Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Corfu

Corfu

Corfu ligt verscholen in de turquoise Ionische Zee en wordt door velen beschouwd als het mooiste van alle Griekse eilanden. Wilde bloemen, cipressen en olijfbomen schilderen een prachtig landschap, als aanvulling op de prachtige zandstranden. De westkust verrukt met kleine baaien omringd door kliffen en bomen, terwijl het noorden een rotsachtige kustlijn onthult, met kristalhelder water dat kiezelbaaien en baaien uitsnijdt. Dompel jezelf onder in oude ruïnes, geniet van verrukkelijke Griekse gerechten en van de pracht van dit onvergetelijke eilandparadijs.
Lees meer
Split

Split

De kustlijn van de Atlantische Zee herbergt de elegantie van de historische stad Split. Split was gekozen door de Romeinse keizer Diocletianus als zijn residentie, en herbergt zijn gigantische paleis, een ingewikkeld complex van schilderachtige steegjes en pleinen met meer dan 1700 jaar geschiedenis. Een echte stad in een stad. De charme van de historische bezienswaardigheden fascineert veel vakantiegangers die tijdens de hete Kroatische zomer naar Split trekken, maar de ongerepte natuur en het kristalheldere water zorgen ervoor dat ze verliefd worden.
Lees meer
Zuid-Corsica

Zuid-Corsica

Zuid-Corsica (of Corse-du-Sud), de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en de thuisbasis van een aantal indrukwekkende natuurlijke landschappen, is aantrekkelijk door de buitenactiviteiten, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en verbluffend gevarieerde landschappen. Van de indrukwekkende witte kliffen van Bonifacio tot de grillige rotsformaties van Piana tot de onbewoonde Lavezzi-eilanden en witte zandstranden, Zuid-Corsica heeft genoeg om tot de verbeelding te spreken.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Mexico-Stad

Mexico-Stad

Hoewel Mexico populair is bij reizigers vanwege de eindeloze kusten, het perfecte weer en de zandstranden, is het binnenland ook zeker de moeite waard om te ontdekken. De bruisende hoofdstad Mexico-Stad, met zijn hectische stedelijke levensstijl, artistieke wijken en historische gebouwen, werd lange tijd verwaarloosd door zomervakantiegangers, maar wordt nu ontdekt door nieuwsgierige stedentrippers. CDMX blijft reizigers verrassen met zijn beroemde kunst- en cultuurscene en enkele van de beste gerechten van het westelijk halfrond.
Lees meer
Philadelphia, Pennsylvania

Philadelphia, Pennsylvania

Als geboorteplaats van Amerika heeft Philadelphia eeuwen van tegenspoed, obstakels en triomfen doorstaan en is het nog steeds een belangrijke toeristische bestemming in de VS. Historische gebouwen, sculpturen en muurschilderingen staan langs straten die ooit werden bewandeld door de Founding Fathers. Hoewel het weer wisselt tussen milde lentes, hete zomers en koude winters, zijn de inwoners van Philly altijd te zien in deze stad van broederliefde, oftewel de City of Brotherly Love. Of je nu de rijke geschiedenis wilt ontdekken of wilt genieten van de levendige sfeer, Philadelphia heeft voor elk wat wils.
Lees meer
Mechelen

Mechelen

Mechelaars vertellen steeds met trots en warmte over hun stad. Als bezoeker valt je die gemoedelijke sfeer dadelijk op. Je kuiert langs monumenten die geschiedenis ademen en je komt tot rust in binnentuinen en historische kerken. De Mechelaar is trots op Gouden Carolus, het bekroonde bier dat al eeuwenlang gebrouwen wordt. Hij is fier op Margareta, die het 16e-eeuwse Mechelen op de wereldkaart zette. Hij valt voor het vakmanschap en de authentieke streekproducten. Laat je verleiden door de stedelijke charme en gezelligheid.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Malmö

Malmö

Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden, is een levendige en multiculturele bestemming. Hier vermengt historische charme zich met moderne innovatie en eeuwenoude architectuur deelt het podium met hypermodern design. Ontdek musea van wereldklasse, culturele evenementen en vind rust te midden van de weelderige groene ruimten. Malmö's toewijding aan duurzaamheid doordringt elk facet van het leven en creëert een harmonieus samenleven tussen natuur en stedelijke innovatie. Bereid je voor om betoverd te worden door de Scandinavische allure en warme gastvrijheid van Malmö, een stad die op elke bezoeker een blijvende indruk achterlaat.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Kruidtuin
Mechelen, België

Kruidtuin

De Kruidtuin of 'Botanique' heeft een rijke cultuurgeschiedenis. De groene oase dient sinds de middeleeuwen als tuin voor de commanderij van Pitzemburg. Na de afschaffing van de ridderorde wordt in de negentiende eeuw een Engelse landschapstuin aangelegd voor de leden van de elitaire Société Royale d'Horticulture. Na de Eerste Wereldoorlog wordt het als stadspark opengesteld voor het publiek. Midden in de Kruidtuin staat het standbeeld van de bekende wetenschapper Rembert Dodoens. Hij schreef in de zestiende eeuw het Cruydenboek, het allereerste werk over geneeskundige planten en kruiden. Vandaag is de Kruidtuin een gezellig, rustig park waar je kan genieten van het groen terwijl kinderen zich uitleven in de speeltuin.
Lees meer
Windhoek

Windhoek

Windhoek is in meerdere opzichten het centrum van Namibië: behalve dat het qua ontwerp het belangrijkste politieke centrum van het land is, ligt het ook geografisch gezien in het hart van het land. Hierdoor is de stad een gemakkelijke tussenstop op weg naar de spectaculaire natuurlijke attracties van Namibië. Enkele daarvan zijn het Namib-Naukluft Nationaal Park, met zijn opvallende Sossusvlei en Deadvlei, het Etosha National Park met inheemse dieren die vrij rondlopen en de eindeloze afgrijselijke, opvallende Skeleton Coast.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Fietsen in Malmö
Malmö, Zweden

Fietsen in Malmö

Ontdek Malmö op twee wielen tijdens een spannend fietsavontuur. Er zijn meer dan 500 km goed onderhouden fietspaden in de stad. Huur een fiets bij Malmö By Bike, het nieuwe verhuursysteem in Malmö met 50 stations in de stad en 500 fietsen te huur. Huur een fiets voor 24 of 72 uur en download de Malmö By Bike-app, die gedetailleerde informatie biedt over het vinden van de fietsstations en een uitgebreide kaart biedt waarmee je gemakkelijk kunt navigeren.
Lees meer
Agia Napa
Cyprus, Cyprus

Agia Napa

Ooit slaperige vissersdorpjes, de prachtige stranden met fijn wit zand van Agia Napa en Protaras, en het kustgebied van Paralimni met zijn honderden windmolens, bruisen tegenwoordig van het leven. Dit gebied staat gezamenlijk bekend als de Kokkinochoria, “dorpen met rode grond”, vanwege de rijke rode aarde waarop de beroemde aardappelen van Cyprus worden geteeld. Cultuurliefhebbers kunnen de middeleeuwse kerken bezoeken die te vinden zijn in dorpen zoals Sotira of een bezoek brengen aan de volkskunstmusea met landelijke kunstvoorwerpen in Deryneia en Avgorou. Kinderen zullen dol zijn op het Marine Life museum of het nieuwe zeemuseum “Thalassa” in Agia Napa, dat een verbazingwekkende replica heeft van een 4e-eeuws handelsschip dat voor de kust van Kyrenia is gezonken. Of je kunt langsgaan bij de kleine riviermonding, bij de lokale bevolking bekend als Potamos, en kijken hoe de vissersboten hun vangst in hun veelkleurige manden binnenhalen. Breng de dag door met zonnebaden op het strand, zwem in warm turkoois water of maak een korte cruise langs de kust. Enkele van de beste snorkel- en duikplekken bevinden zich op Cape Gkreko, het nationale bospark, met zijn afgelegen baaien en rotspartijen, indrukwekkende uitzichten op de kliffen en zeegrotten. Dineer 's avonds in één van de vele restaurants, vooral in de lokale restaurants in Paralimni, of luister naar de nieuwste deuntjes in één van de vele nachtclubs.
Lees meer
Güzelyurt (Morphou)
Cyprus, Cyprus

Güzelyurt (Morphou)

Welkom in Güzelyurt, een charmant stadje in Noord-Cyprus, gelegen in het centrum van de citrusregio van het eiland. De naam vertaalt zich naar “Prachtige plek” en Güzelyurt doet zijn reputatie eer aan met prachtige, rijke en vruchtbare landschappen. Deze stad ligt dicht bij de uitlopers van het Troödosgebergte en is een rijk agrarisch centrum, waar een verscheidenheid aan groenten en fruit wordt geproduceerd, waardoor het de bijnaam “Fruitmand” van Cyprus heeft gekregen. Hoewel Güzelyurt qua architectuur of cultuur misschien niet zo divers is als andere steden in Noord-Cyprus, heeft het diepe historische wortels en verborgen charmes die erop wachten om ontdekt te worden. Zorg ervoor dat je tijdens jouw bezoek het archeologie- en natuurmuseum van Morphou en de kerk van St. Mamas bezoekt, een kerk uit het einde van de 18e eeuw die gotische en Byzantijnse bouwstijlen combineert, met een prachtige glazen kroonluchter. Je kunt jezelf ook onderdompelen in het lokale leven door op zaterdag een bezoek te brengen aan de bruisende markt, waar je verse lokale producten kunt vinden. Geniet van een mooie rit langs de kust, stop bij kraampjes langs de weg voor vers geperst sap, en als je zin hebt in avontuur, sluit je dan aan bij de windsurfers die het hele jaar door naar de winderige kusten van Güzelyurt trekken om op de golven te rijden.
Lees meer
Kyrenia kasteel & scheepswrakmuseum
Cyprus, Cyprus

Kyrenia kasteel & scheepswrakmuseum

Kasteel Kyrenia, gelegen aan de ingang van de pittoreske haven, is een opmerkelijke historische plek die dateert uit de 7e eeuw. Oorspronkelijk gebouwd door de Byzantijnen en door de eeuwen heen aangepast door verschillende veroveraars, biedt het kasteel je een boeiende blik in het verleden van Cyprus. Terwijl je langs de wallen loopt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de haven en de cisterne, kerker, kapel en twee kleine musea van het kasteel verkennen. Eén van de meest intrigerende bezienswaardigheden van het kasteel is het Kyrenia Shipwreck Museum, dat de overblijfselen herbergt van een Grieks koopvaardijschip uit de 4e eeuw dat in Cypriotische wateren is ontdekt. Het schip zou rond 300 voor Christus zijn gezonken en bestond uit amforen, amandelen, graan, wijn en molenstenen van de Griekse eilanden Samos, Rhodos en Kos. Het museum biedt je een unieke kans om een oud scheepswrak en zijn goed bewaarde artefacten te verkennen, en geeft inzicht in de maritieme geschiedenis en handel in de tijd van Alexander de Grote en zijn opvolgers.
Lees meer
Mount Olympus (Chionistra)
Cyprus, Cyprus

Mount Olympus (Chionistra)

Mount Olympus, ook bekend als Chionistra, is het hoogste punt van Cyprus en staat met 1.952 meter hoog in het hart van het Troödosgebergte. Tijdens jouw bezoek word je beloond met adembenemende uitzichten op ruige landschappen en de glinsterende Middellandse Zee in de verte. Als je besluit om de berg Olympus in de winter te bezoeken, kun je heerlijk skiën in het resort, dat bestaat uit de gebieden Sun Valley en North Face. Het resort wordt beheerd door de Cyprus Ski Club en biedt een verscheidenheid aan skiliften en pistes voor verschillende vaardigheidsniveaus. Naast skiën en wandelen heeft de berg historische betekenis. De geograaf Strabo uit het einde van de eerste eeuw rapporteerde over een tempel gewijd aan Aphrodite Acraea op één van de voorbergen. Ervaar de schoonheid en geschiedenis van de berg Olympus tijdens je bezoek aan Cyprus.
Bookable
Lees meer