Utforska en värld av möjligheter.

Uppsala

Uppsala

Bara lite mer än en halvtimmes resa från Stockholm ligger Uppsala, en harmonisk blandning mellan storstadsmetropol och småstadsidyll. Staden har en rik historia med ikoniska landmärken som Uppsala domkyrka och Uppsala slott. Den är också hem till Skandinaviens äldsta universitet och intressanta museer som erbjuder en inblick i svunna epoker. Uppsala är en dynamisk blandning av tradition och modernitet och inbjuder besökare att njuta av både gammalt och nytt i denna mosaik av kulturhistorisk betydelse.
Läs mer
Mechelen

Mechelen

Folket i Mechelen pratar om sin stad med stolthet, ibland med glimten i ögat men alltid med en underliggande värme. Besökare slås av den överväldigande atmosfären när de promenerar förbi monument präglade av sin ålder för att sedan ta en paus på färgglada gårdsplaner och historiska kyrkor. Meceheleninvånaren är stolt över Gouden Carolus, det prisbelönta ölet som har bryggts här i århundraden. Han är stolt över Margareta, Karl V:s faster som satte 1500-talets Mechelen på kartan. Han är även svag för traditionellt hantverk och äkta lokala produkter. Kom till Mechelen och upplev själv dess älskvärda charm!
Läs mer
Le Cap d'Agde Méditerranée

Le Cap d'Agde Méditerranée

Destination Cap d’Agde Méditerranée Cap d’Agde Méditerranée En allians mellan hav och mark I södra Frankrikes Languedoc-region med sol under 300 dagar om året är Cap d’Agde Méditerranée en semesterort som har något för alla. Orten består av fyra skilda delar som kompletterar varandra: badorten Cap d’Agde, Portiragnes och Vias, den historiska staden Agde, Pézenas. Vi kan nämna Pézenas, Molières, Agde, fokaiernas antika handelsstad eller Montagnac, den stora medeltida marknadsstaden. Canal du Midi flyter igenom Cap d’Agde Méditerranée och utgör dess ryggrad. Vi frestas att komma hit flera gånger under året eftersom erbjudandet av animerade och kulturella evenemang är många. Med sitt läge på ett vulkaniskt område mellan Canal du Midi, flod och hav består Cap d’Agde Méditerranée av 3 hamnar, 20 kilometer av vilda eller uppbyggda sandstränder, en naturlig miljö med parker, pinjeskogar, marina skyddsområden, häpnadsväckande historiska monument och kulturarv, sportutrustning av hög klass och ständiga aktiviteter.
Läs mer
Blekinge

Blekinge

Upptäck Blekinge – Sveriges gömda pärla! I hjärtat av sydöstra Sverige väntar ett äventyr där natur möter kultur. Från den bedårande skärgården till mystiska skogar och glittrande sjöar, Blekinge är en lekplats för alla som älskar det fria. Utforska Karlskronas historiska gator, UNESCO-skyddade skatter, och Ronnebys kurortscharm. Varje hörn av Blekinge bjuder in dig att dyka in i en värld av upptäckter. Kom och känn pulsen av Blekinges kulturliv och njut av äventyr som väntar runt varje hörn. Upptäck själen i Sveriges minsta, men mest förtrollande län. Blekinge väntar på dig!
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Berlin

Berlin

Välkommen till Berlin - Tysklands huvudstad, som med en oerhörd och otrolig historia samt med de dynamiska förändringarna sedan murens fall, har en särskild utstrålning och fascinerande dragningskraft. Få andra europeiska storstäder har förändrats så mycket under de senaste åren. Naturligtvis vittnar de berömda sevärdheterna och landmärken som Brandenburger Tor, Reichstag och East Side Gallery fortfarande om stadens historia – men idag presenterar sig Berlin som en ung, dynamisk metropol i hjärtat av Europa med siktet inställt på nya trender inom arkitektur, konst och mode. Upptäck dess mångfald – njut av Berlin!
Läs mer
Malmö

Malmö

Sveriges tredje största stad, Malmö, är ett levande och mångkulturellt resmål. Här blandas historisk charm med modern innovation, och flera hundra år gammal arkitektur delar scenen med banbrytande design. Upptäck museer i världsklass, olika kulturevenemang och finn lugn och ro i stadens många grönområden. Malmös engagemang för hållbarhet genomsyrar livets alla delar och skapar en harmonisk samexistens mellan natur och urban innovation. Malmö hänför med sin skandinaviska charm och varma gästfrihet och är en stad som lämnar ett bestående intryck på varje besökare.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Ebbas hus
Malmö, Sverige

Ebbas hus

Ebbas hus är ett fascinerande museum som är en del av Malmös historia och erbjuder besökarna en fängslande resa in i Malmöbornas liv från en svunnen tid. Huset byggdes på 1700-talet och ägdes av familjen Olsson. Ebba Olsson och hennes mamma var skickliga spetsmakare som arbetade hemifrån. Efter mammans bortgång fortsatte Ebba att bo ensam i huset. 1984 var Ebba tvungen att flytta på grund av sin ålder och hon donerade generöst sitt hem till Malmö Museum. Efter hennes bortgång 1989 förvärvade museet Ebbas gamla möbler och restaurerade huset till sitt ursprungliga tillstånd. 1991 slog Ebbas hus upp sina dörrar som ett hembygdsmuseum. Museet är en del av Malmös rika kulturarv och erbjuder besökare en inblick i hur det var att leva i staden för över hundra år sedan.
Läs mer
Umedalens skulpturpark
Umeå, Sverige

Umedalens skulpturpark

Skulpturparken som ligger på det tidigare sjukhusområdet i Umedalen anses vara en av Europas mest framstående. Parken är även en av Västerbottens mest besökta platser på sommaren. Mer än 150 svenska och internationella konstnärer har sedan starten 1994 ställt ut sina verk i Umedalen Skulptur, en utställning som arrangeras varje sommar. Idag finns det 26 permanenta verk i parken. Skulpturparken har också ett trädgårdslandskap i anslutning till IKSU Spa, Umeås så kallade kulturella spa. Trädgården är skapad av en av Sveriges kända landskapskonstnärer, Ulf Nordfjell.
Läs mer
Guitars the Museum
Umeå, Sverige

Guitars the Museum

Umeåbröderna Samuel och Michael Åhdén har en av världens största privatägda samlingar av gitarrer. Sedan 2014 har hela världen möjlighet att ta del av den. Du kan besöka Gitarrmuseet där brödernas unika samling elgitarrer, basar, förstärkare och musikalisk rekvisita utgör grunden för en upplevelsebaserad och interaktiv utställning. Totalt finns cirka 500 objekt på plats. Vid sidan av den permanenta utställningen arrangerar museet föreläsningar, tillfälliga utställningar och nyhetspresentationer. Världsstjärnor besöker även museet under året och håller i så kallade kliniker, det vill säga öppna gitarrlektioner.
Läs mer
Söderns arv från forntiden till 1900-talet
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Söderns arv från forntiden till 1900-talet

Fokaierna slog läger i Agathé Tyché och har varit en historisk vagga sedan 2 600 år. Det var en handelshamn och är idag staden Agde som sedan togs över av grekerna och sedan romarna som lämnade spår av deras kultur i våra städer. Från den medeltida perioden kan vi fortfarande se kapell, kyrkor eller befästa kvarnar, cirkulära byar och vissa traditioner som sporten ”balle au tambourin” eller det fantastiska bestiarium med totemdjur i en långdans i byarna. I en mer klassisk ton har städerna Agde, Pézenas eller Montagnac en stark koppling till medeltida marknader, handel och historia. Framtidens stora franska författare från 1600-talet, Molière, spökade på Pézenas gator innan gatorna i Versailles. Vår vackra gamla arkitektur förenas med den moderna arkitekturen från 1900-talet som Cap d'Agdes ort som bygges under 1970-talet.
Läs mer
Malmös vackra parker
Malmö, Sverige

Malmös vackra parker

Oavsett om du söker lugn och ro, vill komma närmare naturen eller är ute efter uppfriskande träning erbjuder Malmös grönområden en mängd upplevelser för att tillfredsställa dina önskemål. Kungsparken öppnade 1872 och är därmed stadens äldsta offentliga park. Upptäck parkens charmiga engelska design, mycket i stil med en botanisk trädgård, och njut av promenader omgiven av prunkande grönska och exotiska träd. Skäm bort dina sinnen i den miljövänliga fristaden Slottsträdgården där naturens rikedomar väntar. Här kan du köpa grönsaker plockade direkt från den bördiga jorden, en vacker bukett blommor eller dekorativa växter. Håll utkik efter SVT:s populära TV-program Trädgårdstider som spelas in i dessa vackra trädgårdar. Du kanske till och med får en glimt av den skickliga trädgårdsmästaren John Taylor som tar hand om de blommande underverken. I hjärtat av parken finner du Tareq Taylors älskade utomhusträdgårdskafé, en vacker tillflyktsort där du kan varva ner bland de frodiga omgivningarna under sommarmånaderna. Var beredd på att bli imponerad av Malmös största park Pildammsparken! Området utsågs ursprungligen till platsen för den stora Baltiska utställningen som ägde rum 1914 och utvecklades därefter till en park. Pildammsparkens arkitektur fulländades på 1920-talet under visionär ledning av stadsingenjören Erik Bülow-Hübe. Det är idag en folkpark med storskaliga mått som lockar såväl flanörer som motionärer att njuta av vidsträckta grönområden, dammens strandpromenader samt Kronprinsessan Margaretas blomstergata.
Läs mer
East Side Gallery
Berlin, Tyskland

East Side Gallery

En östtysk Trabant-bil som verkar bryta igenom betongen. Honecker och Breschnew mitt i en kyss av broderlig och socialistisk kärlek. Genom East Side Gallery har ett segment av Berlinmuren förvandlats till det längsta utomhusgalleriet i världen. Kunstmeile, eller konstmilen på svenska, ligger längs stranden av floden Spree i Friedrichshain. Den är 1 316 meter lång är också det längsta segmentet av Berlinmuren som fortfarande står kvar. Direkt efter Berlinmurens fall, målades East Side Gallery av 118 konstnärer från 21 olika länder. Med hjälp av olika konstnärliga medel kommenterade konstnärerna de politiska händelserna som ägde rum under 1989 och 1990 i mer än 100 konstverk som finns på den östra sidan av muren.
Boka nu
Läs mer