Utforska en värld av möjligheter.

Newcastle upon Tyne

Newcastle upon Tyne

Under de senaste decennierna har Newcastle utvecklats till en framstående stad vad gäller tekniska innovationer, fritid och kultur. Det gör den till en av Storbritanniens mest pulserande städer och som sådan ett fantastiskt semestermål, med enastående shopping och förbluffande nattliv. Med de sju broar som går över den vackra floden, har Newcastle (på den norra sidan) och Gateshead (på den södra sidan) förenats och blivit ett enda, mångsidigt och framförallt levande besöksmål.
Läs mer
Vimmerby

Vimmerby

För de flesta är Vimmerby mest känt för Astrid Lindgren eftersom det var här hon föddes och växte upp. Astrid har satt sitt avtryck på hela Vimmerby och idag är Vimmerby platsen där kanske främst barnfamiljerna hittar äventyret och de allra bästa upplevelserna. Med besöksmål som Astrid Lindgrens Värld, Virum älgpark och Katthult finns alla möjligheter att få uppleva en lekfull semester. Den småländska landsbygden med badsjöar, hagar och skog samt genuina småstadskänslan är också en anledning till många besök. Välkommen!
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Adelaide

Adelaide

Adelaide är en ny stad i ett gammalt land, grundades som en brittisk koloni år 1836 och är nu huvudstad i Södra Australien. Idag har dess rika blandning av olika kulturer en avslappnad och kosmopolitiskt livsstil. Adelaide är inte bara fullt av gröna parker utan har också 30 km av stränder som sträcker sig längs förorterna. Staden är känd för sin matkultur al fresco och är centrum för den australiska vinindustrin med några av de bästa maträtterna och dryckerna i världen.
Läs mer
Uppsala

Uppsala

Bara lite mer än en halvtimmes resa från Stockholm ligger Uppsala, en harmonisk blandning mellan storstadsmetropol och småstadsidyll. Staden har en rik historia med ikoniska landmärken som Uppsala domkyrka och Uppsala slott. Den är också hem till Skandinaviens äldsta universitet och intressanta museer som erbjuder en inblick i svunna epoker. Uppsala är en dynamisk blandning av tradition och modernitet och inbjuder besökare att njuta av både gammalt och nytt i denna mosaik av kulturhistorisk betydelse.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Linnéträdgården
Uppsala, Sverige

Linnéträdgården

Linnéträdgården är en frodig oas med ett vackert orangeri mitt i centrala Uppsala där du kan hitta över 1 000 växtarter arrangerade enligt Linnés 'Systema Naturæ'. Vandra bland växterna och njut av överflödet av blommor innan du kopplar av med en fika eller lunch i restaurangen och kaféet. Trädgården är också hem till Linnés bostad som nu är ett museum där du kan lära dig mer om hans arbete och den period han levde i. Trädgården och bostaden (Linnémuseet) är öppna från maj till september.
Läs mer
Gold Coast

Gold Coast

Australiens "guldkust" är en underhållande och varierande stad som erbjuder innehållsrika dagar och roliga nätter som åtnjuts av mer än 10 miljoner besökare varje år. Familjer, kärlekspar, affärsdelegater och backpackers hittar alla en upplevelse som passar deras behov och budget. Gold Coast har fler attraktioner och sevärdheter att erbjuda än någon annan destination på södra halvklotet. Smält in i Gold Coasts lättsamma livsstil med 70 kilometer av sol, sand och surf, plus 100 000 hektar regnskog endast en kort bilresa bort.
Läs mer
Uppsala slott
Uppsala, Sverige

Uppsala slott

Uppsala slott uppfördes i slutet av 1540-talet under Gustav Vasas styre och är ett praktfullt bevis på Sveriges anrika historia. Här har många avgörande historiska händelser utspelat sig såsom Sturemorden 1567, Gustav II Adolfs beslut att Sverige skulle delta i vad som utvecklade sig till det 30-åriga kriget och drottning Kristinas tronavsägelse den 6 juni 1654. Idag hålls banketter och större middagar i Rikssalen. Slottet är även landshövdingens residens och kontor för många företag. Besökare kan utforska Uppsala fredsmuseum, delta i föreläsningar, njuta av film, uppskatta modern konst på Uppsala konstmuseum och fördjupa sig i slottets historia i Vasaborgens ruiner.
Läs mer