Utforska en värld av möjligheter.

Sundsvall

Sundsvall

Sundsvall, ett dynamiskt stadcentrum i norra Sverige, erbjuder en unik blandning av modern vitalitet och rik neo-renässansarkitektonisk charm. Omringad av frodiga skogar och höga berg, är denna stad en port till utomhusäventyr. Dess förnyade stadsbild, framhävd av den slående stenarkitekturen i Stenstaden, bjuder in dig att utforska kulturell rikedom, mångsidig mat och en livlig konstscen. Sundsvall är ett fängslande resmål för resenärer som söker en autentisk svensk upplevelse.
Läs mer
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur (eller "KL", som lokalbefolkningen kallar det) är huvudstaden i Malaysia. Om man tittar på storstaden idag verkar de dagar, då det hela började på 1850-talet som leråkrar, så långt bort att det är ofattbart. Du kommer att finna spår av historien i den vackert bevarade arkitekturen men idag är Kuala Lumpur en internationell stad av ljus, där shoppare är bortskämda med val från gatuförsäljning till lyxiga boutiquer. Partymänniskor hittar sina tempel i nattlivets hektiska puls och naturmänniskan bländas av landets skönhet. Vem du än är väntar denna livfulla och mångkulturella stad med oändliga erbjudanden.
Läs mer
Autumn and winter colours
Le Cap d'Agde Méditerranée, Frankrike

Autumn and winter colours

Discover the destination with all the gorgeous colours of autumn, it is also a place worth discovering.
Läs mer
Kyiv

Kyiv

Guldkupoler och blänkande spiror sticker upp på de skogstäckta bergen över den breda Dnjepr-floden. Lummiga Kiev med sina trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastiska musik och livliga nattliv har anammat kapitalismen men håller samtidigt fast vid sina traditioner. Grottklostret är Ukrainas andliga centrum, och inte långt därifrån håller den gigantiska Moderlandsstatyn från Brezhnev-tiden med sitt svärd och sin sköld ett allseende öga över staden samt floden och dess östränder.
Läs mer
Höga Kusten

Höga Kusten

Långt uppe i norra Europa ligger en plats där 20 000 år av naturens krafter har format ett dramatiskt landskap med världens högsta kustlinje. Berg störtar rakt ner i havets djup på ett sätt som får dig att tappa andan. Här får du uppleva det äkta, vilda Sverige. Djärva besökare kan prova surströmming och klättra i berg, men Höga Kusten vid Bottniska viken handlar mer om harmoni än adrenalin. Du kan välja bland ett oändligt antal naturaktiviteter med dina nära och kära som kommer att stärka både kropp och själ innan det är dags att återvända till vardagen.
Läs mer
Five Days in Dubai

Five Days in Dubai

The sun always shines in Dubai, ensuring endless fun on every holiday. Spend your days lounging at the beach, dining at celebrated restaurants, shopping at al fresco districts and immersing yourself in the city’s cultural best. Our itinerary presents thrills for all ages and settings that inspire.
Läs mer
Three Days in Dubai

Three Days in Dubai

Whether you’re new to Dubai or a seasoned expert, our city always has surprises in store. Explore sky-high landmarks, charming waterside spots and cultural gems aplenty. Or go off the beaten track to hike in Hatta’s mountains, camp under the stars and create memories to last a lifetime.
Läs mer
Båtsmansstugorna
Västervik, Sverige

Båtsmansstugorna

Båtsmansgränd är en smal gränd belägen i Gamla Öster, området ovanför hamnen. Här hittar du åtta pittoreska, timmerinramade båtstugor, byggda på 1740-talet. Deras enkla men traditionella design återspeglar tidens arkitektoniska stil. Ursprungligen fungerade de som hem för båtmännen och deras familjer, som Västerviks stad var tvungen att utrusta för kronans räkning. Under första hälften av 1900-talet inrymde stugorna medlemmar av medborgarnas brandkår. På 1970-talet omvandlades dessa numera kulturarvslistade stugor till vandrarhem, som kan hyras på sommaren.
Läs mer
Malmö

Malmö

Sveriges tredje största stad, Malmö, är ett levande och mångkulturellt resmål. Här blandas historisk charm med modern innovation, och flera hundra år gammal arkitektur delar scenen med banbrytande design. Upptäck museer i världsklass, olika kulturevenemang och finn lugn och ro i stadens många grönområden. Malmös engagemang för hållbarhet genomsyrar livets alla delar och skapar en harmonisk samexistens mellan natur och urban innovation. Malmö hänför med sin skandinaviska charm och varma gästfrihet och är en stad som lämnar ett bestående intryck på varje besökare.
Läs mer
Ebbas hus
Malmö, Sverige

Ebbas hus

Ebbas hus är ett fascinerande museum som är en del av Malmös historia och erbjuder besökarna en fängslande resa in i Malmöbornas liv från en svunnen tid. Huset byggdes på 1700-talet och ägdes av familjen Olsson. Ebba Olsson och hennes mamma var skickliga spetsmakare som arbetade hemifrån. Efter mammans bortgång fortsatte Ebba att bo ensam i huset. 1984 var Ebba tvungen att flytta på grund av sin ålder och hon donerade generöst sitt hem till Malmö Museum. Efter hennes bortgång 1989 förvärvade museet Ebbas gamla möbler och restaurerade huset till sitt ursprungliga tillstånd. 1991 slog Ebbas hus upp sina dörrar som ett hembygdsmuseum. Museet är en del av Malmös rika kulturarv och erbjuder besökare en inblick i hur det var att leva i staden för över hundra år sedan.
Läs mer