Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Thessaloniki

Thessaloniki

Byzantijnse kerken, afbrokkelende ruïnes, moderne architectuur, een bruisend nachtleven en de prachtige zee, dat is de essentie van Thessaloniki. Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, combineert meer dan 2.300 jaar geschiedenis met een jonge studentenpopulatie. De stad is een perfecte bestemming voor stadsverkenners en een toegangspoort tot de prefectuur Chalkidiki in het zuidoosten, met de karakteristieke vorm van de drie 'poten', Kassandra, Sithonia en Athos, een favoriete vakantiebestemming voor de lokale bevolking. Ongerepte stranden en charmante dorpjes in overvloed.
Lees meer
Queenstown

Queenstown

Queenstown, de zelfbenoemde 'wereldhoofdstad van de avonturiers', heeft deze titel zonder twijfel verdiend. De geboorteplaats van bungeejumpen en de thuisbasis van allerlei adrenalineverhogende activiteiten, van rodelen en jetboot varen tot canyon swinging, trekt elk jaar duizenden avonturiers aan. Gelegen aan de rand van het gigantische Wakatipu-meer, in de regio Otago, transformeert dit intieme stadje zichzelf in de winter in een bruisend skigebied, dankzij de twee aantrekkelijke skivelden die geschikt zijn voor sportliefhebbers van alle niveaus.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Christchurch

Christchurch

Christchurch, de grootste stad op het Zuidereiland, ligt in de regio Canterbury. Het is een compacte stad, gemakkelijk genoeg om te voet of op de fiets te verkennen, met adembenemende natuur op slechts een steenworp afstand. Na de aardbevingen van 2010-2011 is Christchurch weer stralender en levendiger dan ooit geworden. Het is een stad waar creativiteit en innovatie de vrije loop laten en waar de horeca en kunstscene bruist van energie. Het is echt een unieke bestemming die absoluut floreert.
Lees meer
Innsbruck

Innsbruck

Het is een goed bewaard gebleven middeleeuwse oude stad met zuilengangen en het wereldberoemde Gouden Dak. Direct ernaast ligt een felgekleurd, sprankelend keizerlijk paleis, de Hofburg, barok en monumentaal. Op een steenworp afstand ligt de Hofkirche, een hofkerk met grote bronzen beelden, de Schwarze Mander, die waakt over het (lege) graf van keizer Maximiliaan I., een werkelijk adembenemend gezicht en uniek in Europa. Hoog boven deze prachtige architectuur torent de Nordkette uit, een prachtige bergketen tussen 2300 en 2500 m.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Belfast

Belfast

Na bijna drie decennia van conflicten en verdeeldheid te hebben overleefd, is Belfast met een hernieuwde frisheid en levendigheid uit zijn pop herrezen. Belfast is een spannende combinatie van oud en nieuw, met een diepe blik op de geschiedenis, maar gaat toch stoutmoedig de toekomst tegemoet. Loop langs de rivier de Lagan en bekijk de geboorteplaats van de beruchte Titanic, bezoek de beroemde politieke muurschilderingen in een zwarte taxi of leun achterover met een traditionele muzieksessie in één van de prachtig bewaard gebleven oude pubs van deze levendige stad.
Lees meer
Dubbeldekker stadstour door Christchurch
Christchurch, Nieuw-Zeeland

Dubbeldekker stadstour door Christchurch

Stap aan boord van de klassieke London Open Top dubbeldekkerbussen uit de jaren 60 voor een leuke en informatieve tour door Christchurch. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van Christchurch, van de pionierstijd tot de moderne tijd, en ontdek hoe Christchurch zich herstelt van de aardbevingen in Canterbury, die nu een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland zijn geworden. De ervaring omvat een tour van 1 uur door het centrum van Christchurch op de enige dubbeldekker met open dak in Nieuw-Zeeland en een tour van 2 uur op een dubbeldekker met gesloten dak naar bezienswaardigheden in de omgeving van Christchurch.
Lees meer
Panagia Paraportiani
Mykonos, Griekenland

Panagia Paraportiani

De naam van deze Grieks-orthodoxe kerk vertaalt zich naar "Onze-Lieve-Vrouw van de Zijpoort", aangezien de ingang zich bevindt bij de zijpoort van de ingang van de wijk Kastro. De kerk bestaat uit vijf witgekalkte kapellen verdeeld over twee verdiepingen die ooit de ingang van het kasteel van de stad bewaakten. De bouw begon in de 14e eeuw en werd voltooid in de 17e eeuw. Nu wordt het beschouwd als één van de iconen van het eiland en een plek die je gezien moet hebben.
Lees meer
Noesis – Wetenschapscentrum & Technologiemuseum
Thessaloniki, Griekenland

Noesis – Wetenschapscentrum & Technologiemuseum

De Noesis is een culturele en educatieve stichting zonder winstoogmerk die technologische cultuur promoot bij kinderen en volwassenen. Het centrum is verdeeld in secties: de hoofdtentoonstelling, het planetarium en de simulator. Noesis richt zich op een divers publiek. Sommigen zullen enthousiast zijn over de tentoonstelling over klassieke auto's. Interactieve wetenschappelijke exposities zijn een must. De oude Griekse wetenschapshal presenteert een geschiedenis van uitvindingen. Bezoekers merken op dat sommige video-exposities misschien iets te spannend zijn voor kinderen jonger dan 5 jaar.
Lees meer
Heptapyrgio van Thessaloniki
Thessaloniki, Griekenland

Heptapyrgio van Thessaloniki

Tijdens het verkennen van de historische Ano Poli, de oude stad of bovenstad, stuit je op de oude stadsmuur en de Heptapyrgion. Het is een fort uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijd. Je kunt betalen om het gerenoveerde binnengedeelte te zien, dat in 1890-1990 dienst deed als gevangenis. Maar het is geen must: geniet van je stadswandeling naar het monument, bekijk het panoramische uitzicht en geniet van een frappe in één van de charmante cafés in de omgeving. Edy Kulѐ of Eptapirgio (Zeven Torens) is een middeleeuws fort met torens in het noordoostelijke deel van Thessaloniki. Ondanks de naam heeft het fort tien torens. Het fort werd gebouwd in de IX eeuw en sommige delen ervan werden later gebouwd. Net als de Witte Toren werd het van het einde van de 19e eeuw tot 1978 als gevangenis gebruikt.
Lees meer