Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Cagliari

Cagliari

De smalle en vaak steile, met graniet geplaveide straatjes van de wijk Castello in Cagliari herinneren aan een vervlogen tijd toen de stad eerst werd gedomineerd door Pisanen en later door de Aragonezen. Gebouwd van witte kalksteen, glinsteren de muren en torens van de oude stad in de zon en zijn ze een magnifiek gezicht, vooral als je geluk hebt en de stad vanaf de zee benadert, zoals de Engelse romanschrijver DH Lawrence deed in 1921 toen hij de oude stad beschreef Stad als een "Jeruzalem zonder bomen".
Lees meer
Buenos Aires

Buenos Aires

De Argentijnse hoofdstad, Buenos Aires, is een stad als geen ander. Het heeft een vleugje Europees gevoel, maar met een uitgesproken Latijns-Amerikaanse smaak. Het is kosmopolitisch en toch autochtoon. Elke straathoek en elk smal steegje wemelt van kunst en cultuur, geschiedenis en persoonlijkheid, tango, rock 'n' roll en voetbal. Het is een stad van musea, galerijen, klassieke cafés, steakhouses van wereldklasse, antiekmarkten, boekhandels en nachtelijke wandelingen langs de majestueuze Río de la Plata.
Lees meer
Eindhoven & Noord-Brabant

Eindhoven & Noord-Brabant

Het thuisland van Vincent Van Gogh, de oprichters van Dutch Design, gezegend met karaktervolle steden, prijswinnende themaparken en spannende evenementen. Noord-Brabant heeft veel te bieden en wordt steeds meer ontdekt door internationale toeristen. Dat is volkomen logisch, want er zijn genoeg goede accommodaties in Noord-Brabant met geweldige faciliteiten. Bovendien heeft Brabant snelle en uitstekende verbindingen naar Amsterdam, Antwerpen en Brussel (reistijd ongeveer 60 minuten). Ontdek Noord-Brabant!
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Utrecht

Utrecht

Utrecht, gelegen in het hart van Nederland, fascineert met middeleeuwse charme, schilderachtige grachten en historische wijken zoals Oudegracht. Utrecht combineert traditie en moderniteit naadloos, wat te zien is aan de diverse culturele bezienswaardigheden, trendy boetieks en levendige markten. Met een dynamische sfeer, gevormd door zowel oude structuren als hedendaagse architectuur, is de stad er trots op een vooraanstaande universiteit te hebben die een levendige mix van bewoners en studenten creëert.
Lees meer
Bari

Bari

Dit pareltje aan de kust in Zuid-Italië biedt een boeiende mix van geschiedenis, cultuur en prachtige mediterrane landschappen. Verken de historische oude binnenstad en wandel door de kronkelende straatjes, waar de was wappert in de wind en de lokale bevolking bij een espresso kletst in levendige cafés. Proef de lokale keuken die bekend staat om zijn verse zeevruchten, handgemaakte pasta en heerlijk straatvoedsel, en geniet van de schoonheid van de Adriatische Zee langs de pittoreske kustlijn.
Lees meer
Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Paphos

Paphos

Doordrenkt van Griekse mythologie en gekust door de charme van Aphrodite, biedt Paphos meer dan alleen helderblauw water en milde temperaturen. Hier komen geschiedenis en natuurschoon samen in een uniek Cypriotisch landschap. Paphos, gelegen in het Griekse zuiden, is een levend bewijs van de veelzijdige persoonlijkheid van het eiland: van de vele oude ruïnes tot de nabijheid van het ongerepte schiereiland Akamas, waar indrukwekkende baaien en kloven op je wachten. Ga op avontuur dat lonkt te midden van een complexe, maar betoverende achtergrond gevormd door de Griekse en Turkse invloeden van het eiland.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Corfu

Corfu

Corfu ligt verscholen in de turquoise Ionische Zee en wordt door velen beschouwd als het mooiste van alle Griekse eilanden. Wilde bloemen, cipressen en olijfbomen schilderen een prachtig landschap, als aanvulling op de prachtige zandstranden. De westkust verrukt met kleine baaien omringd door kliffen en bomen, terwijl het noorden een rotsachtige kustlijn onthult, met kristalhelder water dat kiezelbaaien en baaien uitsnijdt. Dompel jezelf onder in oude ruïnes, geniet van verrukkelijke Griekse gerechten en van de pracht van dit onvergetelijke eilandparadijs.
Lees meer
Londen

Londen

Londen is het culturele, politieke en economische hart van Groot-Brittannië. Het is beroemd om zijn musea, galerieën, koninklijke paleizen, winkelbestemmingen, West End-theatershows en bekroonde restaurants van wereldklasse. Of je nu in een luxe 5-sterrenhotel wilt verblijven en champagne wilt drinken aan de London Eye of een goedkoop hostel wilt zoeken en door één van de prachtige Royal Parks van Londen wilt wandelen, je zult zeker iets vinden dat past bij je eigen budget en interesses.
Lees meer
Floralis Genérica
Buenos Aires, Argentinië

Floralis Genérica

Wat op het eerste gezicht lijkt op een satellietschotel of een radiotelescoop, is eigenlijk een sculptuur die lijkt op een gigantische bloem. Floralis Genérica is een herkenningspunt geworden op Plaza de las Naciones Unidas in Buenos Aires en werd in 2002 gecreëerd en geschonken door Eduardo Catalano. Elke ochtend gaan de 23 meter hoge bloemblaadjes open, bewogen door een elektrisch systeem. Vermoedelijk was Floralis Genérica 's werelds eerste mobiele sculptuur die door een dergelijk systeem werd bestuurd. Bij zonsondergang sluiten de bloemblaadjes zich weer en geven ze een rode gloed van binnenuit.
Lees meer
Troödosgebergte
Cyprus, Cyprus

Troödosgebergte

Maak een uitstapje naar de bergen om een ander uitzicht op het eiland te ontdekken. De toppen van de Troödos zijn tot bijna 2.000 meter boven zeeniveau en bieden panoramische uitzichten over alle hoeken van het eiland, een koel toevluchtsoord weg van de hitte van de kust en een populaire bestemming om te genieten van de gezonde berglucht en te genieten van de natuur in al haar pracht. Charmante dorpjes, sommige met geplaveide straatjes en bewaard gebleven volksarchitectuur, liggen op terrasvormige hellingen tussen pijnbomen of te midden van wijngaarden en boomgaarden. Dwaal door de dorpswegen in de Solea-vallei, bekend als de “appelvallei” en Marathasa, bekend als “vallei met kersenbomen”. Deze gebieden staan bekend om hun traditionele architectuur en hun Byzantijnse kerken en kloosters. Ontdek het traditionele karakter van de dorpen van het pittoreske Pitsilia, de interessante kerken en de gastvrijheid van hun inwoners en ook de wijndorpen (Krasochoria), bekend om hun wijngaarden en wijn. Een aantal kleine wijnhuizen verwelkomen bezoekers op wijnproeverijen. Klaterende bergbeekjes en liederen van nachtegalen zijn vaak de enige geluiden die de lucht opvullen in een regio waar dichters lyrisch over hebben gewaxt. In het Troödosgebergte zijn de beschilderde kerken van Cyprus te vinden, prachtige voorbeelden van Byzantijnse kunst, waarvan er tien op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er is veel te doen, van mountainbiken tot tennissen, vissen in één van de dammen of zelfs skiën in de winter. Een reeks wandelpaden voert je door gebieden van uitzonderlijke schoonheid tussen geurende pijnbomen, stromende beekjes en af en toe een waterval, waarbij je pauzeert op een schaduwrijke picknickplaats. Sommige hiervan maken deel uit van het Europese pad E4, een internationaal netwerk van langeafstandswandelroutes die heel Europa doorkruisen. De specifieke klimatologische omstandigheden die zijn ontstaan door de grote hoogten en het bijzondere geologische substraat hebben mogelijk bijgedragen aan de unieke flora in Troodos met bijna 800 verschillende plantensoorten, waarvan er 12 nergens anders ter wereld voorkomen. Met een beetje geluk spot je af en toe een Cypriotische moeflon, een soort wild schaap dat vrij rondloopt in de uitgestrekte bossen. Vogelaars kunnen zeldzame en beschermde adelaars spotten of de kleurrijke hop met een roze lichaam, een zwart-witte kuif en een roep die van kilometers ver te horen is.
Bookable
Lees meer
Noord-Cyprus
Cyprus, Cyprus

Noord-Cyprus

Voor veel reizigers voelt een bezoek aan Noord-Cyprus als een stap terug in de tijd. Deze regio, die wordt bestuurd door Turkije, is een wereld van verschil in vergelijking met de drukke resorts, winkelcentra en bekende internationale ketens die in het zuiden te vinden zijn. In plaats daarvan vinden bezoekers afgelegen dorpen en een langzamer levenstempo. Dit gevoel van stilstaande animatie is terug te voeren op de Turkse invasie van 1974, die ertoe leidde dat het noorden geïsoleerd raakte van de rest van de wereld en zichzelf tot een republiek uit heeft geroepen, die alleen door Turkije werd erkend. Noord-Cyprus strekt zich uit van het schiereiland Karpass tot Morphou Bay, Cape Kormakitis en het meest westelijke punt, de Kokkina-exclave. Het zuidelijkste punt van Noord-Cyprus is het dorp Louroujina. Deze regio wordt van de rest van het eiland gescheiden door een bufferzone die wordt gecontroleerd door de Verenigde Naties, die ook Nicosia, de grootste stad op het eiland en de hoofdstad van zowel Noord- als Zuid-Cyprus, verdeelt. Ondanks zijn geïsoleerde status heeft Noord-Cyprus reizigers veel te bieden. De twee mooiste steden, Girne en Gazimağusa, bevinden zich hier, evenals de helft van de hoofdstad. De regio herbergt drie van de machtigste kruisvaarderskastelen van het eiland (St Hilarion, Buffavento en Kantara) en de belangrijkste archeologische vindplaats van het eiland in Salamis. Vooral het Kyrenia-gebergte is een paradijs voor wandelaars, en veel van de stranden in de regio zijn relatief onaangetast door hoogbouwresorts. Daarnaast biedt een bezoek aan Noord-Cyprus de unieke kans om twee zeer verschillende culturen te ervaren: de orthodoxe Grieks-Cypriotische en de islamitische Turks-Cypriotische wereld. Het noorden kan ook betaalbaarder aanvoelen dan het zuiden, aangezien het geen deel uitmaakt van de eurozone en de toeristische infrastructuur nog niet zo goed ontwikkeld is.
Lees meer
Water, overal water
De Voortuin van Dublin, Ierland

Water, overal water

De kustlijn van County Louth is werkelijk indrukwekkend. Het strekt zich uit over meer dan 90 kilometer, van Carlingford Lough tot de pittoreske stranden van Baltray. Ga op een fascinerende reis langs het schiereiland Clogherhead, waar het lijkt alsof je over het water loopt. Deze schilderachtige wandeling brengt je langs rotsen waarvan wordt aangenomen dat ze de bron waren van de staande stenen in Newgrange, en leidt je uiteindelijk naar het charmante Port Oriel. Dompel jezelf onder in de geschiedenis terwijl je door de kronkelende Drogheda dwaalt. Deze stad barst van de historische overblijfselen, waaronder sporen van Cromwells invloed. Mis de indrukwekkende St. Laurence Gate en de macabere tentoonstelling van het afgehakte hoofd van St. Oliver in de Sint-Pieterskerk niet. Als je langs de kustlijn van Louth komt, moet je zeker de charmante vissersdorpjes Termonfeckin en Clogherhead verkennen. Maak een stop bij Monasterboice om het majestueuze Hoogkruis te bewonderen. Vervolg je reis naar Dundalk, de toegangspoort tot Carlingford, waar je kunt genieten van de caféscene, uitzonderlijke muzieklocaties kunt ervaren en levendige muurschilderingen kunt bewonderen.
Lees meer
Loonse & Drunense Duinen - Heusden
Eindhoven & Noord-Brabant, Nederland

Loonse & Drunense Duinen - Heusden

Fietsers zijn welkom in deze zandduinen in het binnenland, op de prachtige brede fietspaden of op de mountainbikeroute, maar het park is vooral geschikt om te voet of met een hond te verkennen, mits aangelijnd. Met behulp van de gemarkeerde wandelroutes kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Het is aan te raden om een wandelkaart mee te nemen zodat je niet verdwaalt. Voor mountainbikers zijn onverharde fietspaden en -routes uitgezet. Paardrijden is mogelijk op de gemarkeerde ruiterpaden (en vrij rijden over het zand). Mountainbikers en ruiters hebben een vergunning nodig, verkrijgbaar bij Natuurmonumenten, de omliggende horecagelegenheden en maneges.
Lees meer
Fasouri Watermania
Cyprus, Cyprus

Fasouri Watermania

Fasouri Watermania, het grootste waterpark op Cyprus, biedt een verfrissende ontsnapping aan de warme zomerdagen op het eiland. Met een breed scala aan wateractiviteiten voor alle leeftijden, beschikt het park over tientallen spannende glijbanen, een lazy river en het grootste golfslagbad van het land. Naast waterattracties kunnen bezoekers genieten van een massage, genieten van een visspabehandeling of een tijdelijke tatoeage krijgen als aandenken aan hun bezoek. Het park staat bekend om zijn netheid, gezinsvriendelijke sfeer en gastvrije personeel. Meerdere restaurants en snackbars bieden een verscheidenheid aan eetgelegenheden, en voor extra veiligheid kunnen reddingsvesten worden gehuurd. Fasouri Watermania is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag en is een bestemming die je niet mag missen voor een leuke dag vol wateravonturen en onvergetelijke herinneringen.
Bookable
Lees meer