Utforska en värld av möjligheter.

Nürnberg

Nürnberg

Observera de aktuella bestämmelserna på grund av Covid 19-pandemin innan du besöker Nürnberg. För mer information, besök vår webbplats. När du en gång har upplevt stadens förtrollande och historiska atmosfär, och sett den mäktiga Kaiserburg, kommer du aldrig att glömma den. Den vackra "Gamla Stan" som ligger precis nedanför slottet består av otroligt vackra historiska byggnader. Spektakulära kyrkor, mysiga gränder och traditionella marknader. Nürnberg är en populär kulturstad och annordnar flera stora evenemang årligen.
Läs mer
Hong Kong

Hong Kong

Hongkong är en ung, pulserande stad full av energi. Detta är uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. Dessutom är detta en stad som har lyckats göra en konst av att klämma in sju miljoner människor i ett område på 1 000 kvadratkilometer. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett turistparadis. 25 miljoner människor åker hit varje år, till en stad som har några av de högsta skyskraporna i världen.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Karlskrona

Karlskrona

Kasta ankar i Karlskrona, staden som grundades 1680, då Karl XI beslöt sig för att anlägga landets nya marinbas här! 340 år senare ligger marinbasen kvar, den väl bevarade arkitekturen och stadsplanen imponerade på Unesco, som gav staden världsarvsstatus 1998. Vart du än går kan du se bevis på detta; flotta kyrkor, pampiga torg, paradgator och försvarsverk som lockar besökare från hela världen. Allt detta på ett antal öar, mitt i skärgården. En skärgård som Unesco har utsett till ett av sju biosfärområden i Sverige.
Läs mer
Gent

Gent

Gent är en liten stad med stort hjärta. Här råder en perfekt harmoni mellan historia och nutid. En promenad genom staden är som en resa i tiden. Ena sekunden kan du beundra byggnader från 1300 talet, för att i nästa ögonblick hamna mitt i ett toppmodernt område. Gent är också en ungdomlig stad fylld av kultur. Här finns massvis av musik, teater, film och konst. Tack vare sitt läge mitt i Flandern är staden en perfekt utgångspunkt om du vill besöka de andra så kallade konststäderna i Flandern, Brygge och Antwerpen. Här finns gott om boende för alla plånböcker. Du kan välja att bo på ett enklare pensionat eller på ett hotell med 1-4 stjärnor. Gent välkomnar dig med öppna armar!
Läs mer
Karlstad

Karlstad

Karlstad är en underbart kompakt svensk stad, byggd på ett rutmönster med breda, trädkantade gator, alléer, strandpromenader och torg. Karlstad har en ”storstadskänsla”, med många kvalitetshotell och andra boendealternativ, med fördelen att stadens många attraktioner ligger bara en kort promenad bort: shoppinggator, gallerior och arkader, kultur, historiska platser, urbana naturaktiviteter, parker, transport och bekvämligheter. Glöm inte att detta är barnvänligt Sverige och barn är välkomna överallt i Karlstad.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Mariebergsskogen
Karlstad, Sverige

Mariebergsskogen

Moder till alla parker i Karlstad är Mariebergsskogen; delvis park och delvis friluftsmuseum nere vid Vänerns strand. Du kan enkelt tillbringa en dag här och njuta av dess olika omgivningar. Från gamla skogar och natursköna gläntor till välbevarade gamla byggnader och inbjudande badplatser är Mariebergsskogen en mångfacetterad tillflyktsort. Parken vänder sig till alla åldrar med attraktioner som ett minitåg, minigolf, lekplatser, och en djurpark, vilket garanterar en dag fylld med familjevänliga aktiviteter. Missa inte chansen att koppla av på caféet eller dyka in i landskapets natur på Naturum Värmland, inrymt i en fängslande byggnad som vackert presenterar det rika naturarvet i Värmland.
Läs mer
Hongkongs Naturvetenskapliga Museet
Hong Kong, Hongkong

Hongkongs Naturvetenskapliga Museet

Hong Kong Science Museum öppnade sina dörrar år 1991 och ända sen dess har det varit en plats där besökarna kan lära sig om naturvetenskaps värld på ett roligt sätt. I museet finns över 500 utställningsföremål inklusive "Energy Machine" (energimaskin) - den största i sitt slag i världen och DC-3 flygplan (den första lokala trafikflygplan). Det finns också många roliga spel och aktiviteter som lämpar sig för alla åldrar.
Läs mer
Drottningskärs Kastell
Karlskrona, Sverige

Drottningskärs Kastell

Detta kastell anses vara en av den svenska fortifikationens främsta skapelser, ett komplett och välbevarat försvarsverk från stormaktstiden. Det uppfördes under slutet av 1600-talet, år 1895 upphörde Drottningskär att räknas som aktiv befästningsanläggning. Till Kastellet kommer man dagligen året runt genom vägfärjan till Aspö. Sommartid passerar skärgårdstrafikens båtar kastellet. Här finns också restaurang, som håller öppet för gruppbeställningar hela året.
Läs mer
Karlskrona skärgård -1650 öar, kobbar och skär!
Karlskrona, Sverige

Karlskrona skärgård -1650 öar, kobbar och skär!

Sveriges sydligaste skärgård består av 1 650 öar, kobbar och skär – från Hasslö i väster till Utlängan i öster. De större öarna har bofast befolkning, som historiskt sett ägnat sig åt jordbruk och fiske. De mindre skären har en säregen natur, möjlighet till avskildhet och utsikt över vida horisonter. Nya upptäckter väntar överallt för dig som besöker Karlskrona skärgård. Njut av blå dagar med, vind och vatten, saltstänkta klippor och härliga badvikar.
Läs mer