Utforska en värld av möjligheter.

Uppsala

Uppsala

Bara lite mer än en halvtimmes resa från Stockholm ligger Uppsala, en harmonisk blandning mellan storstadsmetropol och småstadsidyll. Staden har en rik historia med ikoniska landmärken som Uppsala domkyrka och Uppsala slott. Den är också hem till Skandinaviens äldsta universitet och intressanta museer som erbjuder en inblick i svunna epoker. Uppsala är en dynamisk blandning av tradition och modernitet och inbjuder besökare att njuta av både gammalt och nytt i denna mosaik av kulturhistorisk betydelse.
Läs mer
Houston, Texas

Houston, Texas

Beläget i Texas, den fjärde största staden i USA, känd för NASA, årlig Rodeo och den massiva kluster av sjukhus som kallas Texas Medical Center. Houston har mognat till en komplett och rent av häftig destination för den smarta resenären. Staden är en mångsidig metropol där ingen etnicitet består av en majoritet av befolkningen. Denna blandning av kulturer har bidragit till att göra Houston en stad med utsökt mat i världsklass, kultur, nöjen och shopping. Det är ingen överraskning att Houston lockar besökare från hela världen.
Läs mer
Växjö

Växjö

Växjö är hjärtat i sydost – mitt i Småland, mitt i södra Sverige. Här finns det mycket att se, uppleva och göra. Staden är full av unika butiker och restauranger i världsklass. Här råder en blomstrande kultur- och konstscen, en närvarande kafékultur och det finns flera prisbelönta kulinariska kök. Vill du njuta av en äkta småländsk naturupplevelse följer du en av de många cykel- och promenadleder rakt ut i skogarna! Ett glasrike finns runt hörnet, ett möbelrike likaså. Välkommen!
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Mechelen

Mechelen

Folket i Mechelen pratar om sin stad med stolthet, ibland med glimten i ögat men alltid med en underliggande värme. Besökare slås av den överväldigande atmosfären när de promenerar förbi monument präglade av sin ålder för att sedan ta en paus på färgglada gårdsplaner och historiska kyrkor. Meceheleninvånaren är stolt över Gouden Carolus, det prisbelönta ölet som har bryggts här i århundraden. Han är stolt över Margareta, Karl V:s faster som satte 1500-talets Mechelen på kartan. Han är även svag för traditionellt hantverk och äkta lokala produkter. Kom till Mechelen och upplev själv dess älskvärda charm!
Läs mer
Halmstad

Halmstad

Där Nissans älv möter havet ligger Halmstad – en härlig blandning av livfullhet och småstads charm, salta stränder och fridfulla sötvatten. Flera stränder, förutom den välkända Tylösand, kantar den fyra mil långa kusten. Stadskärnan är mysig, där små butiker blandas med ett charmigt café- och restaurangliv. Halmstad har ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året runt. Konsten är ständigt närvarande, med verk av bland andra Milles och Picasso. Vem du än är, vad du än vill göra, Halmstad har upplevelsen för dig.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Florens

Florens

Florens är den vackra huvudstaden i regionen Toscana, och en av de mest populära turistdestinationerna i Italien. Staden är utsedd av UNESCO som ett världsarv, och när man går på dess historiska kullerstensgator är det lätt att förstå varför. Florens som ligger inbäddad mellan omgivande kullar, inhyser några av världens mest berömda konstverk och hela stadskärnan är fylld av storslagna palats, kyrkor och monument. Den omgivande landsbygden är välkänt för sina gröna kullar och sitt vin, framför allt Chianti-regionen mellan Siena och Florens.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Friluftsmuseet Gamla Linköping och Valla Gård
Linköping, Sverige

Friluftsmuseet Gamla Linköping och Valla Gård

Följ med på en minnesrik tidsresa och upplev stad, skog och land som för hundra år sedan! Ta en paus i vardagen och njut av en rofylld och unik miljö med trähus, kullerstensgränder, historiska trädgårdar och många museer. Här finns massor av aktiviteter för både stora och små och du hittar också butiker, restauranger och caféer. Det finns även boendemöjligheter för dig som vill stanna mer än en dag! En kort promenad genom Vallaskogen tar dig till Valla gård. Här finns muséer som visar landsbygdens historia, djur, lekplats och minigolfbana. Under Tidernas sommar, från slutet av juni till mitten av augusti, är friluftsmuseet extra levande och fylls av aktiviteter för hela familjen. Under december förvandlas Gamla Linköping till en av Sveriges bästa julmarknader, där det finns massor av äkta julstämning för hela familjen!
Läs mer
Krakow

Krakow

Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga torg, spiralformade Gotiska torn, slott och legender om drakar. Utforska de smala bakgatorna, gömda innergårdarna och nätverket av underjordiska tunnlar och valv. Kärleken till musik, poesi och teater har gjort staden till Polens kulturhuvudstad. Efter flera år av ockupation och kamp har Krakow trätt fram som en stolt stad med en stark identitetskänsla och har ändå behållit sin konstnärliga och nöjesälskande själ.
Läs mer
Linköping

Linköping

Sveriges flyghuvudstad. Staden där Göta Kanals hjärta och största attraktion Bergs Slussar ligger. Hemstaden till Mons Kallentofts kända böcker ”Årstiderna”. Linköping är staden som är stor nog att ha det mesta, men liten nog att ha nära till allt. Oavsett om du är nöjessökare som vill ha det pulserande stadslivet eller naturälskare på jakt efter landsbygd med slättmark, sjöar och kanaler finns här något för dig inom ett nära avstånd. Välkommen till Linköping!
Läs mer
Linnés Hammarby
Uppsala, Sverige

Linnés Hammarby

Hammarby är en lantlig 1700-talsgård som Carl von Linné köpte 1758. I den välbevarade herrgården hittar du Linnés arbetsrum med unika växtillustrationer. Många av de växter som Linné odlade frodas fortfarande i den lummiga parken. Från kullen ovanför gården kan du njuta av vyerna och drömma dig tillbaka till 1700-talets landskap. Herrgården med kafé och utställningar är öppen från maj till september medan du har tillgång till det omgivande kulturreservatet året runt.
Läs mer