Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Hoog-Corsica

Hoog-Corsica

Het kleine eiland Corsica in de Middellandse Zee omvat een verbijsterende diversiteit aan landschappen, ervaringen en delicatessen. Hoewel de zuidelijke tegenhanger vaak in de schijnwerpers staat, ontbreekt de regio Hoog-Corsica niets op het gebied van entertainment, karakter en natuurlijke schoonheid. En slimme reizigers doen er goed aan om de onmiskenbare aantrekkingskracht van het eiland niet te negeren, van de top van de Monte Cinto tot de vele pittoreske kust- en heuveldorpen van het eiland.
Lees meer
Auckland

Auckland

De majestueuze “City of Sails” is omgeven door water, wat de sprankelende aantrekkingskracht bepaalt. De prachtige haven doet denken aan andere beroemde steden aan het water, maar heeft zijn eigen unieke charme. Auckland heeft een rijke maritieme geschiedenis die bepalend is voor haar identiteit als zeevarende stad. Auckland is geografisch gezien relatief klein, waardoor het een plezier is om te voet te verkennen. Met zijn dynamische bevolking heeft de stad een meer kosmopolitische, verfijnde uitstraling en een gemoedelijke, vriendelijke sfeer.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Warschau

Warschau

Alles waar je van kunt dromen, vind je in de Poolse hoofdstad: interessante geschiedenis, een schat aan evenementen, een bruisend nachtleven, restaurants met Michelin-sterren en een overvloed aan groene gebieden. Bekijk de charmante oude binnenstad en maak een wandeling langs de Koninklijke Route. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad in één van de vele interactieve musea van Warschau. Breng een wilde avond door aan de Vistula en relax terwijl je luistert naar een Chopin-concert in Łazienki Park. Warschau is ongetwijfeld een must-see op de toeristische kaart van Europa.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Juwelierswijk
Birmingham, Verenigd Koninkrijk

Juwelierswijk

Met een rijke geschiedenis die meer dan 250 jaar teruggaat, is het Jewellery Quarter een beschermd gebied met meer dan 200 monumentale gebouwen. Tegenwoordig gedijt het als één van de levendigste locaties van Birmingham en straalt het een levendige gemeenschapszin uit. De wijk is het hart van de Engelse juwelenindustrie en biedt plek aan meer dan 700 juweliers en onafhankelijke winkeliers, die een schat aan cadeau- en souveniropties aanbieden. Mis de kans niet om het bekroonde Museum of the Jewellery Quarter te verkennen, waar een bewaard gebleven atelier uit de jaren 80 een fascinerend kijkje biedt in het vakmanschap van het gebied. De wijk wemelt ook van trendy bars, kunstgalerieën en Indiase en Italiaanse eetgelegenheden.
Lees meer
Marseille

Marseille

Marseille is het onontdekte juweel in de kroon van de Franse Middellandse Zeekust. De rotsachtige heuvels van de Provence kijken uit op de oude haven en de duizenden boten die zijn aangemeerd in het helderblauwe water. Talloze kunstenaars hebben zich laten verleiden door het zonnige klimaat en de drukte van de stad. De tweede stad van Frankrijk heeft alles wat je maar kunt wensen: prachtige stranden, oude gebouwen, bloeiende kunsten en een bruisend nachtleven. Welkom op een plek die enorm trots is op zijn unieke culturele erfgoed, dat door de jonge bevolking “Planeet Mars” wordt genoemd.
Lees meer
Bergen

Bergen

Bergen is een charmante oude stad met een jeugdige geest. Als je Bergen binnen vliegt, zie je de adembenemende kliffen uit de zee oprijzen en de fjord omgeven door majestueuze bergen. In de Middeleeuwen was Bergen de grootste stad van Scandinavië, en pas in de jaren 1830 nam de bevolking van Oslo die van Bergen in. Bergen behoudt echter zijn status als belangrijke havenstad. Het dramatische landschap, de levendige muziekscene en de aangename en ontspannen sfeer maken van Bergen een zeer populaire bestemming.
Lees meer
Museum van de Opstand van Warschau
Warschau, Polen

Museum van de Opstand van Warschau

Dit interactieve museum is een uitzonderlijke plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Warschau. Het werd opgericht ter herdenking van een gebeurtenis die de stad ingrijpend heeft veranderd: de Opstand van Warschau van 1944. Luister naar de mondelinge verslagen van opstandelingen, duik het riool in, net zoals de opstandelingen zich vroeger door de stad bewogen, en zie The City of Ruins, een panoramisch uitzicht op Warschau dat tot de grond toe is afgebrand. Vergeet niet de muurschilderingen te bekijken die door Poolse kunstenaars op de Wall of Art zijn geschilderd. Het museumgebouw is op zichzelf al interessant omdat het vroeger een oude elektriciteitscentrale voor trams was.
Bookable
Lees meer
Oude Stad
Warschau, Polen

Oude Stad

De Oude Stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en charmeert met zijn kleurrijke herenhuizen en de uitzonderlijke sfeer van de smalle straatjes. Op het marktplein in de oude binnenstad kom je een zeemeermin tegen, het officiële symbool van de stad. Vergeet niet om de Barbican te zien, ga langs bij de bel op Kanonia Street en loop langs de oude stadsmuren. Je moet ook het Koninklijk Kasteel bezoeken. Naast de koninklijke appartementen herbergt de oude zetel van de Poolse heersers ook een kunstcollectie met schilderijen van Rembrandt en Bernardo Bellotto, ook bekend als Canaletto. Een geweldige manier om snel heel Warschau te zien is met een rondleiding in een kleine gele retro Fiat 125p. Natuurlijk kun je de gids vragen om de rit af te stemmen op jouw interesses.
Bookable
Lees meer
Dark Sky Park Lauwersmeer
Groningen, Nederland

Dark Sky Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer werd in 2016 officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park. Het ligt op slechts 45 minuten rijden van Groningen en is vooral bekend om zijn rijke vogelleven en de populaire nachtwandelingen, die een hemelse ontsnapping bieden in een land met verder veel lichtvervuiling. Als één van de meer dan 40 Dark Sky Parks wereldwijd, en de tweede in het land na Boschplaat, belooft het de mogelijkheid om nachtdieren, sterrenbeelden en, in zeldzame gevallen, zelfs het noorderlicht te zien.
Lees meer
Sitia
Kreta, Griekenland

Sitia

Sitia is de beste 'ambassadeur' voor Oost-Kreta: authentiek, rustig en pittoresk. Het kan een ideale uitvalsbasis zijn voor het verkennen van de meest oostelijke delen van het eiland, waaronder het populaire Vai strand, de thuisbasis van het grootste palmbos van Kreta. Oorspronkelijk gesticht door de Minoërs, staat de rustige badplaats bekend om zijn mooie haven met kleurrijke boten, verschillende eetgelegenheden en een prachtige promenade. Historische bezienswaardigheden zijn onder andere een fort, een archeologisch en een folkloremuseum, evenals een lang zandstrand.
Lees meer
Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Groningen, Nederland

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork is een aangrijpende herinnering aan de tragische geschiedenis van meer dan honderdduizend Joden, Sinti en Roma die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd. Het bewaart actief hun verhalen door middel van tentoonstellingen, ooggetuigenlezingen en theatervoorstellingen. Deze plek van reflectie verbindt wreedheden uit het verleden met hedendaagse dilemma's, waarbij de nadruk wordt gelegd op de individuele menselijkheid achter de Holocaust.
Lees meer