Utforska en värld av möjligheter.

Nice Côte d'Azur

Nice Côte d'Azur

Grekerna och romarna gjorde det, liksom rika lorder, filmstjärnor, konstnärer och tusentals turister. De skulle bara åka förbi, men blev kvar i Nice och längs Rivieran, några i veckor, andra i månader och år. Fångade av ljuset, hänryckta av dofterna och charmade av smaken från oliver, vin och saftiga grönsaker. Allt detta med tårna i ett turkosblått hav! Ovanpå det har ett Nice Nouveau vuxit fram: en kaxig Medelhavsmetropol med pulserande nattliv, nya vågade hotell och djärva konsthallar. Paradgatan, La Promenade des Anglais, är hela Rivierans Champs-Elsyées.
Läs mer
Sylt

Sylt

Det är ingen slump att ön Sylt har fått smeknamnet "German Hamptons", den har länge varit en lekplats för Tysklands rika och berömda. Sylt, som uttalas "zoolt", är en otroligt vacker, 4 mil lång ö på den tyska Nordsjökusten, med en av Europas längsta och finaste sandstränder. Ön är känd för sin uppfriskande havsluft och sina öppna vidder. Varför inte uppleva de magnifika vyerna av glittrande hav, enorma sanddyner och oändliga, klargula rapsfält redan i sommar?
Läs mer
Porto

Porto

Under medeltiden betraktades staden som utkanten av den då enda kända världen. Den flitige staden Porto klamrade sig fast vid sidan av Portugal och såg ut över den ändlösa Atlanten innan äventyrare riskerade allt för att ta sig till den nya världen. Ett halvt årtusende har gått sedan dess men Porto har behållit mycket av sin robusta, äventyrliga och beslutsamma anda. Klyschan att Lissabon visar upp sig och Porto arbetar är en sliten metafor som misslyckas med att fullt ut göra rättvisa åt dess verkliga charm. Med bilder av en tidigare livsstil dolda i varje gränd är Porto en plats som är fast besluten att hålla fast vid sin egen distinkta identitet.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Kyiv

Kyiv

Guldkupoler och blänkande spiror sticker upp på de skogstäckta bergen över den breda Dnjepr-floden. Lummiga Kiev med sina trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastiska musik och livliga nattliv har anammat kapitalismen men håller samtidigt fast vid sina traditioner. Grottklostret är Ukrainas andliga centrum, och inte långt därifrån håller den gigantiska Moderlandsstatyn från Brezhnev-tiden med sitt svärd och sin sköld ett allseende öga över staden samt floden och dess östränder.
Läs mer
Alicante

Alicante

Olika civilisationer har passerat marken av Alicante och lämnat sitt avtryck som kan ses i alla hörn av denna emblematiska stad. Allt detta gör denna moderna staden ett attraktivt resemål, som har ett fokus på turism, men även ett särskilt intresse för industri och handel. Alicante, som ligger vid Medelhavskusten, erbjuder inte bara ett stort utbud av service utan också ett brett utbud av kulturella aktiviteter, med sina museer, festivaler och naturområden, i synnerhet ön Tabarca (Medelhavets marina reservat) .
Läs mer
Karlskrona

Karlskrona

Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här! 340 år senare ligger marinbasen kvar, den väl bevarade arkitekturen och stadsplanen imponerade på Unesco, som gav staden världsarvsstatus 1998. Vart du än går kan du se bevis på detta; flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk som lockar besökare från hela världen. Allt detta på ett antal öar, mitt i skärgården. En skärgård som Unesco har utsett till ett av sju biosfärområden i Sverige.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
London

London

London är Englands kulturella, politiska och ekonomiska centrum, känt för sina museer och gallerier i världsklass, kungliga palats, fantastiska shopping, teatershower på West End och prisbelönade restauranger. Ska du åka hit? Börja planera din resa här, från bokning av boende till att skapa din perfekta resplan. Oavsett om du vill bo på ett 5-stjärnigt lyxhotell och ta ett glas champagne i London Eye eller hitta ett budgethotell och vandra i någon av Londons vackra parker, kommer du alltid att hitta något som passar din budget här.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Blekinge

Blekinge

Upptäck Blekinge – Sveriges gömda pärla! I hjärtat av sydöstra Sverige väntar ett äventyr där natur möter kultur. Från den bedårande skärgården till mystiska skogar och glittrande sjöar, Blekinge är en lekplats för alla som älskar det fria. Utforska Karlskronas historiska gator, UNESCO-skyddade skatter, och Ronnebys kurortscharm. Varje hörn av Blekinge bjuder in dig att dyka in i en värld av upptäckter. Kom och känn pulsen av Blekinges kulturliv och njut av äventyr som väntar runt varje hörn. Upptäck själen i Sveriges minsta, men mest förtrollande län. Blekinge väntar på dig!
Läs mer
The Victoria & Albert Museum
London, Storbritannien

The Victoria & Albert Museum

The Victoria & Albert Museum, eller V&A som det även kallas, har en häpnadsväckande samling av allt från islamistisk konst och fina europeiska smycken till kända akvareller och några av Vivienne Westwoods ikoner. Upptäck de permanenta utställningarna eller besök en av V&As världskända, och alltid så uppskattade, temporära utställningar. Håll även utkik efter de knasiga Friday Lates event som äger rum sista fredagen varje månad.
Boka nu
Läs mer
Fredrikskyrkan
Karlskrona, Sverige

Fredrikskyrkan

År 1720 påbörjades byggandet av Fredrikskyrkan på Stortorget i Karlskrona efter ritningar av Sveriges dåvarande främste arkitekt, Nicodemus Tessin d.y. Fredrikskyrkan invigdes 1744 i närvaro av kronprins Adolf Fredrik och prinsessan Lovisa Ulrika. Tornen blev dock inte färdiga förrän 14 år efter invigningen. Kyrkan fick sitt namn efter kung Fredrik I. Våren 2018 återinvigdes kyrkan efter en omfattande renovering och kyrkan tillhör nu en av de modernaste i Sverige.
Läs mer
Ronneby Bruk
Blekinge, Sverige

Ronneby Bruk

Ronnebyområdet upprätthåller stolt en rik tradition inom tillverkning av kokkärl av gjutjärn, ett arv som bevaras av Ronneby Bruks expertis inom tillverkning av tunnväggiga gjutjärnsprodukter. Produktsortimentet omfattar både traditionellt sandgjutet gjutjärn och innovativa lätta köksredskap i gjutjärn. För entusiaster av gjutjärn, denna plats står som ett mekka, erbjuder inte bara ett varierat urval av köksredskap i gjutjärn utan också en rad exklusiva produkter, allt från koppar och knivar till porslin. Fabriksbutiken är en skattkista fylld med dessa exceptionella föremål, alla tillgängliga till bra priser.
Läs mer