Utforska en värld av möjligheter.

Kalmar

Kalmar

Kalmar är en fängslande svensk stad, som sömlöst sammanflätar sin rika historia med samtida charm. Det ikoniska Kalmar slott, en välbevarad renässansfästning, står stolt längs pittoreska kullerstensgator. Museer lockar, marknader pulserar av liv, och vattenfronter viskar berättelser. Kalmars lockelse sträcker sig utanför dess gränser och fungerar som en port till den förtrollande Öland, vilket gör denna stad till ett härligt resmål där historia, kultur och naturskönhet möts.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Sundsvall

Sundsvall

Sundsvall, ett dynamiskt stadcentrum i norra Sverige, erbjuder en unik blandning av modern vitalitet och rik neo-renässansarkitektonisk charm. Omringad av frodiga skogar och höga berg, är denna stad en port till utomhusäventyr. Dess förnyade stadsbild, framhävd av den slående stenarkitekturen i Stenstaden, bjuder in dig att utforska kulturell rikedom, mångsidig mat och en livlig konstscen. Sundsvall är ett fängslande resmål för resenärer som söker en autentisk svensk upplevelse.
Läs mer
Malta

Malta

På Malta skiner solen i princip hela året om och ön kan ståta med några av de skönaste temperaturerna i världen. Lägg till de fantastiska stränderna och den fantastiska medelhavsmaten och det bör inte vara någon annan destination som kan mäta sig med Malta. Varför inte prova en ny sport, lata dig på en kryssning mellan öarna eller utforska de viktiga historiska platserna? Valet är helt upp till dig! Tillsammans med sin andra öar, strandliv och nattliv, är Malta ett underbart resmål att besöka.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Karlstad

Karlstad

Karlstad är en underbart kompakt svensk stad, byggd på ett rutmönster med breda, trädkantade gator, alléer, strandpromenader och torg. Karlstad har en ”storstadskänsla”, med många kvalitetshotell och andra boendealternativ, med fördelen att stadens många attraktioner ligger bara en kort promenad bort: shoppinggator, gallerior och arkader, kultur, historiska platser, urbana naturaktiviteter, parker, transport och bekvämligheter. Glöm inte att detta är barnvänligt Sverige och barn är välkomna överallt i Karlstad.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Galtströms Bruk
Sundsvall, Sverige

Galtströms Bruk

I Galtström ligger i det som en gång var Medelpads första, största och sista järnbruk, vid den vackra kusten strax söder om Sundsvall. Ett besök på Galtström är som en resa i tiden. Här kan ni i en underbar miljö känna historiens vingslag, åka ånglok, ströva i naturen eller ta ett dopp i havet från klippor och sandstränder. Här finns restaurang, lekpark, spännande ruiner och det är i övrigt mycket barnvänligt. SCA som äger och förvaltar bruket bjuder på guidade turer lördagar och söndagar hela sommaren.
Läs mer
Las Vegas, Nevada

Las Vegas, Nevada

Las Vegas är ett mystiskt, bländande, glittrande hav av neonljus som lockar besökare med lyxigt boende, otroliga shower, utsökta restauranger, spel i världsklass och dekadens på en storslagen skala. Det är det antika Rom, romantiska Paris, exotiska Egypten, spännande New York City och kanalerna i Venedig - allt i en fantastisk semesterdestination. Med miljontals människor som kommer till Las Vegas varje år är det inte svårt att se varför det har fått titeln Världens Underhållningshuvudstad.
Läs mer
Römerberg
Frankfurt, Tyskland

Römerberg

Römerberg är ett medeltida torg och navet i Gamla Stan, Altstadt. Den ursprungliga Römerberg förstördes under andra världskriget, men det har byggts upp sedan dess och numera kan man återigen promenera runt detta vackra torg och titta på de olika byggnaderna. Förhoppningsvis är din timing rätt och du får bevittna en av de festivaler som hålls här. I mitten av torget ligger Rättvisans Fontän (Gerechtigkeitsbrunnen), där en staty av gudinnan Justitia håller i rättvisans våg. Den kanske mest kända byggnaden här är "Römer", stadens stadshus under de senaste 600 åren.
Läs mer
Förbjudna Staden
Peking, Kina

Förbjudna Staden

Den 720 000 kvadratmeter stora Förbjudna Staden byggdes av kejsar Yongle i början av 1400-talet och var hem till det kejserliga hushållet. Det öppnades för allmänheten år 1949 och det välbevarade området har mer än 800 byggnader och 9 999 rum. "Hallen av suverän harmoni" användes för att fira den kinesiska kejsarens födelsedag och är vackert dekorerad med tusentals drakar. "Palatset för himmelsk renhet" fungerade som kejsarens boende och har flera sovrum.
Läs mer
Mumok - Museum of Modern Art Ludwig Foundation Vienna
Wien, Österrike

Mumok - Museum of Modern Art Ludwig Foundation Vienna

Vid den här stenbyggnaden, som är byggd i mineralen basalt, kan besökarna uppleva konst från 1900-talet fram till idag. Den här samlingen visas genom olika utställningar med allt från modern konst till väsentliga konstnärliga genrer från 1960 och 1970-talet (konceptkonst, minimalistisk konst, popkonst, fluxus, Nouveau Réalisme, wiener Actionism) ända fram till nutida konstverk från filmens värld till fotografier och videon. Sedan 2011 finns det även en biograf i den 4,800 m² byggnaden. Den är designad av konstnären Heimo Zobernig och ger en helhets bild av kopplingar mellan visuellkonst och film. För mer information: www.wien.info/en/sightseeing/museums-exhibitions/top/mq/museum-modern-art
Läs mer
Kunsthalle
Wien, Österrike

Kunsthalle

Konsthallen visar upp internationell samtidskonst. Beläget i MuseumsQuartier och på Karlsplatz, ser du utställningar som i första hand är fokuserade på fotografier, videon, filmer, installationer och nya medier. Temautställningar ger en inblick i utveckling och relationer från modern tid fram till dagens konstscen. Om du reser till Wien och är intresserad av konst, bör ett besök på Kunsthalle Wien definitivt vara en del av dina planer. Kunsthalle Wien på Karlsplatz kallar sig själva för den flexibla och experimentella utomhusutställningsplatsen. Glaskuben av Adolf Krischanitz visar upp konst som om det vore i en monter, vilket gör det till en helt unik presentationsform. Kaféet, med sin enorma terrass, bjuder in besökare för att stanna en stund efter att ha njutit av konsten. För mer information: www.wien.info/en/sightseeing/museums-exhibitions/top/mq/kunsthalle
Läs mer