees meer
Zuid-Corsica

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica (of Corse-du-Sud), de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en de thuisbasis van een aantal indrukwekkende natuurlijke landschappen, is aantrekkelijk door de buitenactiviteiten, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en verbluffend gevarieerde landschappen. Van de indrukwekkende witte kliffen van Bonifacio tot de grillige rotsformaties van Piana tot de onbewoonde Lavezzi-eilanden en witte zandstranden, Zuid-Corsica heeft genoeg om tot de verbeelding te spreken.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Reykjavík

Reykjavík

Bezoekers van Reykjavík zijn enthousiast over de pure energie in het hart van de hoofdstad van IJsland: of het nu komt van de kokende thermale bronnen, de natuurlijke groene energie of de levendige culturele scene en het leuke nachtleven. Het is de noordelijkste hoofdstad ter wereld en wordt omringd door de majestueuze berg Esja die over de stad uitkijkt, en het blauwe water van de Faxaflói baai. Op een zonnige dag lijkt de mystieke Snæfellsjökull-gletsjer kristalachtig aan de westelijke horizon, terwijl bergachtige maanlandschappen zich naar het zuidoosten uitstrekken.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Aruba

Aruba

Zonovergoten stranden liggen naast de woestijnwildernis op Aruba, één van de meest populaire bestemmingen in het Caribisch gebied. Met warm en zonnig weer het hele jaar door lijkt het eiland bevroren in een tijdloze vakantiesfeer, met turkoois oceaanwater dat over het zachte, warme zand spoelt. Het nachtleven barst van Latijns-Amerikaanse muziek en exotische geluiden, en op elke hoek vind je leuke winkels en restaurants. Sterkere golven breken tegen de oostkust, verlaten en overspoeld door de wind. De meest avontuurlijke bezoekers krijgen spectaculaire vergezichten wanneer ze de kust verkennen.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Marseille

Marseille

Marseille is het onontdekte juweel in de kroon van de Franse Middellandse Zeekust. De rotsachtige heuvels van de Provence kijken uit op de oude haven en de duizenden boten die zijn aangemeerd in het helderblauwe water. Talloze kunstenaars hebben zich laten verleiden door het zonnige klimaat en de drukte van de stad. De tweede stad van Frankrijk heeft alles wat je maar kunt wensen: prachtige stranden, oude gebouwen, bloeiende kunsten en een bruisend nachtleven. Welkom op een plek die enorm trots is op zijn unieke culturele erfgoed, dat door de jonge bevolking “Planeet Mars” wordt genoemd.
Lees meer
Rijeka

Rijeka

Rijeka ligt aan de Adriatische Zee, waar het het diepst in Europa stort, en heeft een rijke maritieme geschiedenis. De op twee na grootste stad van Kroatië en het hart van de provincie Primorsko-Goranska. Haar charme ligt in de gastvrije geest en het diverse culturele erfgoed. Terwijl je over de Korzo-promenade uit het Habsburgse tijdperk wandelt, kun je een kijkje nemen in het 19e-eeuwse Nationale Theater, versierd met kunstwerken van Klimt. Geniet van het weidse uitzicht op de eilanden van Kvarner Bay vanaf Trsat Castle. Een kosmopolitische haven van samenleven, welkom in Rijeka.
Lees meer
Baby Beach
Aruba, Aruba

Baby Beach

Ga naar dit prachtige, afgelegen strand in het uiterste zuiden van het eiland om te schuilen voor de massa toeristen. Het duurt ongeveer 30 minuten om de plaats te bereiken met de auto, en wat geduld als je met je eigen auto rijdt, de bewegwijzering is niet al te duidelijk. Het is echter de ontdekkingstocht waard: de lokale bevolking is dol op Baby Beach omdat het er rustig en minder druk is. Het water is schoon en geschikt om te zwemmen, en de plaatselijke fauna is prachtig, met prachtige tropische vissen en zeeschildpadden.
Lees meer
Archeologie- & natuurmuseum van Morphou
Cyprus, Cyprus

Archeologie- & natuurmuseum van Morphou

Het Morphou Archaeology en Nature Museum, gelegen in Guzelyurt, is een unieke attractie die natuurgeschiedenis en archeologie combineert. Oorspronkelijk het paleis van de bisschop van Morphou, herbergt het gebouw nu een museum dat in 1979 na restauratie werd geopend. Op de begane grond is een verzameling opgezette dieren te zien die afkomstig zijn uit Cyprus, terwijl op de bovenste verdiepingen een breed scala aan archeologische vondsten uit de Neolithische en Bronstijd te zien is, waaronder tentoonstellingen uit de nederzetting Tumba Tou Skuru. De binnenplaats doet dienst als openluchtmuseum, met stukken uit de klassieke, hellenistische en Romeinse periode. De meest opvallende artefacten van het museum zijn de 'Golden Leaves of Soli', ontdekt in 2005, waaronder een adembenemende tiara van subtiel met elkaar verweven goudbladeren. Een ander belangrijk stuk is het beeld uit de 2e eeuw na Christus van de Anatolische godin Artemis van Efeze, gevonden in de ruïnes van Salamis in 1980. Net om de hoek van de populaire St Mamas Church and Icon Museum is het Morphou Archaeology en Nature Museum een bezoek waard voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Noord-Cyprus.
Lees meer
Rots van Aphrodite
Cyprus, Cyprus

Rots van Aphrodite

De rots van Aphrodite is een fascinerende geologische formatie gelegen langs de prachtige kustlijn van Zuidwest-Cyprus, tussen Paphos en Limassol. Deze zeestapel is niet alleen beroemd om zijn natuurlijke schoonheid, maar heeft ook een grote mythologische betekenis als de vermeende geboorteplaats van Aphrodite, de Griekse godin van liefde en schoonheid. Volgens de legende kwam Aphrodite uit het zeeschuim tevoorschijn en werd op een schelp naar dit strand begeleid. Het gebied wordt ook geassocieerd met de Byzantijnse held Digenis Akritas, die de gigantische rotsen naar verluidt de zee in heeft geslingerd om Cyprus te beschermen tegen Saraceense Arabische indringers. Deze act gaf de site de naam Petra tou Romiou, wat “rots van de Griek” betekent. Bezoekers van de rots van Aphrodite zwemmen vaak rond de rots, omdat ze geloven dat drie keer zoiets zegeningen kan opleveren, zoals eeuwige jeugd, schoonheid, geluk, vruchtbaarheid en ware liefde.
Lees meer
Franco
San José, Costa Rica

Franco

Franco's Marzocco stopt nooit met het produceren van rijke espresso's, klaar voor de meest spectaculaire latte art die je in San José kunt vinden. De ruimte zelf is behoorlijk spectaculair: genoeg ruimte voor iedereen, zowel binnen als buiten. De plaats is huisdiervriendelijk, dus maak je klaar om wat donzige schatjes te zien! Het eten stelt niet teleur! Probeer hun ontbijtburger, de all star pannenkoeken, een koffie of een smoothie. Het menu heeft veel veganistische en glutenvrije opties. Het gebak is top, net als hun cocktails.
Lees meer
Hala Sultan Tekke
Cyprus, Cyprus

Hala Sultan Tekke

Hala Sultan Tekke, gelegen op de westelijke oever van het zoutmeer van Larnaca, ongeveer 6 km ten zuidwesten van Larnaca, is een moskee en tekke-complex dat van groot belang is in de islam. De moskee werd net voor 1787 gebouwd en de huidige structuur werd voltooid in 1816. Het complex ligt te midden van een prachtige tuin en staat symbool voor rust. De moskee is gerangschikt als de vierde belangrijkste heilige plaats van aanbidding in de religie. Het is gebouwd boven het graf van Umm Haram, de pleegmoeder van de profeet Mohammed en echtgenote van Ubada bin al-Samit, een hooggeplaatste officier die in de 7e eeuw invallen op Cyprus leidde. Maak tijdens een bezoek aan de moskee van de gelegenheid gebruik om het pittoreske zoutmeer van Larnaca te verkennen, dat op slechts vijf minuten loopafstand ligt.
Lees meer