Ontdek een wereld vol mogelijkheden.

Cyprus

Cyprus

Helderblauw water, milde temperaturen en zonneschijn. Het is gemakkelijk te zien hoe de Griekse godin van de liefde, Aphrodite, werd geboren uit de golven die op de Cypriotische kust kabbelden. De mythologie, taal, tradities en levensstijl zijn Grieks, maar het eiland heeft een schoonheid die gehuld is in een eigen, unieke sfeer. Het is gevormd door een structuur die Cyprus en zijn hoofdstad Nicosia verdeelt in het Turkse noorden en het Griekse zuiden. De veelzijdige persoonlijkheid heeft een allure die veel vakantiegangers aantrekt.
Lees meer
Parijs

Parijs

Welkom in de beroemde “Lichtstad” of “Stad van de liefde”. Parijs is zeker beide en is altijd beschouwd als een van de meest romantische steden ter wereld. Of u nu kunstenaar, zakenman of toerist bent, u zult genieten van de lange wandelingen van Montmartre naar het Quartier Latin. Wanneer u door sommige van de mooiste Romeinse en middeleeuwse monumenten wandelt, komt u vroeger of later terecht in een café, of op de brug Pont Neuf, of neemt u een kijkje in een klassieke modewinkel in de wijk Marais.
Lees meer
Stockholm

Stockholm

Stockholm is een stad van contrasten. Trends op het gebied van muziek, design, mode en technologie zijn hier geboren. Hippe bars en restaurants van wereldklasse staan schouder aan schouder met historische cafés en gezellige buurtpubs. Stockholm is tegelijkertijd stedelijk en dicht bij de natuur, en water is alomtegenwoordig in deze stad waar het meer en de zee samenkomen. De sfeer is open, tolerant en gastvrij, en diversiteit en innovatie worden sterk aangemoedigd. Stockholm is een stad voor iedereen.
Lees meer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrijk

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Lees meer
Milaan

Milaan

Milaan staat bekend als één van 's werelds meest invloedrijke modehoofdsteden, dus maak wat ruimte vrij in je garderobe en bereid je voor op een make-over. Milaan is een belangrijk cultureel centrum in Italië, met musea en galerieën van wereldklasse, de Duomo en oude kerken, indrukwekkende architectuur van weelderige Italiaanse villa's. Na het bekijken van da Vinci's Laatste Avondmaal kun je Lombardische specialiteiten zoals ossobuco en risotto alla Milanese proberen in één van de restaurants in de buurt. Milaan is het perfecte startpunt om de mooiste landschappen van Noord-Italië te verkennen.
Lees meer
Hoge Kust

Hoge Kust

In Noord-Europa ligt een plek waar 20.000 jaar natuurkrachten een dramatisch landschap hebben gevormd met de hoogste kustlijn ter wereld. Bergen die recht in de diepten van de zee duiken op een manier die je sprakeloos maakt. Hier maak je kennis met het echte, onbenutte Zweden. Stoere bezoekers kunnen de gefermenteerde haring en klimmen proberen, maar de Hoge kust van Zweden aan de Botnische Golf draait meer om harmonie dan om adrenaline. Door eindeloze mogelijkheden om samen met je dierbaren actief te zijn in de natuur, zul je de kracht herwinnen om terug te keren naar je drukke, stedelijke leven van alledag.
Lees meer
Malta

Malta

Malta, gelegen tussen Sicilië en Noord-Afrika, is een betoverende eilandstaat die een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid biedt. Naast historische wonderen, waaronder oude tempels en middeleeuwse forten, beschikt Malta ook over prachtige kusten, kristalhelder water en pittoreske stranden. Deze maken het eiland in combinatie met vrijwel ononderbroken zonneschijn het hele jaar door en enkele van de mildste temperaturen ter wereld, in elk seizoen tot een heerlijk toevluchtsoord voor reizigers.
Lees meer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Lees meer
Perpignan

Perpignan

Perpignan, gelegen in het diepe zuiden van Frankrijk, is de hoofdstad van de Pyrénées Orientales. De geografische en culturele identiteit is natuurlijk gericht op Spaans Catalonië, aangezien het een grensstad is die uitkijkt op de Middellandse Zeekust en de hoogste bergen van de Franse Pyreneeën. Perpignan is een drukke plaats die sterk beïnvloed is door de mediterrane culturen en profiteert van 2.500 zonuren per jaar. Geen wonder dat Salvador Dali het als het “Centrum van de Wereld” zag.
Lees meer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Lees meer
Archeologie- & natuurmuseum van Morphou
Cyprus, Cyprus

Archeologie- & natuurmuseum van Morphou

Het Morphou Archaeology en Nature Museum, gelegen in Guzelyurt, is een unieke attractie die natuurgeschiedenis en archeologie combineert. Oorspronkelijk het paleis van de bisschop van Morphou, herbergt het gebouw nu een museum dat in 1979 na restauratie werd geopend. Op de begane grond is een verzameling opgezette dieren te zien die afkomstig zijn uit Cyprus, terwijl op de bovenste verdiepingen een breed scala aan archeologische vondsten uit de Neolithische en Bronstijd te zien is, waaronder tentoonstellingen uit de nederzetting Tumba Tou Skuru. De binnenplaats doet dienst als openluchtmuseum, met stukken uit de klassieke, hellenistische en Romeinse periode. De meest opvallende artefacten van het museum zijn de 'Golden Leaves of Soli', ontdekt in 2005, waaronder een adembenemende tiara van subtiel met elkaar verweven goudbladeren. Een ander belangrijk stuk is het beeld uit de 2e eeuw na Christus van de Anatolische godin Artemis van Efeze, gevonden in de ruïnes van Salamis in 1980. Net om de hoek van de populaire St Mamas Church and Icon Museum is het Morphou Archaeology en Nature Museum een bezoek waard voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Noord-Cyprus.
Lees meer
Valletta – de hoofdstad van Malta
Malta, Malta

Valletta – de hoofdstad van Malta

Valletta, de hoofdstad van Malta, werd in de 16e eeuw op ingenieuze wijze gebouwd door de Ridders van Sint-Jan. Het straalt barokke elegantie uit en wordt terecht geprezen als openluchtmuseum vanwege het aantal historische gebouwen dat in de omgeving is geconcentreerd, zoals de Sint-Janscokathedraal en de Grand Harbour, meesterlijk vervaardigd door de ridders. Binnen een gebied van slechts 900 bij 630 meter sieren meer dan 25 kerken het landschap. Deze opmerkelijke stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, een bewijs van haar culturele betekenis en architecturale pracht.
Lees meer
Het planetarium van Milaan
Milaan, Italië

Het planetarium van Milaan

Civico Planetario Ulrico Hoepli is het grootste en oudste planetarium in Italië en biedt een ruimte waar mensen kunnen leren over astronomie en wetenschap. In de 20 meter brede koepel kun je projecties van de sterrenhemel bekijken. Deskundigen staan altijd klaar om uitleg te geven over de sterren en planeten. Het planetarium biedt een scala aan evenementen en shows, waarvan sommige thematisch verbonden zijn met de actualiteit en de popcultuur, zoals spookachtige Halloweenshows en lezingen over de wetenschap in sciencefictionfilms.
Lees meer
Larnaca zoutmeer
Cyprus, Cyprus

Larnaca zoutmeer

Ontdek de adembenemende schoonheid van het zoutmeer van Larnaca, een complex netwerk van vier zoutmeren net ten westen van de stad Larnaca. Het is het op één na grootste zoutmeer van Cyprus en beslaat een totale oppervlakte van 2,2 vierkante kilometer en wordt beschouwd als een belangrijk wetland met de status van een speciaal beschermd gebied. Tijdens de wintermaanden vult het meer zich met water, waardoor het tijdelijk plek biedt aan talrijke trekvogelsoorten, waaronder duizenden felroze flamingo's. Deze elegante vogels zijn te zien terwijl ze zich voeden met de pekelgarnaal Artemia Salina, een cruciaal onderdeel van de voedselketen van het meer. Als de zomer aanbreekt, verdampt het water, waardoor een zoutkorst en een opvallend landschap achterblijven. In het verleden was zout uit het zoutmeer van Larnaca één van de belangrijkste exportproducten van Cyprus. Een 4 km lang natuurpad kronkelt door het gebied en biedt de mogelijkheid om de omgeving van het meer te verkennen en de diverse flora en fauna te observeren. Het zoutmeer van Larnaca is niet alleen een prachtige natuurlijke attractie, maar ook een site met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de late bronstijd.
Lees meer
Nicosia (Lefkosia)
Cyprus, Cyprus

Nicosia (Lefkosia)

Nicosia, ook bekend als Lefkosia, de hoofdstad van het eiland, combineert oud en nieuw in een druk modern handels- en zakencentrum en een eeuwenoude cultuur. Het centrum van de stad bestaat uit de oude wijk, omringd door een Venetiaanse zandstenen vestingmuur met een gracht en hartvormige bastions. Moskeeën en palmbomen geven de oude stad een oosterse sfeer. Dwaal door smalle straatjes met overhangende balkons en prachtig gerestaureerde voetgangerszones met handwerkwinkels, cafés en tavernes. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Sint-Janskathedraal met zijn fresco's en het prachtige museum van Byzantijnse iconen. Bezoek 's avonds een concert of tentoonstelling bij de Famagustapoort, één van de drie oorspronkelijke ingangen van de oude stad, die nu is gerestaureerd en als cultureel centrum wordt gebruikt. De nieuwe stad strekt zich uit over de muren met een modern Europees achtig centrum van hoge gebouwen, kantoorgebouwen, winkels en cafés, dat zich uitbreidt naar woonwijken in de voorsteden. Lefkosia biedt het beste op het gebied van winkelen met Stassicratous Street als bestemming voor een ultieme winkelervaring. Van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad herbergt het Cyprus Museum de beste collectie archeologische voorwerpen op het eiland, waaronder een Romeins beeldje van Aphrodite van Soli uit de eerste eeuw na Christus en het originele mozaïek van Leda en de Zwaan, terwijl het Leventismuseum de geschiedenis van de stad weergeeft.
Lees meer